SONGÜL KONAR

28 Aralık 2020 Pazartesi günü, saat 12.00 sıralarında konuyla ilgili olarak düzenlenen basın açıklamasına Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, Hukuk İşleri Müdürü Orkan Özkaya, Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır ile ihaleyi alan Umut Hafriyat Pet. İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. & SGS Mühendislik Saffet Günay Sulak iş ortaklığı firması yetkilileri Ali Akpınar ile Saffet Güney Sulak katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Helvacıoğlu, yıllardır beklenen tarihi bir projeyi hayata geçirmek üzere sözleşmemizi imzaladıklarını belirterek, “Bilindiği üzere; Erikli Sahilinde, özellikle yaz aylarında artan nüfusla beraber temiz su temininde sıkıntı yaşanıyordu. Güzelleştirme Kooperatifi’nden aldığımız kuyuların su kapasitesi Erikli su ihtiyacının %25-30’unu bile karşılamıyordu. Nüfus artışı ve yer altı sularının kuraklıktan dolayı %50 oranında azalması da eklenince durum daha da kötüleşti. Erikli’nin ortalama 40 bin nüfus ile günlük su ihtiyacı yaklaşık 7 bin ton civarı. Durum böyle olunca; ne pahasına olursa olsun su konusuna bir çözüm bulmalıydık. Bu kapsamda; sezon öncesi teknik anlamda çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve ihale sürecimizi tamamladık. Şimdi de sıkıntıların önüne geçmek ve vatandaşlarımıza sağlıklı, içilebilir ve temiz su sağlamak amacıyla Erikli’yi suya kavuşturacak projemizin sözleşmesini imzalıyoruz. Yaptığımız sözleşme ile Kocaali’de bulunan kuyulara enerji nakil hattı yapılması, su depoları, paket arıtma tesisi yapılması, Erikli köyünde yapılacak olan su deposuna kadar terfi hattı yapılması, akabinde de Erikli Sahili’ne yeni içme suyu şebeke hattı yapılması işlerini kapsamaktadır. İşin tamamlanması için belirlediğimiz süre, 180 gündür. İçme suyu hatları yenileyecek ve ayrıca altyapıda da büyük bir dönüşüm yaşanacak. Uzun yıllar hizmet edecek olan projemiz Erikli’mize, Keşan’ımıza ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra söz alan Başaran, “Erikli Sahili İçme Suyu Terfi ve Şehir Şebeke Hattı Yapım İşi kapsamında sözleşmemizi imzalıyoruz. Yapılacak işler kapsamında 12 bin 329 metre Kocaali köyünden Erikli Sahili’ne terfi hattı çekilecek. Aynı zamanda Yayla Sahili’ne 4 bin 386 metre terfi hattı çekilecek. 34 bin 16 metre şehir şebeke hattımız var. 4 bin 963 metre de kuyu bağlantılarına hat döşenmesi işi olacak. Toplamda 55 bin 694 metre hat döşenecek. 3 adet su deposu, 1 adet paket arıtma tesisi ve terfi merkezi 2 adet de içme suyu kuyusu açarak bu işi tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Erhan Başaran’ın ardından söz alan Saffet Güney Sulak, çalışmaları 6 ay içerisinde tamamlayacaklarının altını çizdi.

Ali Akpınar ise projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmalarının ardından Erikli Sahili İçme Suyu Terfi ve Şehir Şebeke Hattı Yapım İşi Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.