AYGÜL KONAR

Geçmiş, yaptığı değerlendirmelerde, meclis üyelerinin söylemlerini doğrulayarak, “İl Genel Meclis üyelerimiz, Keşan’ın köylerinin yeteri kadar hizmet aldıklarını beyan ettiyseler doğrudur” ifadelerini kullandı.

“5 YIL GERİYE DOĞRU BAKARSANIZ, SORUNLARIN BÜYÜK BİR KISMININ BİTMİŞ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ”

Açıklamasında, meclisteki yatırım programlarının meclis üyeleri tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Geçmiş, “Her meclis üyemiz kendi bölgesine daha fazla yatırım, daha fazla sorunların giderilmesi ile ilgili mecliste yoğun bir mesai harcıyorlar. Keşan’ın 45 köyü var. 45 köyde de 5 yıl geriye doğru bakarsanız, yollar ile içme suları ile, göletleri ile birlikte sorunların büyük bir kısmının bitmiş olduğunu göreceksiniz. İçme suları ile ilgili ufak tefek problemlerimiz var. Pazartesi günü başlayacak olan 2021 yılı bütçe görüşmelerinde de bu sorunların giderileceğini tahmin ediyorum” dedi.

“BÜYÜK İHTİMALLE İÇME SULARI GÜNDEME GELECEKTİR”

2021 yılı bütçe görüşmeleri ile ilgili ön değerlendirmede bulunan Başkan Mehmet Geçmiş, “Büyük ihtimalle içme suları gündeme gelecektir. Benim hedefim de o yönde. Su yaşam sebebidir. Yolları da yapmak zorundayız ama benim bireysel düşüncem; meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte içme suları öncelikli olacak. İçme sularında mevsimlerin, çevresel etkilerin sebebi ile içme sularımızda yaklaşık olarak 40-50 ile 100 metre aşağıya düştü. Mevcut sularımız da yetmemeye başladı. Hayvancılık ile uğraşan bölge olmamız nedeni ile İstanbul’dan yabancı şirketlerin Edirne’de büyük hayvan tesisleri kurma teşebbüsleri devam  ediyor. Edirne’de yatırım yapma ile ilgili 1000-2000  baş hayvan tesisleri sıraya girdi. Bu hayvanların içme suyu problemleri gölet bazında ya da hayvan içme suları bazında yer altı sularını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız olacaktır” şeklinde konuştu.