AYGÜL KONAR

Dün Keşan’a birtakım ziyaretler nedeniyle gelen Aksal ve İba, Keşan Köy Muhtarlarını ziyaret ederek köylerde yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında görüştüler.

Muhtarlar Derneği’nde saat 13.00’te gerçekleşen ziyarete Aksal ve İba’nın yanı sıra AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, AK Partili İl Genel Meclisi Üyeleri Halil Bayazıt ve İsmail Keleş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuriye Altın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Anıl Durmaz, AK Parti Üyeleri ve Köy muhtarları katıldı.

Ziyarette sözü ilk olarak Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik aldı.

KEMİK: “KİME ELİMİZİ UZATTIYSAK ORADAN BOŞ DÖNMEDİK”

Kemik ziyaretlerinden ötürü, Vekil Aksal, İl Başkanı İba ve İlçe Başkanı Kılınç’a teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti: “Deyim yerindeyse AK Parti’nin hangi kademesi olursa olsun, kime elimizi uzattıysak oradan boş dönmedik. Allah razı olsun. Köylere baktığımızda hepsinde parke taş mevcut, iç yollardan mezarlıklara kadar her yer parke taş. Noksanlıklarımız tabii ki var ama Vekilimiz ve İl Başkanımızın, İlçe Başkanlarımızın böyle güzel insanlarımızın olduğu yerde daha güzel olacağız. Köylerimiz çok güzel hizmetler gördü, görmeye de devam ediyor. Kendilerine şahsım ve muhtarlar deneği adına çok teşekkür ediyorum.”

Kemik’in konuşmalarının ardından sözü AK Parti İl Başkanı Belgin İba aldı.

İBA: “BU BAYRAĞI, BU YÜKÜ OMUZLANMIŞ MUHTARLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Konuşmasında, hep birlikte daha güzel hizmetler yapacaklarına vurgu yapan Başkan İba, şunları söyledi: “Milletimize hizmet yolunda bu Bayrağı, bu yükü omuzlanmış muhtarlarımızın her zaman yanındayız. Onların vermiş oldukları sözlere biz de destek olacağız. İnşallah hep birlikte daha güzel hizmetler yapacağız. Bunun için her zaman muhtarlarımızın yanında kendilerini destekliyoruz.”

İba’nın konuşmalarının ardından sözü AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal aldı.

AKSAL: “İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Sözlerinin başında Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Vekil Aksal, “Muhtarlarımız, demokrasinin ilk halkası, muhtarlarımız kılcal damarlarımız diyoruz. Köyde, mahallede bir ihtiyaç olduğunda en iyi onlar biliyor. Bu salgın sürecinde de tüm muhtarlarımız canla, başla çalıştılar. Çok büyük fedakârlıklar yaptılar. Yaşlılara ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundular. Gece gündüz birlikte çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Muhtarlarımızın toplantılarını biraz ertelemek zorunda kaldık ama iletişim anlamında hiçbir eksikliğimiz olmadı. Başta Muhtarlar Derneği Başkanımız Abdullah Kemik ve diğer tüm muhtarlarımız ile iletişime her zaman açığız. İhtiyaçlar doğrultusunda elimizden geleni yapmaya hazırız. En kısa zamanda köy ziyaretlerimize de başlayacağız. Köyde vatandaşımızın ayağı çamura değmesin ilkesiyle köylerimizi parke taşlarıyla donattık. Daha ihtiyaçlar var. Köylerimizde çocuklarımız için oyun gruplarımız, kadınlarımız için spor aletlerimiz yerleştirdik. Tabii ki ihtiyaçlar da bitmiyor, vatandaşımız muhtarlarımızdan, muhtarlarımız bizden isteyecekler. Biz gücümüz yettiğini burada halledeceğiz, gücümüzün yetemediğini Ankara’dan talep edeceğiz. Hepimizin amacı, hepimizin hedefi bölge insanımıza hizmet etmek. Bölge insanımıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Yerelde siyaset yapmak her zaman daha zor, çünkü siz vatandaşımızın birebir içindesiniz. Vatandaşımız bizden önce size ulaşıyor. Talepler ilk size geliyor, hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

“HER ŞEY GERİ GELİYOR AMA KAYBEDİLEN HİÇBİR CAN GERİ GELMİYOR”

Köylerde 60 yaş üstü vatandaşların aşılarının yapılması gerektiğini ve muhtarların da vatandaşlara yardımcı olduklarını belirten Aksal, sözlerine şöyle devam etti: “Bölgemizde vakalar oldukça yüksek. İlk önce kendi sağlığımıza dikkat etmeliyiz, sağlıklı olmalıyız ki bölgemize, köyümüze, mahallemize hizmet edebilelim. Hepimiz kendi sağlığımızı korumakla mükellefiz. İşlerin de aksamaması lazım. Onun ötesinde de insanımızı uyaralım. Her şey geri geliyor ama kaybedilen hiçbir can geri gelmiyor. Ekonomik olarak kayıplarımız da var ama pandemiden tüm dünya etkilendi. En az etkilenen yine köylerimiz. Çünkü üretime devam etmek için gayret gösteriyoruz. Çiftçimizin tarlaya gitmesine ya da dışarı çıkmasına ilk günden beri engel olmadık. Yasaklardan muaf tutuldular. Köylerimizde, insanlarımız üretmeye devam ediyorlar. Sağlığımızı ne olur ihmal etmeyelim. Bu virüsün varyantları çok hızlı bulaşıyor, vakalar bölgemizde yüksek ama biraz gayret edersek ve aşılarımızı olursak korunabiliriz. Köylerimizde nüfusumuz yaşlı, muhtarlarımıza burada büyük iş düşüyor. Muhtarlarımız, köylerde aşı vurulacak yaşlılarımıza yardımcı oluyorlar. Yaşlılarımızı tespit edip randevu alsınlar. Pandemiyi yeneceksek aşıyla yeneceğiz. Aşı olmak koronavirüs olmayacağız anlamına gelmiyor ama koronavirüs olsanız bile çok hafif atlatıyorsunuz.”

“ÇİFTÇİLERİMİZ BORÇLARINI %12 İLE YAPILANDIRMIŞ OLACAK”  

Sözlerinin devamında, çiftçilerin Tarım Krediye olan borçlarının yapılandırmasına değinen Aksal, “Amme Alacaklarına İlişkin Kanun Teklifinde, çiftçilerimizin Tarım Kredi’ye olan borçlarının yapılandırması, geçtiğimiz hafta meclisten geçti. Geçtiğimiz hafta oyladık ve kanunlaştı. Çiftçilerimiz üç ay içerisinde kooperatiflere gidip başvuru yapıp, borçlarını yapılandırabilirler. İlk taksitini %30 olarak Ekim ayında ödeyecekler. Ondan sonra 3 yıl içinde ödemek kaydıyla %18 faiz oranıyla ama %18 faizin %6’sını devlet ödeyecek. Çiftçilerimiz borçlarını %12 ile yapılandırmış olacak. Bugün piyasada faizlerin %15 olduğunu düşünürsek %12 oldukça makul. Bu konuda uzun zamandır bize çok talep vardı. Gittiğimiz köy ziyaretlerinde bunlar dile geliyordu. Buradan hayırlı olmasını diliyorum. Tüm çiftçilerimiz bu fırsatı lütfen değerlendirsinler. Senede bir defa Ekim ayında taksitlerini ödeyecekler. O da ürünleri sattıkları Ekim ayı döneminde” ifadelerini kullandı.