BÜLENT SAYLAM

Diğer yandan üye olmayan işyerleri ve belediyelerden 2020 yılı için ton başına alınan 140,00 TL’lik katkı payı 153,00 TL’ye çıkarıldı. Alınan karara göre ayrıca birlik üyesi olmayan iş yerlerinden ayda 1200 tondan az olmamak üzere getirilen atıklardan ton başına alınan 100,00 TL’lik katkı payı da 110,00 TL’ye çıkarıldı.

Keşan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda 15.00’te başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Erhan Engin, plan ve bütçe komisyonunda görüşülüp karara bağlanan konuyu, belediyeleri rahatlatma açısından önemli olan bir maddeyi meclisten geçirmiş olacaklarını belirterek, “Hepinizin bildiği gibi GÜNEKAB’a üye belediyelerimizden ve beldelerimizden gelen çöplerin tonaj başına bir tarife uygulanıyordu. Yaklaşık ton başına 35.00 TL gibi bir ücretti. Bu belediyelerimize yük oluyordu. Bütçede bunu görüştük. Hesaplarımızı kitaplarımızı yaptık. Bu ücret tarifesinin belediyelerimize yük olmaması için bu tarifeyi kaldırıyoruz. Bu tabi katılım paylarının da sıfırlanmaması gibi algılanmasın. Katılım payları zaten tüzüğümüz gereği alınıyor. Belediyelerimizden de bir bütçe oluşacak ve bu da halktan tahsil edilecek. İnşallah hayırlı olsun diyorum” dedi.

GÜMÜLCİNELİ: “BELEDİYELER DE BU PAYI VATANDAŞTAN ALMASIN”

Engin’in konuşmasından sonra söz alan Meclis Üyesi Erdoğan Gümülcineli, kararı olumlu karşıladığını belirterek, alınan kararın belediyelerin yükünü hafifletme konusunda doğru olduğunu söyledi ve şu öneriyi getirdi: “Ama şöyle düşünüyorum. GÜNEKAB bu payı belediyelerden almayacaksa belediyelerin de vatandaşlardan bu payı almaması gerektiğini söylemek istiyorum.”

Birlik Başkanı Engin ise bu öneriye katıldığını söyleyerek; “Kesinlikle size katılıyorum. Bu karardan sonra belediyelerimizin ve meclislerimizin de gerekli kararları alıp düzenleme yapmasını temenni ediyoruz.”

Daha sonra yapılan oylamada karar oy birliği ile meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

ENGİN: “BUNDAN SONRA DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELECEĞİZ”

Kararın oy birliği ile alınmasının ardından meclis üyelerine teşekkür eden Engin, yapılan diğer çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Bildiğiniz gibi şu anda devam eden bir aktarma istasyonumuz var. Koruklu mevkiinde devam eden aktarma istasyonumuzda Danişment, Koruklu, Yayla, Mecidiye, Erikli sahillerimizde ve köylerimizde çöplerin bir noktada toplanıp o bölgede uzun yıllardır yaban hayatını da tehdit eden bir vahşi depolama alanı vardı. Şimdi o bölgenin temizlenmesi ve rehabilite edilmesiyle birlikte inşallah o bölgeyi de kurtarmış olacağız. Bölgedeki aktarma istasyonuyla hızlı bir şekilde toplama sağlanacaktır. Yine tabi daha da devam edecek hizmetlerimiz. Belediyelerimizin isteklerinin hepsine kulak vereceğiz, hepsini dinleyeceğiz. Bu konuda herkesin direk olarak bize ulaşmasını bekliyoruz. Her şeyi dinlemeye ve yardımcı olmaya hazırız. Bunun bir başlangıç olarak kabul edilmesini umut ediyorum. İnşallah hep birlikte daha iyi noktaya geleceğiz.

ÜNSAL: “BUNDAN SONRA ÜSTE PARA VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan birlik üyesi İpsala Belediye Başkanı A. Naci Ünsal da kararın geç kalınmış olmasına rağmen doğru olduğunu ifade etti. Ünsal, alınan karar için teşekkür ederek, “İnşallah bundan sonra üste para vermeyi de taahhüt edersiniz. Şu anda Türkiye’de çöp çok değerli bir ürün haline geldi. Bizden çöp satın almak isteyen insanlar var. O yüzden de bu çalışmalarınızın arttırılarak gerekirse bunların değerlendirilmesi konusunda çalışma yapılması gerekiyor” dedi.

Ünsal’ın konuşmasından sonra tekrar söz alan Engin de çöpün ayrıştırılıp geri kazanılması konusunda yapılan çalışmalardan bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.