SONGÜL KONAR

Saat 14.00’te Konferans ve Tiyatro Salonunda gerçekleşen Toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, GÜNEKAB Başkanı Olcay Soran ve GÜNEKAB Meclisi katıldı. 

Meclisin ilk maddesinde 2019 yılı Kesin Hesapları görüşüldü. 

İkinci maddede 2019 yılı Denetim Komisyon Üyeleri tarafından görüşülen rapor, Meclis Başkan Yardımcısı Erdoğan Gümülcineli tarafından bilgi amaçlı meclise sunuldu. 

Üçüncü maddede de 2019 yılı faaliyet raporu görüşülerek karara bağlandı. 

Daha sonra encümen üye seçimine geçildi. 1 yıl görev ile seçilen 4 üye şöyle: Muhammet Örnek, Erdinç Can, Coşkun Lofçalı, Kamuran Çelik.

Encümen üye seçiminden sonra Plan ve Bütçe Komisyon Üye Seçimine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri şöyle: Banu Saygı, Erhan Engin, Erdoğan Gümülcineli, Mustafa Çayır, Yüksel Alioğlu. 

Daha sonra Denetim Komisyon Üye Seçimine geçildi. 1 yıl görev süresi ile seçilen 3 üye şöyle: İsmail Özcan, Zafer Topçu, Özlem Uybaş. 

Üye seçimlerinden sonra Dilek ve Temennilere geçildi. 

Dilek ve Temenniler Maddesinde söz alan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun sorduğu bazı sorulardan sonra mecliste gergin anlar yaşandı. 

HELVACIOĞLU: “KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYOR ÇÜNKÜ HERKES TARAF”

Birliğin denetim komisyonuna kadar tüm organları kendi içlerinde seçtiklerine vurgu yapan Başkan Helvacıoğlu, “Hayırlı olsun demek isterdim ama faaliyetlere baktım hayırlı bir şey yok. Faaliyetlerde sadece masraflar olmuş. Faaliyetlerde ne zaman ne yapılacağı ve takipleri yazılmış. Birlik başkanları bugüne kadar belediye başkanları olarak seçilmiş. Geçmiş dönem Mehmet Özcan olduğu gibi. En büyük ortak olmamıza rağmen bana görev vermeyeceğinizi söylediniz. Madem siyasi koruma altına aldınız GÜNEKAB’ı, hiç olmazsa Beyendik, Enez, İpsala Belediye Başkanlarından seçseydiniz. Birlikten personel ve harcama bilgilerini 15 Mayıs Tarihinde resmi yazı ile istedik. En büyük ortağınıza bu bilgileri vermediniz. Personel bilgilerini kişisel nitelendirip bilgileri Keşan Belediyesine vermekten çekindiniz. Bu bilgileri isteyip kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. İçişleri bakanlığı denetim raporu geçirdiniz. Birlik için şu ifadeler yer verildi ‘kadroya göre kişi değil, kişiye göre kadro yapılmış’ denildi. Bunları cevap vermediğiniz sürece 50 kerede olda söyleyeceğim. Her fırsatta demokrasiden katılımcıdan bahsediyorsunuz, birliğin denetim komisyonuna kadar tüm organları kendi içinizde seçiyorsunuz. Kendiniz çalıp, kendiniz oynuyorsunuz. Bari kendinizi denetlemeyin de diğer partilerden denetleyici seçin. Neyse ki müfettiş raporunda önemli maddeler var. Birlik müdürü ile birlikte 7 personelin yıllık maaşı 650 bin TL bir yıldır ne iş yaptınız? Aylık 55 bin TL maaş ortalamanız var. Aynı raporda mevcut iş yükünüze göre çalıştırdığınız personelin çokluğu tespit edilmiştir. Bir buçuk senedir ne çivi çaktınız? Her taraf çöp, Erikli’de çöplerin olduğu yerde fotoğraf ektirdiniz, rampa yapmadınız, çöpü düzenlemek için söz verdiniz, ben uyardığımda da başka çözümler üretiyorsunuz. Yönetmeyi bilmiyorsunuz bari bilen birilerine danışın. Yaptığınız hak edişlerde, kabul tutanağınız ile ne aldınız ne verdiniz kayıt yok. Faaliyet raporunu vaktinde sunmuyorsunuz. Yaklaşık maliyet hesap cetveliniz yok. Faaliyetlerde bu sene hiçbir belgeniz yok. Kimse sesini çıkarmıyor çünkü herkes taraf. Ben doğruları söylemek zorundayım. Neler oluyor o birlikte Sayın Soran? O birlikte neler oluyor?” diye konuştu. 

Başkan Helvacıoğlu’ndan sonra GÜNEKAB Başkanı Olcay Soran söz aldı. 

SORAN: “SİZ İLK ÖNCE GÜNEKAB BORÇLARINI ÖDEYİN”

Başkan Helvacıoğlu’nun ilk birlik toplantısına gelmediğini ve aday dahi olmadığının altını çizen GÜNEKAB Başkanı Olcay Soran, şunları söyledi: “Başkan Helvacıoğlu benim birlik başkanı seçildiğim toplantıya gelmedi, aday dahi olmadı. Ayrıca İpsala Belediye Başkanı da toplantıya katılmamıştı. Aday olmayan kişiyi nasıl başkan yaparız? Siz ilk önce GÜNEKAB Borçlarını ödeyin. Su tahsilâtlarıyla Keşan halkından toplanan GÜNEKAB’a da ödenecek borcunuzu ödeyin. Belediye bu parayı bize vermiyor, kendisi kullanıyor. Çıkıp basın açıklaması yaptın, GÜNEKAB’a borcundan bahsetmedin. İşine geleni söylüyorsun, gelmeyeni söylemiyorsun. Kadromuzun çok altında personel çalıştırıyoruz. Siz sadece eleştiri yapmak için eleştiriyorsunuz. GÜNEKAB’ın borcunu neden ödemediğinizi açıklamanızı bekliyoruz. Resmi olarak harekete geçtik, yapılması gerekeni yapacağız.”

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.