SONGÜL KONAR

Kılınç, açıklamasında, aşılama çalışmalarının hızla devam ettiğini ve Keşan’da şimdiye kadar 40 bin kişinin koronavirüs aşısı yaptırdığını söyledi.

“SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI TÜMÜYLE KALDIRILIYOR”

Ekonomi, sanayi, eğitim, tarım, kültür ve turizm alanında üretim ve istihdamı arttırmak için çalışmalara devam ettiklerini ve edeceklerini vurgulayan Gürcan Kılınç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Alınan yeni kararlar ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları tümüyle kaldırılıyor. Müzikle ilgili sınırlama da, daha ileri bir saat olan 24.00'e çekildi. Kamu kurum ve kuruluşları da normal mesai düzenine geçiyor. Kamu ve özel sektördeki iş ve işlemlerin tamamın aynı salgın yöntemi hassasiyeti riayet ederek, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edeceğiz. HES Kodu uygulamamızı daha da yaygınlaştırıyoruz. Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini 1 ay daha uzattık. Toprak Mahsulleri Ofisimizi en etkin şekilde devreye sokarak uygun fiyatlı yem ve ham maddesi satışı temmuz ayında başlatacağız. Sanayi sektöründeki kayıtlı istihdam, 4 milyon 700 bin sınırına dayanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştık. Son 1 haftada nüfusa oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. Hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Gereken neyse devletimiz ve bizler müsaade etmeyeceğiz. Çiftçilik ve hayvancılık alanında bölgemiz bizim için çok kıymetlidir. Emek veren, zaman harcayan vatandaşımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgınında hükümet olarak alınan tedbirlerden etkilenen vatandaşlarımız üzerindeki yükü hayata geçirdiğimiz destek ve teşvik paketleri ile milletimize yardımcı olmaya çalıştık. Her zaman güçlü Türkiye olmayı başardık. Ekonomi, sanayi, eğitim, tarım, kültür ve turizm alanında üretim ve istihdamı arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

“ŞİMDİYE KADAR AŞILAMA SAYIMIZ 40 BİNİ GEÇTİ”

Koronavirüs aşılama çalışmalarında yaş sınırının 25’e indiğini, yaşı ve sırası gelen tüm vatandaşların aşı olması gerektiğini ve Keşan’da şimdiye kadar 40 kişiye aşı yapıldığını söyleyen Gürcan Kılınç, sözlerini şöyle sonlandırdı: Ülkemizde aşılama çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Normal hayata geçiş için 1 Milyon 195  Bin 426 doz aşı daha yapıldı. Aşı randevularımızda yaş sınırı 25’e indi. Yaşı gelen, randevu alan kıymetli gençlerimiz, aşı olmayı erteleyen büyüklerimiz lütfen aşılarımızı olalım. Keşan’ımızda günde 2 bin aşı yapılıyor. Şimdiye kadar aşılama sayımız 40 bini geçti. Keşan eski Devlet Hastanemizde, Keşan AK  Belediyeciliğimizin Aşı Merkezi noktasında bulunan görevli arkadaşlarımız sizleri karşılayacak, aşı odalarına kadar eşlik edecektir. Gece gündüz emek veren, hizmeti şiar edinmiş, vatandaşlarımızın  sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakâr, cefakâr sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”