HABER MERKEZİ

Sınıflarda hijyenin yeteri kadar sağlanmadığını belirten Fikret Kantar, yeni bir saat sistemine geçilmesi gerektiğini aksi takdirde mahallenin okullar konusunda başa döneceğini kaydetti.

Keşan’da gerek temizlik personelinin yetersiz olması gerekse de güvenlik görevlilerinin yokluğu, tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Yakın zamanda İŞKUR’un TYP ile alacağı personeller görevlerine başlayacak olsalar da hastalık yayılmaya devam ediyor. Aynı durum Yenimescit Mahallesi’nde bulunan okullarda da sürüyor.

Fikret Kantar, gerek temizlik gerekse de güvenlik konusunda problemlerin yaşandığını belirterek mahallede bulunan 4 okulun durumunu şöyle aktardı: “Okullara güvenlik görevlisi verilmedi, bu herkes tarafından da biliniyor. Tüm okullara güvenlik görevlilerinin ivedilikle tahsis edilmesi gerekiyor. BU konuda büyük bir sıkıntımız var. Mahallemizde bulunan okulların tamamında temizlik hizmetleri ile ilgili sorunlar var. Buralara henüz hizmetli verilmedi; ama sanıyorum ki yakın zamanda verilecek. Mahallemizde bulunan okullardan her birindeki sınıflarda 40 kişi eğitim görüyor, okulların mevcutları ise 400’lerin üzerinde hatta 500 olanlar da var. Bunun yanında bazı okullarda da hastalıklar görülmeye başlandı. Maske mesafe tamam ama önce biz sınıfları hazırlamalıydık, hijyeni ön plana çıkarmalıydık. Bunları yapmadık, yapamadık. Eğitime bir hızlandırma getirildi, şartlar ne olursa olsun okullar açılsın denildi, sonuç olarak da fazla bir zaman geçmeden 3 haftada bomba elimizde patladı” dedi.

YİNE BAŞA DÖNECEĞİZ

Okullarda görülen vaka sayılarının artması durumunda tablonun daha da ağırlaşacağını dile getiren Kantar, şunları söyledi: “Okullar yeni açıldı bütün öğrenciler de devam ediyor bu çok güzel. Ama korkuyorum ki, anne-babalar yakın zamanda tedirgin olmaya başlayacaklar ve çocuklarını koruma amaçlı okula göndermemeye de başlayacaklar daha önce olduğu gibi. Çocukların eve döndüğünü düşünürsek, uzaktan eğitime devam etmek zorunda kalacaklar ve bu mahallemizde başlı başına bir problem. O zaman yine başa döneceğiz”

SABAHÇI-ÖĞLENCİ SİSTEMİ GERİ GELSİN

Fikret Kantar, kalabalık sınıflarda mevcutların düşürülmesi için yeni bir sisteme geçilebileceğini belirterek, “Bu şartlarda ne yapılabilir ona bakılmalı. Sınıfları seyreltmek adına önceki dönemlerde olduğu gibi ikiye ayırıp sabahçı-öğlenci yapmamız gerekir. 40-60 kişilik sınıfları en azından 20’şerlere düşürebiliriz. Sıralara 2 çocuk otursa bu sistemle tekli sıralara düşürebiliriz. Aradaki sosyal mesafe de bu şekilde sağlanabilir. Çocuklar ve aileleri de bunu isterler ve kısa zamanda buna alışabilirler, evet ilk zamanlarda sıkıntı çekilecek; ama sağlığın daha önemli olduğunu biliyorlar” diye konuştu.