SONGÜL KONAR

Saat 11.30 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile belediye başkan yardımcıları birim amirleri ve uzun yıllar Erikli Sahili'nde ikamet eden bazı vatandaşlar katıldı. Toplantıya katılanların kendilerini tanıtmasıyla başlayan toplantıda konuşan Helvacıoğlu, Erikli Sahili sakinleri ile bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

“TÜM ŞARTLARI KEŞAN BELEDİYESİ OLARAK OLUŞTURACAĞIZ”

Ortak akıl ile yönetmek için Erikli, Yayla ve Danişment ile ilgili danışma kurullarını oluşturacaklarını kaybeden Mustafa Helvacıoğlu, “Bundan sonraki süreçte danışma meclislerimiz ile birlikte sorunların çözümüne dair planlama takvimlerini yeniden oluşturacağız. Çok iyi biliyoruz ki; birlikten kuvvet ve bereket doğar. Bu felsefe ile yeni dönemde daha verimli ve daha üretken bir yapı oluşturacağız. Danışma meclislerimiz,  mücavir alanlar konusundaki tavsiye, talep ve önerilerini raporlayacaklar. Onlara bu çalışmaları rahat ve verimli bir şekilde yapacakları tüm şartları Keşan Belediyesi olarak oluşturacağız. Benim Belediye Başkanı olarak öncelikli dileğim; birlikte çalışmak ve birlikte üretmektir. Bugün danışma kurullarının oluşturulması ve tanıtılması anlamında bir araya geldik. Kısa bir zaman sonra da planlama konularını detaylı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Danışma kurulu üyelerimiz de; gündelik hayatın işlerini bir kenara bırakarak sorumluluk almayı tercih ettiler. Keşan’ımıza hizmet etmeyi gaye edindiler. Keşan’ın, Erikli’nin, Yayla’nın ve Danışmentimizin dertleriyle dertlenen, bir araya gelerek gayret gösteren ve çözüm üreten danışma kurulu üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin bu gayretleri, bu heyecanı, bu coşkusu Keşan’ımızın geleceği adına bizleri daha da inançlı ve coşkulu kılıyor. Allah yolumuzu açık etsin. Keşan’ımızın gelecek hedeflerini gerçekleştirmek adına taşımakta olduğunuz sorumluluğun hakkını vermeyi de nasip etsin buradan hareketle Keşan’ımıza, mücavir alanlarımız Erikli, Yayla ve Danışment’e hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” dedi.

BU ÇÖZÜMLER DAHA ÖNCE NETLEŞMELİYDİ ANCAK HEDEFLER ŞAŞTI

Devir konusunda zorlandıklarını ancak başardıklarını kaydeden Helvacıoğlu, “Pandemi süreci ve imar yapısı da araya girdi. Sağlığımız ile uğraşmaktan gözümüz başka şey görmedi. Bu çözümler daha önce netleşmeliydi ancak hedefler şaştı. Mücavir alan ikincil hizmet bölgesidir ancak biz bunu bertaraf edip, birinci hizmet bölgesiymiş gibi bu yolculuğa başlayacağız. Trakya'nın Bodrumu olacak kadar potansiyelli bir Erikli yaşıyoruz. Bunu adam etmek ve beraber yönetmek bizim elimizde. Bakir bölgelerimiz var. Hepsini çözeceğiz” diye konuştu.

Toplantı, Mustafa Helvacıoğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.