SONGÜL KONAR

Güngör, yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nde imar ile başlayan sorunların, Sazlıdere Köyü'nde yapılması planlanan FSRU Gemi İskelesi ve MUÇEV ile devam etmesinin ardından bölgede bilen ya da bilmeyen her kesimden sesler yükselmeye başladığını ifade ederek, Saros Körfezi'nin herkesin malı olduğuna dikkat çekti. 

Saros Körfezi'nde yaşanan sorunlar ile ilgili olarak özellikle son günlerde her kafadan bir ses çıkmaya başladığını söyleyen Olcay Güngör, “Saros Körfezi ile ilgili söylenen bilgi kirliliğinden ve dedikodulardan kurtulmak için birliktelik şart. Bilindiği gibi Saros Körfezi'nde FSRU Gemi İskelesi, MUÇEV ve en önemlisi imar sorunlarının çözümü için, 'Saros Körfezi bizim' diyen herkes birlik olmalı” ifadelerini kullandı.

“SAHİLLERİMİZİN DE TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMASI GEREKİYOR”

Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Güngör, “Bu yaraları sarmamızın en iyi ilacı, Sazlıdere, Gökçetepe ve Mecidiye sahillerimizin de tek bir çatı altında toplanması gerekiyor. Bu da, bahse konu sahil bölgelerinin Keşan Belediyesi'nin mücavir alanına alınıp, Keşan Belediyesi'nin başını çekeceği birliktelik ile olacaktır. Keşan Belediyesi Başkanı öncülüğünde, meclis üyeleri de toplanarak Saros Körfezi'nin nasıl kalkındırılabileceğinin hesaplanması lazım. Yani, Saros Körfezi'nin bitmemesi için tek ilaç, hizmetin tek elden gitmesidir. Aksi halde MUÇEV de gelir, yarın başka biri de gelir. Saros Körfezi'nde yaşanan sorunlar ile ilgili olarak dernek başkanı olduğumdan günde onlarca telefon alıyorum” dedi.

“İMAR SORUNUNUN ÇÖZÜME KAVUŞMASIYLA SAROS KÖRFEZİ KALKINACAKTIR”

Keşan Belediye Meclisi'nin elini çabuk tutarak, Sazlıdere, Gökçetepe ve Mecidiye sahillerini mücavir alanı içerisine alması gerektiğini vurgulayan Olcay Güngör, “Keşan Belediyesi'nde birleşilmesiyle, imar sorununun çözüme kavuşmasıyla Saros Körfezi kalkınacaktır ve yaralar sarılacaktır. Çünkü buraya gelecek insanlar ilk önce yol, su gibi temel hizmetlere bakıyor. Bu da imar sorununun çözüme kavuşmasıyla olacaktır. Saros Körfezi'nin eski itibarını kazanması, bu yerlerin mücavir alana alınmasıyla sağlanacaktır. Halk da böylece Saros Körfezi'ne bilinçli bir şekilde gelecektir. Saros Körfezi'ne sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.