SONGÜL KONAR

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Meydanı’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00’te başlayan basın toplantısına; Keşan Belediyesi Başkan yardımcıları; Yakup Balcı, Mustafa Altay, Mücahit Erdoğan, İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit, Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Yılmaz ve Keşan Belediyesi Personel Ltd. Şti. Müdürü Ufuk Adımlı da katıldı.

“3 AYDA 3 YENİ ARACIMIZ OLDU”

Alınan 2 yeni aracı Keşan Belediyesi araç filosuna kattıklarını belirten Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi’nin araç parkında son alınan araçlar ve Türkiye Belediyeler Birliği’nden hibe olarak alınan araçla birlikte 93 araç bulunuyor. Maalesef ki araçlarımızın yaş ortalaması 15,3. Yaşlı bir araç filomuz var. Bakım ve tamir sorunları oluyor bu araçların. Hurda ve çok yaşlı araçlarımız var. Aktif olarak çalışan 60 civarında aracımız var. Allah’ın izniyle halkımızın da desteği ile araç parkımızı yenilemeye başladık. 3 ayda 3 yeni aracımız oldu. Araç parkımızı yenilemek için çaba sarf ediyoruz. Araçlardan biri İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde diğeri de belediyenin joker aracı olacak ve ihtiyaç duyulan her alanda kullanılacak. Araçlarımızın 1 tanesisin maliyeti 72 bin TL. ÖTV indiriminden faydalandık. Araçların şu anki fiyatları çok daha fazla. Fırsatı değerlendirdik.” şeklinde konuştu.

Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi’nde araç alımlarının yanı sıra çöp temizleme ve iş makinesi konusunda kiralama yöntemi ile de araç çalıştırdıklarını söyleyerek, bunun daha avantajlı bir sistem olduğunu bildirdi.

Son alınan araçları belediyenin iştiraki olan Keşan Belediyesi Personel Ltd. Şti. üzerinden aldıklarını bildiren Helvacıoğlu araçların Keşan Belediyesi’ne ve Keşan halkına hayırlı olmasını temenni etti.