SONGÜL KONAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyası ile ilgili, Afet bölgelerine gönderilecek yardımlar için toplantı düzenlendi.

Dün, Keşan Kaymakamlığı’nda gerçekleşen toplantıya, Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, STK Temsilcileri, Odalar ve Borsa Başkanları katıldı.

Yardım kampanyası kapsamında afet bölgelerine gönderilecek malzemeler, bugün saat 08.30 itibari ile Aşağı Zaferiye Mahallesi Salı Pazarı’nda bulunan bir hangarda toplanacak.

YILMAZ: “VATANDAŞLARIMIZDAN, YARDIM KAMPANYASINA KATILMALARINI BEKLİYORUZ”

Toplantı hakkında bilgi veren Kaymakam Cemalettin Yılmaz, “Bildiğiniz üzere ülkemizin güneyinde ve kuzeyinde afetler yaşanıyor. Afetlerden etkilenen vatandaşlarımız için, Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu yardım kampanyası sebebiyle Keşan’da bulunan STK temsilcileri ile bir araya geldik. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek organizelerimizi yaptık. Vatandaşlarımızdan, yardım kampanyasına katılmalarını bekliyoruz. En çok yardım edilmesi gereken malzemeleri belirledik. Nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız için de, ‘ben de varım’ şeklinde afişler yayımlandı. Belediyemiz tarafından şehir içi ve şehir dışında billboardlara afişler asılacak. Tüm vatandaşlarımızı yardım kampanyasından haberdar etmiş olacağız. Tüm vatandaşlarımızın duyarlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kaymakam Yılmaz’ın ardından sözü, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı aldı.

BALCI: “BİZLER DE KEŞAN OLARAK YARDIM İÇİN ELİMİZİ UZATIYORUZ”

Yardım kampanyasında toplanacak malzemelerin tamamının ‘sıfır’ ürün olması gerektiğine dikkat çeken Yakup Balcı,“Cumhurbaşkanımız, afet bölgelerinde etkilenen vatandaşlarımız için yardım kampanyası düzenledi. Bizler de Keşan olarak yardım için elimizi uzatıyoruz. Kaymakamımız önderliğinde tüm STK temsilcilerimiz ile toplantımızı yaptık. Yapılacak yardım için, çabuk paketlenebilen, bozulması zaman alacak malzemeleri topluyoruz. Gıda veya hijyen malzemesi olarak hazırlanan ilk kamyonumuz veya TIR’ımızı cumartesi günü afet bölgesine göndermek istiyoruz. Bu sabah saat 08.30 itibari ile Salı Pazarında bulunan bir hangarı yardım kampanyası için kullanacağız. Tüm vatandaşlarımızdan yardım kampanyasına katılmalarını bekliyoruz. STK Başkanlarımızın da kendi üyelerinden topladıkları ürünler ile birlikte hazırlanan eşyaları afet bölgesine göndermeyi planlıyoruz. Nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız için de sosyal medya hesaplarından hesap numarası yayımlayacağız. İlk anda ihtiyacımız olan daha çok çocuk maması, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, çocuk bezi, pilli ışıldak, kuru bakliyat, hazır çorba, şeker, tuz, un, çay, makarna, sıvı yağ gibi hızlı tüketilebilen malzemeleri istiyoruz. Vatandaşlarımızın, bu konuda yardımlarını bekliyoruz. Bugün sabah 08.30 itibari ile Salı Pazarında bulunan bir hangarı yardım kampanyası için kullanacağız. Toplanan malzemeler orada paketlenecek. Saat 17.00’ye kadar vatandaşlarımız oraya gelerek yardım edecekleri malzemeleri götürebilir. Yardım kampanyası için ikinci el malzeme kesinlikle kabul edilmiyor. Yardım edilecek malzemeler sıfır olmalı, kullanılmamış olmalı” ifadelerine dikkat çekti.