HABER MERKEZİ

Aydoğan Ersöz, koronavirüs pandemisi sürecinde insanların yaşam tarzlarının değiştiğini belirterek, “Evde kal çağrıları, zaman kısıtlamaları nedeniyle birçok insan gayrimenkul değişikliğine gitti. Apartman dairelerinin yerini bahçeli, müstakil , orman veya deniz kenarlarında 4 mevsim yaşam sunan evler aldı. İnsanlar bu süreçte büyük şehirlerden kaçarak, sahil bölgelerine yöneldiler. İstanbul’a yakın olması nedeniyle Saros Körfezi de ilgi görüp, tercih edilen bölgelerden biri oldu. İnsanların ev alma kriterleri arasına yeni bir özellik daha eklendi. İnsanlar artık balkonu büyük veya bahçesi olan evlerde yaşamak istiyor. Eskiden evin oda sayısı, depreme dayanıklılığı sorulurdu. Artık ‘balkonu büyük mü?’ ya da ‘bahçesi var mı?’ diye soruyorlar” dedi.

MÜSİLAJIN OLMAMASI İLGİYİ DAHA DA ARTTIRDI

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Erikli, Yayla ve Mecidiye’de kiralık evlerin büyük talep gördüğünü ifade eden Ersöz, “Bölgemizde sezon yoğunluğu 20 Haziran ve 15 Eylül arasında olacak. Şu an talep oldukça yoğun. Fiyatlarda sezonluk 25 ila 30 bin TL arasında değişiyor. Müsilajın bölgemizdeki denizde olmaması da ilgiyi daha da arttırdı. Saros Körfezi kendi kendini temizleyen ender körfezlerden biri. Müsilajın olmaması da ilgiyi daha da arttırdı” diye konuştu.

TERCİHLERİ DAHA SESSİZ VE SAKİN YERLER

Aydoğan Ersöz, insanların artık kalabalıktan uzak bir tatil yapmak istediğini dile getirerek, “Kalabalıktan uzak bir tatil anlayışı doğdu. Özellikle sahile yakın köylerden, orman kenarından ev isteyenler var. İnsanlar kuş sesleriyle uyanmak istiyor. Özellikle Erikli, Yayla, Gökçetepe ve Mecidiye köyleri tercih ediliyor. Sahil içinde artık insanlar kalabalıktan sıkılmış. Bu nedenle tercihleri daha sessiz ve sakin yerler” ifadelerini kullandı.