HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi’nin trafiği düzenleme ve park sorununa çözüm bulmak adına Erikli’de parkomat uygulamasının başlatılacağını duyurmuştu. Saati 5 TL olarak ücretlendirilen parkta, gün boyu park ise 40 TL olarak ücretlendirilmişti.

Keşan Belediyesi sosyal medyadan uygulamadan memnun olan işyeri sahipleri ve yazlıkçıların görüşlerine yer verdiği bir video yayınlamasına karşın uygulamadan memnun olmayan vatandaşların da olduğu görüldü.

VERGİ VEREN BİRZ ERİKLİ’Yİ ÇÖPE ÇEVİRENLER BUNLAR

Sosyal medyadan şikayetlerini dile getiren vatandaşlar şunları söylediler: “Sokağımızdan otopark manzarası... Eve hapsolduk açık otopark mı, araba satış pazarımı? Her yıl aynı rezillik sayın başkan halka insin bunları görsün de para isterken hangi hizmetin karşılığı bir daha düşünsün. Emlak vergisi, çöp vergisi veren biz, gelip Erikli’yi çöpe çeviren bunlar.”

NE OLMUŞTU?

Yalı Caddesi üzerinde, Denizfeneri Caddesi ile Rıhtım Sokak kesişimine, Açelya Caddesi üzerinde Görkem Sokak ile Manolya Caddesi kesişimine kadar olan kısımda ve Manolya Caddesi’nin tamamında Cumartesi ve Pazar günleri parkomat uygulamasına geçme kararı alınmıştı.

Aradan geçen kısa bir sürenin ardından Erikli’ye parkomat tarifeleri asılmıştı.

Dikilen direklerin üzerindeki otopark fiyatlamaları ise şu şekilde oluşmuştu:

0-1 saat: 5 TL

1-2 saat: 10 TL

2-3 saat: 15 TL

3-4 saat: 20 TL

4-5 saat: 25 TL

5-6 saat: 30 TL

6-7 saat: 35 TL

Gün boyu: 40 TL

Saatlik 5 TL olarak ücretlendirilen ve gün boyu parkın Keşan’da 22 TL iken Erikli’de 40 TL olması ile dikkat çeken uygulama vatandaşların da tepkisini çekmişti.