MEHMET AYTAÇ

Çalışmalar nedeniyle Erikli’nin birçok cadde ve sokağında meydana gelen bozulmaların, yaz sezonuna kadar düzeltilerek kullanıma açılmasını bekleyen vatandaşlar, sosyal medya üzerinden çok sayıda fotoğraf paylaşarak oluşan durumu eleştirdiler.

AV. GÜLBUDAK: “GÖRÜNTÜLER BİZİ YAZ İÇİN TEDİRGİN EDİYOR”

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Erikli’de yaklaşık 30 yıldan beri ikamet eden sahil sakinlerinden Av. Kemal Gülbudak, proje çalışmalarından kaynaklanan bozulmuş yol ve kaldırımlara vurgu yaparak; “Keşan Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı Erikli içme ve kullanma suyu projesinin yarattığı sıkıntılar ve olumsuzluklar devam ediyor. Sezona kısa bir süre kalmasına rağmen Erikli cadde ve sokaklarındaki görüntüler, önümüzdeki yaz için hepimizi tedirgin ediyor. Yaza bu şekilde girmekten endişe ediyoruz. Şu anda Erikli’de birçok yer kullanılamaz halde. Sokaklardaki bu sıkıntı, yaz sezonu yoğunluğunda araç park etmede de sorun yaratacak. Ayrıca jandarma tarafından uygulanan, tüm sokakların çıkışlarının kapanması nedeniyle, Erikli’yi bilmeyen, dışarıdan gelen misafirler, burada zorluklar yaşayacak” dedi.

“HİZMETİ GETİRMEDEN PARA İSTEMEK YANLIŞ”

Projenin finansmanı konusunda Keşan Belediyesi’nin Meclis kararıyla vatandaşlardan katkı payı adı altında para istemesinin de yanlış olduğunu kaydeden Av. Gülbudak, Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği adına Edirne İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını söyledi. Davanın, belediyenin bu hizmeti getirmesini engelleyici bir dava olmadığını ifade eden Av. Gülbudak, Belediye yasasına göre önce hizmetin getirilip, halkın istifadesine sunulmasını, sonra yasalarda hangi hesaplama yöntemiyle katılım bedeli alınacaksa onun talep edilmesi gerektiğini vurguladı. Av. Gülbudak şöyle dedi: “Keşan Belediyesi’nin, katılım bedeli değil su bağlantı bedeli adı altında ödeme yapılmasını istemesi yasal değildir. Su bağlantı bedeli, Belediye Gelirleri Kanunu’nda sayılan harç ve katılım bedelleri arasında yer almamaktadır. Belediye, önceden para istemekle hatalı davranmaktadır. Bizler zaten kooperatif zamanından beri su aboneyiz ve belediyede aboneliğimiz kayıtlıdır. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından söylendiğini duyduğumuz, abone bağlantı bedelini yatırmayanlara su verilmeyeceği söylemi, Anayasa’ya ve kanuna aykırıdır. Kimse kimsenin su kullanma hakkını elinden alamaz. Ümit ediyoruz, bu sorunlar en kısa sürede çözülür. Yaz başlamadan önce kaldırılan kaldırım taşları yerine konur, yollar kullanıma açılır.”

“ERİKLİ, KEŞAN’IN EN ÖNEMLİ DEĞERİ VE KAZANCIDIR”

Av. Kemal Gülbudak, sözlerinin sonunda Keşan halkının Erikli’ye sahip çıkması gerektiğini belirterek; “Erikli’ye yıllardır gelenler, tüm alışverişlerini Keşan esnafından yapmaktadır. Vergilerini Keşan halkı gibi ödemektedir. Erikli, Keşan’ın bir parçasıdır. Keşan’ın parasını Erikli’ye yedirmeyeceğiz gibi bir söylem ayrımcılık yapmaktır. Erikli, Keşan’a maddi ve manevi olarak büyük katkılar sağlamaktadır. Erikli, Keşan’ın en büyük kazanımlarından ve değerlerinden biridir” dedi.