BÜLENT SAYLAM

Savcı, yaptığı açıklamada; 1000 TL’lik yardımlar, parkomat işinde çalışacak personelin istihdamı ve genel siyaset hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YARDIMLAR BAKANLIĞIN SORUMLULUĞUNDA

Koronavirüsü salgınıyla birlikte insanların belirli bir sıkıntı içerisine girdiğini belirten Savcı, “Ramazan Bayramı’na denk gelen salgın döneminde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda kimin yardım başvurusu varsa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1000’er TL’lik yardımların hesaplara yatacağa ifade edildi. Ancak, birçok vatandaşımızın hesabına paranın yatmadığını görmekteyiz. Bu konuda bir bilgi kirliliği söz konusudur. 1000’er TL’lik yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti tarafından iptal edildiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Ben de mütevelli heyeti içerisindeyim ve bizim bu konuda hiçbir etkimiz olmadı. Hatta yatan paralar konusunda dahi herhangi bir etkimiz olmadı. Paranın yatması ya da yatmaması konusunda, Ankara’daki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sorumluluğundadır. Mütevelli heyetiyle hiçbir ilgisi yoktur.” dedi.

PARKOMAT İSTİHDAMINI BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, AK PARTİ VE MHP’Lİ YÖNETİM

KURULU ÜYELERİ BELİRLEYECEK

Keşan Belediyesi tarafından şehir içinde yeni uygulamaya konulacak parkomat konusunu da, değerlendiren Fahrettin Savcı, “Keşan Kent Hizmetleri tarafından işletilecek olan parkomat işinde çalıştırılmak üzere 20 personel alınacak. Personel alımı için belediye meclis üyeleri, AK Parti ve MHP’li yönetim kurulu üyelerine belirli bir kontenjan verildi. Dolayısıyla, onlar tarafından belirlenecek kişiler, parkomat işinde istihdam edilecek. Personel alımı konusunda, benim herhangi bir ilgim bulunmuyor. Benden de, herhangi bir isim istenmedi. Buradaki bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması amacıyla bu açıklamayı yapıyorum.” şeklinde konuştu.

MEVKİ VE MAKAMDA GÖZÜM YOK

“Siyasi arenada sizleri çok fazla göremiyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Savcı, şunları söyledi: “Ben, 26. dönemde Edirne’den milletvekili adayı gösterildim. AK Parti ilk defa Trakya’da roman kökenli biri olarak beni aday gösterdi. Ben aday başvurusunda bulunmadan aday gösterildim. Milletvekili adayı olmama rağmen Keşan’da AK Parti’nin belediyeyi kazanması için il genel meclisi adaylığında 3.sırayı kabul ettim. Benim mevki ve makamda gözüm yok. Amacımız, davamızın ve partimizin başarısıdır. Ben davaya inandığım için AK Parti’de siyaset yapmaya devam edeceğim. İlçe başkanlığına aday olacağım yönünde söylemler dile getiriliyor. Ancak, ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ya da milletvekilliği konusunda hiçbir yere aday olmayacağım. Ben siyasetin her zaman içerisinde olacağım ama mevki ve makam derdim yok. Benim derdim hizmet etmektir. Partimin başarısı için çalışmaya var gücümle devam edeceğim. Ama bazı kişiler, milletvekili gösterilmediği zaman partiye kızan kişiler gördük. Mevki ve makamlara gelindiğinde partili olmak kolay. Ancak, birileri belediye başkanlığından ya da mevki ve makamları kaybedince, AK Partili olmaya devam edebilecekler midir? Milletvekili yeniden aday gösterilmediğinde aynı performansı ve heyecanı gösterebilecek mi? Ben, davamı sürdürmek için hiçbir yere aday olmayacağımı dile getiriyorum. Ben her zaman partimin mutfağında olmaya devam edeceğim. Ömrüm yettiği sürece, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la siyasetimi yapmaya devam edeceğim.”