AYGÜL KONAR

Keşan Devlet Hastanesi’nde görev yaparken sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının isimleri hastanede yaşatılmaya devam ediyor.

2 Temmuz 2021 Cuma günü gerçekleştirilen Birimlerin açılış törenine AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Recep Vural, Hastane Müdürü Erdi Ertürk ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının aileleri katıldı.

Burada konuşan Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Vural, Badem, Beyaz ve Başak’ı çeşitli sağlık sorunları nedeniyle kaybettiklerini ifade ederek, “Mesai arkadaşlarımız yine bizimle mesai yapmaya devam etsinler istedik. Çalıştıkları görev yerlerine istinaden değişik birimlere isimlerini verdik. Allah mekanlarını cennet eylesin. Onlar bizim kalbimizde. Unutmak istemiyoruz” dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ise sağlık hizmetinin 24 saat esaslı zor bir hizmet olduğunu belirterek, “Biz hastanelerde çalışırken gerçekten bir aile oluyoruz. Her çalışanımız bizim için ailenin bir parçası. Keşke aramızda olsalardı ama maalesef hayatın gerçeği de bu. Onlar hastanemizde hem isim olarak hem de karakterleriyle, kişilikleriyle bizim yüreğimizde yaşacaklar” diye konuştu.

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, özellikle dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladıklarını dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının da bu süreçte şifa dağıttığına dikkat çeken Aksal, “Onları geri getiremesek de burada hatıralarını yaşatmayı çok anlamlı buluyorum. Mekanları cennet olsun inşallah. Her ölüm erken ölüm ama genç yaşta kaybetmek çok daha zor. Kelimeler kifayetsiz kalıyor” ifadelerine yer verirken, aşı olmayan tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Konuşmaların ardından, Rıfat Beyaz, Zübeyde Badem ve Tayfun Başak’ın isimlerinin verildiği birimlerin açılışları gerçekleştirildi.