SONGÜL KONAR

Saat 13.30 sıralarında Keşan Belediye Başkanlık Makamı’nda başlayan toplantıya; Başkan Yardımcıları Nuran Uslu ve Tahir Özçınar da katıldı.

“DÜŞÜNCESİZCE YAPILMIŞ BU EYLEMİ ÇOK VAHİM BULUYOR VE KINIYORUZ”

24 Mart 2021 Çarşamba günü üzücü ve bir o kadar da düşündürücü bir olay ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Ev taşımak için 15 yaşındaki bir ağacın yok yere kesilmesinden tüm Keşan olarak üzüntü duyduk. Konuyla ilgili olarak Park ve Bahçeler Birimi ekibimiz olayı rapor altına aldı ve ağacı kesenin kim olduğunu, neden kestiğini tutanak ile raporladı. Bu olayın Orman Haftası’nın içinde olduğumuz bu günlerde yaşanması da olayı bizim açımızdan daha vahim kılıyor. Biz Keşan Belediyesi olarak; göreve geldiğimiz ilk günden bu yana çevre ve doğa konusunda hassas çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Keşan Belediyesi olarak bugüne kadar, 24 ayda halkımıza 7 bin fidan dağıttık. Çalışma yaptığımız her yerde; kaldırılması gereken ağaçlarımızı, dönemimizde ilk kez özel makine ile yerinden söküp yaşaması için başka alanlara taşıyoruz. Yine Keşan’ımıza kent ormanı kazandırmak ve Keşan’ımızı yeşil ile bütünleştirmek için ağaç varlıklarımızı koruma konusunda hassas çalışmalar için emek veriyoruz. Tüm bu emek ve hassasiyetler göz önünde bulundurulduğunda; siyasi bir partinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin topluma ayna olması gereken bir kadın kolları başkanının, göz göre göre sırf ev taşımak için ağaç katletmesi, Keşan’ı da bizleri de derinden üzmüştür. Hiçbir istişareye başvurmadan, belediyemizin ve Keşan halkının hassasiyetlerini dikkate almadan, düşüncesizce yapılmış bu eylemi çok vahim buluyor ve kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticisi! Bize ders vermeye çalışanların kendilerinin ağaç kesmesi çok vahimdir. Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisi ‘Ben kestim’ diye de imzasını atmıştır. Meclisimize de Keşan’da ağaç kesilmesiyle ilgili bir önerge getirerek, bu konuda bir çalışma başlatmak istiyoruz” dedi.

“AĞAÇ DİKMELERİ İÇİN KAMPANYA DÜZENLEMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Keşan Belediyesi olarak ağacın kesilmesiyle ilgili olarak; gerekli tutanakları düzenleyerek işlemleri başlattıklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Koronavirüs gerçeğinden doğaya sımsıkı sarılmamız gerekirken, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda eylemi gerçekleştirenlerin ve CHP İlçe Başkanlığı’nın bu konuda Keşan halkından özür dilemesini ve kesilen ağacın yerine onlarca ağacı dikmeleri için kampanya düzenlemelerini bekliyoruz. Şunu bilmelerini istiyorum; bu memleketin yola da ihtiyacı var ama öncelikle yeşile ihtiyacı var. Bu konudaki hassasiyetimizi anlamalarını bekliyoruz. Kesilen ağaç geri gelmeyecek ama biz Keşan Belediyesi olarak; biz nebze de olsa, Keşan halkının vicdani rahatlığa kavuşması amacıyla belediyemizce vatandaşlarımıza yetiştirmeleri için 500 fidan dağıtacağız. CHP’li yöneticinin hem de ev taşımak için kestiği ağacın yerine şu andan itibaren 500 fidanı belediyemizi ziyaret eden vatandaşımıza hediye edeceğiz. Biz ağaç kesmeyecek, ‘500 fidan Keşan’a ömür verecek’ diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisinin ağaç kestiği, katliama sebep olduğu bu harekete biz 500 fidan dağıtarak cevap veriyoruz. Ayrıca Edremit’ten 100.000 zeytin ağacı ve 50 bin badem ağacı alıyoruz. Yeni bir çalışma. 150 bin ağaç geliyor. Yeşili böyle seven bir belediyeyiz. CHP’yi de düzenleyecekleri basın açıklamasında özür dilemeye davet ediyorum, yöneticisini de kınıyorum. Sadece geçilen değil, durulan, örnek alınan bir kent olma yolunda hızla ilerlerken, tüm vatandaşlarımızın doğa ve çevre konusunda da hassas bir belediyeleri olduğunu bilmelerini istiyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.