HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi tarihinde ilk kez dönemlerinde yapılan uygulama hakkında açıklama yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Gazimiz Mehmet Engin, hazırladığımız bu özel alanda defnettiğimiz ilk gazimiz oldu. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ile başsağlığı diliyoruz” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana mezarlıklara ayrı bir önem verdiklerini belirten ve Mezarlıklar Birimi’ne bağlı ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde mezarlıklarda gerekli olan tüm temizlik ve bakım işlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Helvacıoğlu, “Bizler geçmişimize sahip çıkmazsak, geleceğimize asla yön veremeyiz. Öyle ki bir gün hepimiz toprak olacağız. Gazilerimiz için Asri Mezarlık’taki Şehitliğimizde özel bir alan hazırladık. Bundan sonra isteyen gazilerimizi o alanda defnedeceğiz. Keşan Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanımız Ferhat Dönmez ile ortak bir çalışma yaparak gazilerimiz için bir mezarlık alanı oluşturduk. Bu memleket için canını feda etmiş ya da feda etmeye hazır olan tüm gazilerimize sağlıklı mutlu bir ömür diliyoruz. Keşan ve köylerinde yaşayan 55 gazimiz var. Gazilerimizden talep eden olursa rahmetli olduklarında biz de vasiyetlerini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Keşan Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez de şehitler ile gazilerin bir elmanın iki yarısı olduklarını dile getirdi ve şunları söyledi: “Keşan Belediyesi'ne ve Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na gazilerimiz için ayrılan özel mezar alanı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Rahmete kavuşan gazilerimiz de Şehitlik içerisinde ayrılan bu alanda toprağa verilebilecek. Hem şehit hem de gazilerimiz bundan sonra yan yana yatabilecekler.”