HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ve beraberindekiler, dün saat 14.30 sıralarında Keşan Hükümet Konağı önünde toplanarak, Belkoop Mevkii’ndeki Radyolink Yolu üzerinde bulunan eski taş ocağının yeniden faal hale getirilmesiyle ilgili soruların bulunduğu imzalı dilekçeleri cevaplandırmak üzere Keşan Kaymakamlığı’na teslim etti.

Hasan Karagöz, 18 Aralık Cumartesi günü Belkoop’un güney doğusunda bulunan Radyolink Yolu üzerindeki eski taş ocaklarından taş alındığını ve belli çalışmaların yapıldığını belirterek, “Herhangi değişen bir şey olmadı. Bu nedenle Kent Konseyi ve Keşan’da duyarlı olan dernekler, şahıslar olarak Kaymakamlığa, ‘Bilgi edinme kanunu’ çerçevesinde dilekçe veriyoruz. Sorularımız var. Taş ocağı hangi şirkete, ne zaman, hangi bedel ile kim tarafından kiralanmıştır? Bu kiralama ile ilgili bir ihale yapılmış mıdır? Şu anda taş ocağından taş çıkarıp taşıyan firmanın Milli Emlak Müdürlüğü ile kira sözleşmesi var mıdır? Taşocağından çıkarılan taşlar nerede ve hangi şirket tarafından kullanılmaktadır? Mevcut maden mevzuatına göre taş ocakları ruhsatsız olarak işletilemez. Taşı çıkartan şirketin bu taş ocağı ile ilgili maden ruhsatı var mıdır? Taşı çıkartan şirketin İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı var mıdır? Taş ocakları için Proje Tanıtım Dosyası (PTD) ve ÇED kararları gereklidir. Edirne Valiliğinin bu taş ocağının şimdiki faaliyeti için verdiği ÇED kararı var mıdır? Sayın Kaymakamlık Makamınca bu faaliyet hakkında tutulmuş tutanak, yapılmış denetim var mıdır? Yukarıdaki soruların yanıtlarının Bilgi Edinme Hakkı Kanununun ilgili maddelerine göre süresi içinde tarafımıza yazılı olarak verilmesini saygıyla arz ve talep ederiz” dedi.

GELEN YANITA GÖRE HAREKET EDİLECEKTİR

Yeni Mahalle’de yaşayanlara çağrıda bulunan Karagöz, “Kent konseyi olarak dilekçelerimiz hazırdır. Kendileri dilekçe talep ettikleri takdirde dilekçe vereceğiz ve dilekçe verme haklarını yarın ve sonraki günlerde kullanabilirler. Gelen yanıta göre hareket edilecektir. Sonuç, faaliyet orada durdurulursa bir şey yapılmayacak ama sonrası yargı yolu açık olmak üzere sonuna kadar tüm demokratik haklarımız kullanılacaktır. Bunu tüm kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu.

Hasan Karagöz, daha önce yaptığı açıklamada eski taş ocaklarından alınan taşların Saros Körfezi FSRU Liman inşaatının dolgusunda kullanılmak üzere taşındığı iddialarını da gündeme getirmişti.