MEHMET AYTAÇ

Birlik Başkanı Erhan Engin’in başkanlığında toplanan mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından tespit edilen birliğin 2022 yılı gelir ve gider bütçesi 4 milyon 814 bin 234 TL olarak oybirliği ile kabul edildi.

Madde ile ilgili olarak açıklama yapan Birlik Başkanı Engin, yasal olarak giderlerin gelirleri karşılamak zorunda olduğu için böyle bir bütçe oluştuğunu söyledi. Engin, gelirlerin hepsinin harcanacağı gibi bir durumun söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

2022 YILI ATIK ÜCRET TARİFESİ BELİRLENDİ

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2022 yılı atık ücret tarifeleri görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen maddeye göre tarife; 2022 yılında birliğe üye olmayan resmi kurum ve kuruluşlardan KDV dahil 196,35 TL, üye olmayan resmi kurum ve kuruluşlardan aylık 1200 tondan az getirmemek üzere 141,16 TL olarak belirlendi.

4 PESONELİN ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Gündemin üçüncü maddesinde, birlik bünyesinde çalışan 4 adet personel ile 2022 yılında tekrar sözleşme imzalanması ve bunların ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Birlik bünyesinde çalışan 2 adet mühendisin 6,634,01 TL, 1 adet ekonomistin 4,124.38 TL ve 1 adet veteriner sağlık teknikerinin 4,903.38 TL aylık ücret almasına karar verildi.

Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Birlik Başkanı Engin, söz konusu personelin zaten birlikte çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini bildirdi. Ücretlerin bugüne kadar tavan olarak gittiğini söyleyen Engin; “Asgari ücretin geldiği nokta göz önüne alınırsa teknik personelin çalıştırılması konusunda geçim şartlarını sağlamak için daha uygun olacağı düşüncesindeyiz. Bu ücretler aslında genel giderlerimizde çok da bir yer kaplamamaktadır” dedi.

HELVACIOĞLU, ÇALIŞTAY KONUSUNDA SİTEM ETTİ

Öte yandan maddenin görüşülmesi sırasında söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 14 Aralık 2021 tarihinde GÜNEKAB tarafından düzenlenen Çevre Çalıştayı hakkında Birlik Başkanı Erhan Engin’e sitem ve eleştirilerde bulundu. Çalıştayın öyle olmayacağını vurgulayan Helvacıoğlu, “Çalıştay başka türlü olur. Biraz daha ders çalışmanız lazım. Masalarda oturmalıydık hep beraber. Hep birlikte hazırlık ve çalışma yapardık. Belediyenizin, yani en büyük ortağınızın haberi yoktu. Başkanlar nezdinde haber verilir. Şahsınız gelirdi, böyle bir çalıştay yapıyoruz denirdi. Öyle elemanınla haber gönderilmez Keşan Belediye Başkanı’na” dedi.

“EDİRNE’DE DAHA BÜYÜK BİRLİK VARKEN BİZDE NEDEN DAHA FAZLA KİŞİ ÇALIŞIYOR?”

Bu sözlerinin ardından Helvacıoğlu, personel konusunda; “Çalıştayda Vali Bey’e (Ekrem Canalp) birliğe eleman almak için dilekçe vermişsiniz, o da reddetmiş, kendisi böyle söylüyor. Edirne’de 1-2 kişi çalışıyor. Bizde daha fazla kişinin çalıştığı ortaya çıkıyor. Orada daha büyük bir birlik var iken neden böyle olduğunu merak ediyorum” şeklinde konuştu.

“BENİM DÖNEMİMDE ÖYLE BİR İSTEK OLUŞMADI”

Bunun üzerine söz alan Engin ise şunları söyledi: “Vali Bey’in orada bir demeci vardı ama benim döneminde öyle bir istek ve talep oluşmadı. Belki daha önceki dönemle ilgili söylemiş olabilir. Veya OREKAB ya da EDİKAB ile karıştırmış olabilir. Zaten daha sonradan konuştuk Vali Bey ile. Sanırım karıştı, bu tip yanlışlıklar olabilir.”

Maddenin oylanmasının ardından birlik bünyesinde geçici işçi statüsünde çalışan bir işçinin vizesi onaylandı.

“EDİRNE ÇEVRE KORUMA VAKFI’NDAN BİE ADET ÇEKİCİ HİBESİ ALINDI”

Toplantının son gündem maddesinde Edirne Çevre Koruma Vakfı tarafından GÜNEKAB’a bedelsiz olarak hibe edilen bir adet çekicinin kabulü ve resmi işlemlerin başlanması için Birlik Başkanı Erhan Engin’e yetki verildi.

Toplantı dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.