SONGÜL KONAR

Saat 15.00’te basın mensupları ile buluşan Helvacıoğlu, Bakan Kasapoğlu’nun ziyaretini Başkanlık Makamı’nda değerlendirdi. 

Bakan Kasapoğlu’nu Keşan’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu ve onurlu olduklarını belirten Helvacıoğlu, “Bakanımızla birlikte Valimiz, İl Başkanımız, İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlarımız ve çevre illerden misafirlerimizi ağırladık. Ziyaretlerde Bakanımızla birlikte Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdürümüz ile Spor Toto Teşkilat Başkanımız da vardı. Bakanımızın gelişiyle birlikte Keşan’ımıza yaklaşık 15 milyon TL’lik bir hibe kazandırılmış oldu” dedi.

Bakan Kasapoğlu’nun da Keşan’dan çok mutlu şekilde ayrıldığını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Bakanımız Keşan’a müjdelerle geldi. 40 yıllık stadımızda tribünümüz önünde son hatıra fotoğrafımızı çektirdik. Sentetik saha, kapalı spor salonunda incelemelerde bulundu ve bu alanların değişiminin sözünü verdi. Stadımıza tartan bir pist kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

“BAKANIMIZIN DA DEDİĞİ GİBİ GENÇLERİMİZ BİZİM EN BÜYÜK UMUDUMUZ”

Bakan Kasapoğlu’nun Keşan’da 11 mahalleye 11 semt sahası sözünü de verdiğinin altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Stadyumun yenilenmesi ve yarı olimpik yüzme havuzu belliydi. Ancak 11 mahalledeki semt sahası sözü günün sürprizi oldu. Bunların yılbaşına kadar bitme aşamasına geleceğini ifade etti. Bakanımıza açılış makası hediye ettik. Bakanımız açılışların yapılacağı günü sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Bakanımızın da dediği gibi gençlerimiz bizim en büyük umudumuz. Meclis çalışmaları nedeniyle Milletvekilimiz Dr. Fatma Aksal aramızda değildi ancak telefonla ona da bağlantı gerçekleştirdik. Vekilimizin gönlü her zaman bizimle.” 

“23 TEMMUZ’DA İHALESİNE ÇIKIYORUZ, 2021 YILINA BÜTÜN TESİSLERİMİZİ HAZIR EDECEĞİZ”

Yaklaşık 6,5 dönümlük bir alanı Yeni Mahalle’de yüzme salonu olarak ilçeye Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Keşan’a kazandırdıklarını dile getiren Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Bu alan 3 dönüm yüzme havuzu 3 dönüm de semt sahası olacak. 3,5 milyon TL’lik bir yatırım bu. 23 Temmuz’da ihalesine çıkıyoruz, 2021 yılına bütün tesislerimizi hazır edeceğiz. Kapalı Spor Salonumuzun çatısı tamir edilecek, boyanacak. Isıtma sistemi ve tadilat çalışmalarının kapsamını Bakanımızın desteğiyle daha da geliştirme sözü aldık. Bununla ilgili olarak Ankara’ya bir ziyaret daha gerçekleştireceğiz. 2021 yılında gençlerimiz Keşan’da semt sahalarıyla, yüzme alanlarıyla çok güzel bir şekilde donatılara kavuşacak.” 

“KEŞAN’IMIZIN SPOR ANLAMINDA NASIL GÜZEL ŞEKİLDE DEĞİŞİME UĞRADIĞINI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”

Keşan tarihinde ilk kez spor kulüplerinin spor bakanıyla aynı masa etrafında buluştuğunun da altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “6 spor kulübü başkanımız ülkemizin, devletimizin spor bakanıyla aynı masada sorunlarını paylaştı. Bakanımızın ziyaretinde yanımızda olan Valimize, İl Başkanımıza, Kaymakamımıza, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Telefonla bizlere destek olan Vekilimiz Fatma Aksal ile tüm gün bizlerle olan basınımıza da çok teşekkür ediyoruz. Kazanan Keşan oldu. Keşan’ımızın spor anlamında nasıl güzel şekilde değişime uğradığını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu,  bu açıklamasının ardından Keşan’daki Koronavirüs durumuyla ilgili bilgilendirme yaptı.

“YAKLAŞIK 10 GÜNDÜR KEŞAN’DA 2-3 POZİTİF VAKAMIZ OLSA DA KEŞAN’DA TEDAVİ OLMUYORLAR”

Keşan Devlet Hastanesi’nde Koronavirüs çalışmaları ve tedbirlerinin çok titizlikle sürdüğüne işaret eden Helvacıoğlu, “Bölgemizde Koronavirüs vakası çıksa da Edirne’ye gönderiliyor. Yaklaşık 10 gündür Keşan’da 2-3 pozitif vakamız olsa da Keşan’da tedavi olmuyorlar. Ölüm vakamız yok. Yatan hasta sayımız 5’in altında. Onlar da şüpheli sıfatıyla. Keşan Devlet Hastanesi’nde Saros ve köylerimiz kaynaklı, Keşan, İpsala, Enez kaynaklı pozitif vakamız an itibarıyla yok” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu basın mensuplarının sorusu üzerine Belediye Meclis toplantısında da gündeme gelen meclis üyeleriyle sahil bilgilendirme toplantısının önümüzdeki hafta ortasında büyük ihtimalle 22 Temmuz 2020 Çarşamba günü Erikli’de ilkinin gerçekleştirileceğini, Kurban Bayramı’ndan sonra da aynı içerikli toplantının Yayla Sahili’nde yapılacağını aktardı.