HABER MERKEZİ

İki yıl önce verdiği soru önergesine gelen yanıtta en kısa sürede kiralama işlemlerine başlanacağı belirtilmesine rağmen bir gelişme olmadığı belirten Gaytancıoğlu, “AKP’nin ‘en kısası’ da lastik gibi çektikçe uzuyor. Uzadıkça da vatandaşımız mağdur oluyor” dedi.

Önergesinde, “Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından cevaplanması istemiyle Nisan 2020 tarihinde vermiş olduğum ve 25 Haziran 2020 tarihinde cevaplanan 7/27812 esas numaralı soru önergemde Keşan İlçemizin Türkmen Köyündeki arazi toplulaştırma ve hazine arazilerinin kiralanmasıyla ilgili durumu ve kiralama işlemlerinin ne zaman tamamlanacağını sormuştum.

Gelen yazılı cevapta en kısa sürede çalışmaların tamamlanarak hak sahiplerine kiralamaların yapılacağı belirtilmişti. Oysaki aradan geçen ve 2 yıla yaklaşan sürede aynı sorunlar devam etmektedir” diyen Okan Gaytancıoğlu  ‘En kısa sürede’ kiralama işlemlerine başlanacağı belirtilmesine rağmen çözülemeyen Türkmen Köyü’ndeki hazine arazilerinin kiralanmasıyla ilgili Bakan’a şu soruları yöneltti:

1. En kısa sürede” denmesine rağmen 2 yıla yaklaşan zaman diliminde neden kiralama işlemleri yapılamamıştır?

2. Bu araziler kaç yıldır kiralanmamaktadır?

3. Söz konusu tarım arazileri ne zaman vatandaşlarımıza kiralanacaktır?

4. Bu arazililere ne zaman ekim yapılabilecektir?

5. Bu arazilerin ekilememesinin yıllık olarak kira geliri ve ekilen ürünlerin ekonomimize katkısı dikkate alındığında ülke ekonomisine maliyeti ne kadardır?

6. Türkiye genelinde Hazineye ait olup kiralanmadığı için ekim yapılamayan ne kadar tarım arazisi vardır?