HABER MERKEZİ

Pazarcı esnafları alınan karara uyarak Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi içerinde tezgah açmazken bazı esnaf tezgahlarını Yenimescit Mahalle Muhtarlık binası önündeki sokakta açtı.

Bazı vatandaşlar, esnafın dayanacak gücünün kalmadığını, evine bir şeyler götürmek zorunda olduğunu belirtirken bazıları da toplum sağlığı için alınan kararlara uyulması gerektiğini bu durumun çok yanlış olduğunu vurguladı.

“BU YANLIŞ YÖNETİMİNİZİN CEZASINI ESNAFA DA, HALKA DA KESEMEZSİNİZ”

Keşan Belediyesi CHP Meclis Üyesi Aladdin Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün kapatılan Keşan Pazarı’nın mağdur olmuş esnafı, vatandaşları yaşanan ekonomik kriz ve yanlış yönetimin sonuçlarına daha fazla katlanmak istememektedirler. Bugün kapatamadığınız AVM’ ler de olmayan denetim sahalarda esnafa ceza kesen bir yerel yönetim haline gelmiştir. Devletin yetkili mercilerinde görev alan tüm yöneticilere buradan sesleniyorum; çözüm kendi yaşamını sağlamakla mükellef olan bu çaresiz ve mağdur esnafımızın tezgahlarının kapatılması, başlarına zabıta dikilmesi değil teşvik ve yardım edilmesi olacaktır. Bu yanlış yönetiminizin cezasını esnafa da, halka da kesemezsiniz.”