BÜLENT SAYLAM

“EDİRNE ULUS PAZARI’NIN AYNISINI İSTİYORUZ”

Esnaf Ömer Üçoklu, 40 yıldır bu işi yaptıklarını ve her yağmur yağdığında çok zahmet çektiklerini ifade ederek, “Resmen ziyan oluyoruz. Malımızda ziyan oluyor, bizde ziyan oluyoruz. Alışverişe gelen misafirlerde aynı zorluğu yaşıyorlar. Onun için biz esnaf olarak Keşan’a, Edirne Ulus Pazarı’nın aynısını istiyoruz. Katlı değil düz. Yani bir bayan rahat şekilde el arabasıyla pazara rahatça gelebilecek. Merdivenli istemiyoruz. Bir Çanakkale pazarı var önümüzde. Yani bayanlar Pazar arabalarıyla, pazara rahatlıkla girebilir, alışverişini rahatlıkla yapabilir. Merdivenli Pazar zor oluyor. Geçen burada merdivenlerde yaşlı bir bayan düştü. Çok üzücüydü. Böyle çok zor oluyor. Eski itfaiyenin yerine bir pazaryeri istemiyoruz. Katlı bir pazaryeri de istemiyoruz. Esnafın yüzde 95’i düz pazaryeri istiyor” diye konuştu.

“ÇOK KATLI PAZARYERİNE GEREK YOK”

Levent Karasu ise bir pazaryeri yapılacaksa bunun esnafa yönelik olması gerektiğini dile getirerek, “Bunun birçok örneği var. Fakat bize pazaryeri yerine mezarlık gibi bir yer verdiler. Yağmur yağdığı zaman içerisini seller alıyor. İnsanların ayaklarını sıvayarak gezmesi lazım. Bunun örneği Edirne Ulus Pazarı. Diğer yerlerde de var. Biz istiyoruz ki Keşan’a bir pazaryeri yapılacaksa bunu Ulus Pazarı gibi yapsınlar. Neden? Giyim de bir arada, sebze de bir arada. Dışarıda fırtına da kopsa içeride hiçbir şey yok. Gayet güzel bir pazaryeri. Üst kat falan düşünmesinler. İnsanların gençliği varsa, yaşlılığı da var. Düz ayak olması lazım. Bugün 80 yaşında kadında ulus pazarına giderek alışverişini yapıyor, üniversiteliler de gelip yapıyor. Biz istiyoruz ki, bu Keşan’a hitap etsin. Dükkan yapalım, kafeterya yapalım, bunu düz ayak olan pazaryerine de yapabilirsin. Çok katlı pazaryerine gerek yok. Ama yine aynı bu şekilde yaparsanız mezarlık yapmış olursunuz. Şu an yaptığınız yer mezarlık. Şu an insanlar içerde bileklerine kadar su oluyor. Yazık, günah. Aşağımız su dolu. Biraz kendinizi düşünmeyin, esnafı düşünün. Su içerisindeyiz, ayakkabıları patlıyor insanların. Belediye başkanımızın arkasında devlet var. İzmir’de depremde evler yıkıldı, yerlerine yenileri yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan isterse yapar. Belediye başkanının arkasında da Tayyip Erdoğan var. Ulustan daha güzelini de yapar. ” ifadelerini kullandı.

“BİZ MAĞDURUZ”

Engin Kıyakoğlu da, üstü kapalı gerçek bir pazaryeri istediklerini kaydederek, şunları söyledi: “Esnafın haline bakın. Bundan önceki belediye başkanımız bizi mağdur etti. Şimdiki belediye başkanımızdan mağdur etmemesini, esnafın ziyan olmamasını, bu sokaklardan pazarların kalkmasını istiyoruz. Bundan önceki bizi rezil etti. Senden düzeltmeni istedik. Biz mağduruz. Biz onu sonuna kadar destekliyoruz o da bizi desteklesin. Seçimlerde sonuna kadar arkasında durduk, o da bizim arkamızda dursun. Herkes burada çoluğuna, çocuğuna bakıyor. Şu halimize bakın. İşlerimiz zaten kötü. Bu konuda da bize bir yardımcı olsunlar”