HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi tarihinin TL bazındaki en büyük ihalelerinden biri yapıldı. Uzun zamandır çözüm bekleyen Erikli Sahili içme suyu problemi konusunda büyük bir adım atıldı. 

Saat 11.00 sıralarında Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Keşan Erikli Sahili İçme Suyu Terfi ve Şehir Şebeke Hattı Yapım İşi İhalesine 6 firma katıldı. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yıllardır beklenen tarihi bir projeyi hayata geçirmek üzere Keşan Erikli Sahili İçme Suyu Terfi ve Şehir Şebeke Hattı Yapım İşi İhalesini gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Erikli sahilinde, özellikle yaz aylarında artan nüfusla beraber temiz su temininde sıkıntı yaşandığını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Güzelleştirme Kooperatifi’nden aldığımız kuyuların su kapasitesi Erikli su ihtiyacının %25-30’unu bile karşılamıyordu. Nüfus artışı ve yer altı sularının kuraklıktan dolayı %50 oranında azalması da eklenince durum daha da kötüleşti. Erikli’nin ortalama 40 bin nüfus ile günlük su ihtiyacı yaklaşık 7 bin ton civarı. Durum böyle olunca; ne pahasına olursa olsun meclisimizde bir çözüm bulmalıydık. Bu kapsamda; sezon öncesi teknik anlamda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Şimdi de sıkıntıların önüne geçmek ve vatandaşlarımıza sağlıklı, içilebilir ve temiz su sağlamak amacıyla Erikli’yi suya kavuşturacak projemizi hayata geçiriyoruz. Yaptığımız ihale; Kocaali’de bulunan kuyulara enerji nakil hattı yapılması, su depoları, paket arıtma tesisi yapılması, Erikli köyünde yapılacak olan su deposuna kadar terfi hattı yapılması, akabinde de; Erikli Sahili’ne yeni içme suyu şebeke hattı yapılması işlerini kapsamaktadır. Yani 4 ayaklı bir proje. İşin tamamlanması için belirlediğimiz süre, yer teslimi yapıldıktan sonra 7 aydır. İçme suyu hatları yenileyecek ve ayrıca altyapıda da büyük bir dönüşüm yaşanacak. Uzun yıllar hizmet edecek olan projemiz Erikli’mize, Keşan’ımıza ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun. Şeffaf şekilde ihalemizi gerçekleştirdik. Keşan’ımızın 1 TL’sini bile heba etmeden çalışıyoruz. Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi işi ihalesinden sonra ilk büyük ihale. TL olarak baktığımızda ise en büyük ihale. Tarihi bir gün yaşıyoruz. Erikli’nin su sorununu çözmek için canla başla çalışıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran ise, ihalenin hayırlı olmasını dileyerek, “İhalede gerekli rekabet şartları oluştu. Yaklaşık maliyete göre önemli bir kırım gözüküyor. Tabii komisyonumuz bunu değerlendirecek” şeklinde konuştu.  

İhalenin sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak.