HABER MERKEZİ

Doç. Dr. Gaytancıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölgedeki tarım ve orman alanlarını tehdit eden bu proje hiçbir ekonomik ve çevresel değerlendirmeye göre yapılamaz. Zaten bir defa reddedilmiş şimdi şirket isim değiştirerek yeniden ÇED olumlu raporu almak istiyor. Keşan'daki Karacaali, Maltepe, Çobançeşme köylerini ve Paşayiğit mahallesini tehdit eden bu maden işletmesine asla izin verilemez. Pandemi günlerinden hiç ders almamışçasına buralarda linyit madeni açmaya çalışmak akılla açıklanamaz. Buralar tarım alanı ve orman bölgesi. Proje öylesine ucube ki eğer yapılırsa Karacaali köyümüzün dış dünyayla bağlantısı bile kesiliyor.” 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu insanların linyit sahası açılmasından endişeli olduklarını, patlama sesleriyle evlerinde, köylerinde her an başımıza ne düşecek diye bekleyerek yaşamak istemediklerini söyledi. 

Doç. Dr. Gaytancıoğlu sözlerinin sonunda “Bölgede yaşayan hemşerilerimin karşı çıktığı bu proje için 30 Haziranda halkımızın katılımıyla ÇED toplantısı düzenlenecek. Ülkesini seven, evlerini, sularını, topraklarını, ormanlarını korumak isteyen herkesi destek olmaya çağırıyorum” dedi.