SONGÜL KONAR

Kocaman, Keşan'da kurulan halk pazarının, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun, ikinci bir karara kadar halk pazarının kurulmayacağı yönüne karar aldığını dile getirerek, Uzunköprü, İpsala ve Enez'deki pazarların da kapatıldığını, bu nedenle esnafın son derece zor duruma düştüğünü belirtti.

“İLK AKLA GELEN PAZARLARI KAPATMAK OLUYOR”

Halk pazarının, daha sıkı tedbirler alınarak açılması yönünde talepleri olduğunu ifade eden Hasan Kocaman, "Coronavirüs tedbirleri masaya yatırıldığında nedense ilk akla gelen pazarları kapatmak oluyor. Bu; esnafın kurallara uymasından dolayı mu oluyor bilmiyoruz. Ancak hiçbir zincir marketin önünde oluşan uzun kuyruklara ve içerideki kalabalığa müdahale edildiğini görmedim. Özellikle kampanyanın olduğu günlerde zincir marketlerin önlerinde en az 15-20 kişilik kuyruklar oluşuyor" dedi.

TEDBİRLER KAPSAMINDAKİ KAPATMALAR NEDENSE AÇIK ALANLARDAN BAŞLANIYOR”

Aynı şartlarda alışveriş yapılırken, pazarın kapatılıp zincir marketlerin açık kalmasını çözemediklerinin altını çizen Kocaman, "Kaldı ki, zincir marketlerde yapılan alışverişler, kapalı alanda yapılıyor. Uzmanlar, bulaş riskinin kapalı ortamlarda daha fazla olduğunu ilk günden bu yana dile getiriyor. Ancak tedbirler kapsamındaki kapatmalar nedense açık alanlardan başlanıyor. Bu anlamda kulağı tersten tutuyoruz. Yetkililerin artık daha duyarlı olmalarını, denetimlerini sıklaştırarak halk pazarını açmalarını istiyoruz. Kaldı ki biz de gereken desteği oda ve esnaf olarak sağlarız. Herkes elini vicdanına koysun" diye konuştu.

"VARSIN BİZE 1000 TL VERMESİNLER AMA BİZİM PAZARIMIZI DA KAPATMASINLAR"

Yapılan 1000'er TL'lik yardımların, esnaf için gider karşılayabilecek bir miktar olmadığını ifade eden Hasan Kocaman, şunları söyledi; "Verilen 1000'er TL'lik yardımları gösterip kapatmaya devam edeceklerse, varsın bize 1000 TL vermesinler ama bizim pazarımızı da kapatmasınlar. Bu kapatmalar çarşıdaki işyerleri bulunan esnafımızı da etkiliyor. Bizim istediğimiz, yetkililer denetim konusunda katı olsun, bizim esnafımız kurallara uymuyorsa ona da ceza kessinler ama, vatandaşlarımızın da bu konuda göstereceği duyarlılık ile pazarımızın açılmasını bekliyoruz."