AYGÜL KONAR

Karagöz, yarın yapılacak olan İnceleme Değerlendirme Komisyon (İDK) toplantısının ertelenmesi için CİMER üzerinden ilgili bakanlıklara dilekçe verdiklerini bildirerek, iptal dilekçeleri için sınırlı sayıda gün olduğunu ve herkesin bu davayı kendi davasıymış gibi sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

“LÜTFEN KENDİ DAVANIZ OLARAK KABUL EDİP BİZZAT İLGİLENİNİZ”

İtiraz için CİMER’e günde sadece bir kere başvuru yapılabildiğini belirten Karagöz, “Bu dilekçeleri ailenize ve çevrenize CİMER’e göndermelerini rica ediniz. Lütfen kendi davanız olarak kabul edip bizzat ilgileniniz. Sayılı ve kısıtlı günler olduğu için takip etmek zorundayız. Dilekçeleri CİMER’e başvurmamız için Avukatımız hazırladı. Kopyalayıp CİMER’in sayfasındaki ilgili yere yapıştırabiliriz. Herkesin hatta ailede ki her kişinin bile ayrı ayrı başvurmasını rica ediyoruz. Sesimizi duyurmak varlığımızı hissettirmek bizim elimizde. Bunu başarabiliriz sizlere güveniyoruz” dedi.

DİLEKÇEDE ŞUNLARA YER VERİLDİ…

Hasan Karagöz, hazırlanan dilekçeyi şöyle iletti: “T.C. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na, ülkemizi ve dünyamızı sarsan koronavirüs salgını sebebiyle okullar ile adliyelerin açılması ve tüm toplantıların ertelenmesi için T.C. Cumhurbaşkanlığınca alınan karar Resmi Gazete'de 30.04.2020 günü yayınlanmıştır. T.C. Cumhurbaşkanlığının kararına rağmen T.C. ÇEVRE Ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Saros FSRU İskele Projesi ÇED İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı 15.06.2020 sonrasına ertelenmemiştir. Genel müdürlük 30.04.2020 günü yaptığı internet duyurusu ile halkın katılım toplantılarını ertelediği halde 06.05.2020 günü yapılacak Saros FSRU İDK toplantısını ileri bir tarihe ertelemeyerek alınan koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine aykırı bir durum oluşmasına sebebiyet vermiştir. İller arası seyahat yasağı, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı gibi önlemler yürürlükte iken Edirne il ve içelerinden hiçbir kurum ve kuruluş temsilcisinin İDK Komisyon Toplantısına katılabilmesi mümkün değildir. İDK Komisyon Toplantısı ertelenmez ise ÇED sürecinde önemli bir unsur olan halkın katılımı ilkesi zarar görecektir. İDK toplantısının bu zorlu koronavirüs salgını sürecinde alelacele yapılmak istenmesi kamu yararı ilkesine de aykırıdır. Kamu kurum ve kuruluşları koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için ivedilikle tedbir ve önlemler alınmaktadır. Bu minvalde, Bakanlığınızın 2020/6 sayılı Genelgesi yayımlanmış olup, söz konusu Genelge'nin 3.Maddesi gereğince, ÇED süreçlerinde yönetmeliğin 12. Maddesi kapsamında yapılması gereken "İnceleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantıları" 19 Mart 2020 - 10 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmeyerek toplantılar ileri tarihe ertelenmiştir. ÇED İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğünün 06.05.2020 günü yapılacak Saros FSRU ÇED İDK Toplantısını 15 Haziran 2020 gününden sonraki bir tarihe ertelemesi yasal zorunluluktur. Saros FSRU İskele Projesi Çed İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısının 15.06.202 günü sonrasına ertelenmesi için idari ve yasal olarak gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.”