MEHMET AYTAÇ

Birlik tarafından yapılan açıklamaya göre toplantıda şu kararlar alındı:

1- Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin 2022 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi ve 2022 Mali Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından incelendi ve düzenlenen 24/09/2021 tarihli rapor okundu, konu üzerine görüşmeler yapıldı.

Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin 2022 Mali Yılı; bütçe kararnamesi madde madde, Gider Bütçesinin fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyi, Gelir Bütçesinin Ekonomik sınıflandırmanın birinci düzeyi, Finansmanın ekonomik sınıflandırmasının birinci düzeyi, İtibariyle toplamları üzerinden oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

2- 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 15. maddesi ve birlik tüzüğünün 25. maddesi gereğince 2022 yılında turizm belgesi olan otellerimizden yatak başına 45,00-TL, turizm belgesi olmayan otel, pansiyon ve konaklama tesislerinden yatak başına 29,00-TL birlik katılım payı ücreti alınması oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

3- Birliğimiz elinde boş bulunan S.H.S. 8. dereceli Veteriner Sağlık Teknikeri kadrosunda 1 adet tam zamanlı sözleşmeli Veteriner Sağlık Teknikeri'nin sözleşmeli olarak 01.01.2022-31.12.2022 tarihleri arasında çalıştırılmasına, söz konusu çalıştırılacak personele verilecek net ücret, 2022 yılı için 657 sayılı devlet memurlarına gelecek artış oranlarının 2022 yılında Veteriner Sağlık Teknikerine 3.922,76-TL net olarak ödenen ücretin üzerine ilave edilerek bulunacak olan miktarın net olarak ödenmesine 5355 Birlikler Kanununun 22. Maddesi gereğince oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

4- Birlik Tüzüğümüzde yapılan değişikliğin aşağıdaki şekli ile değiştirilmesi Birlik Tüzüğünün 40. Maddesi gereğince oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Üyelerin birliğin (kuruluş) faaliyet giderlerine katılım payları:

MADDE 25- ESKİ HALİ:

Üye mahalli idareler her yıl bütçelerinin %0,1’ini(binde bir) birlik faaliyet giderlerine katılım payı olarak birliğe öderler. Birliğin kuruluşunda ilk yıl kuruluşa katılım payı olarak bu ödeme yapılır.Faaliyet giderlerine katılım payı birlik meclisinin 2\3 çoğunluğu ile tespit edilir.

Birliğin görev ve yetki alanında konaklama tesisleri ,üye mahalli idarelerin ödediği aidatın üçte birinden az olmamak üzere konaklama tesislerinin yatak sayıları, deniz turizmi tesislerinin ise bağlama kapasiteleri dikkate alınarak birlik meclisince belirlenecek miktarda katılım payı veya ücreti öderler.

MADDE 25- YENİ HALİ:

Üye mahalli idareler her yıl bütçelerinin %0,2 ini(binde iki) birlik faaliyet giderlerine katılım payı olarak birliğe öderler.

5- 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 70. maddesine göre şirket kurulması ve bu işlemlerin yürütülmesi için birlik başkanı Süleyman Gürsel Paçaman’a yetki verilmesi birlik tüzüğümüzün 19. Maddesi gereğince oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.

ESTAB Başkanı Süleyman Gürsel Paçaman, alınan kararların bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.