GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) Meclisi, dün toplandı.

Keşan Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 15.00 sıralarında başlayan toplantıya,  GÜNEKAB Meclis Başkan Vekili ve Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı başkanlık etti.

BÜYÜKYATIKÇI: ARAÇ ALIMI KONUSUNDA CİDDİ ADIMLAR ATILDI

GÜNEKAB’ın ayrıştırılmış çöplerin toplanması için düşünülen araç alımı konusunda ciddi adımlar attığını ve ihaleyi gerçekleştirerek, araç sözleşmesinin imzalandığını kaydeden Büyükyatıkçı,  “Aracımızla ilgili yasal süre dolduktan sonra aracımız gönderilecek. Daha sonra da araç giydirmesi yapılacak. Aracın birlik tarafından karşılanacak masrafı 18 bin 125 TL’dir geriye kalan 88 bin 880 TL’si de Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak. Araç için giydirme ve diğer masraflar da dahil toplam 104 bin TL’lik bir bütçemiz var.” dedi.



ERSOY, MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

GÜNEKAB’ın Katı Atık Bertaraf Tesis ihalesini kazanan Çevka İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Makine Teknikeri Ömer Ersoy, tesis hakkında Meclise bilgi verdi.  

İşin %30’luk kısmını tamamladıklarını, hava koşulları elverdiği sürece bundan sonraki işlerinin daha kolay olacağını aktaran Ersoy, işi planlanandan daha önce bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Meclis, daha sonra birlik sorunları hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.