SONGÜL KONAR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, program kapsamında ilk olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli kadın personel ile bir araya geldi. Saat 09.30 sıralarında Kunduracılar Çarşısı’nda personel ile buluşan Helvacıoğlu, personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

“HER ŞEY KADINLARIMIZIN GÖNLÜNCE OLSUN”

Keşan Belediyesi olarak yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Çarşı merkezinde ellerinin hamuruyla, titizliğiyle, disipliniyle çalışan kadınlarımız, emekleriyle Keşan’ı pırıl pırıl yapıyorlar. Keşan’ı evleri gibi temizliyorlar. Her kuruma, herkese kadın çalışan sayısını arttırmasını öneriyorum. Kadının olduğu yerde bereket, disiplin, iyilik ve güzellik vardır. Kadına şiddete karşı olduğumuzu haykırıyoruz. Örnek olsun diye bir uygulama başlattık. Kadına şiddet gösteren personelimiz kadın da olsa erkek de olsa iş akdine son verme uygulamasını hayata geçirdik. Her şey kadınlarımızın gönlünce olsun. Dünyanın bütün çiçekleri kadınlarımıza armağan olsun” dedi.

SERALAR ZİYARET

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, daha sonra Keşan Belediyesi’ne ait seralarda çalışan kadın personeli ziyaret etti.

Tüm personele sağlıklı günler dileyen Helvacıoğlu, “Keşan’ı güzelleştiren personelimiz ile bir aradayız. Ellerinin hamuruyla çok güzel işlere imza atıyorlar. Birlik ve beraberlik içerisinde olumlu işler ortaya çıkıyoruz. Kadınlarımız Keşan Belediyesi’nin önemli bir parçası ve Keşan’ı güzelleştiren bölümü. Kadın elinin değdiği her yerde güzellik var. Keşan’da kadın çalışanlarının sayısının yükselmesi fikrindeyim” dedi.

KADINLARA TOPLU TAŞIMADA %50 İNDİRİM UYGULANDI

Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Belediyesi’nin AK Parti’li meclis üyesi Sema Kılıç, daha sonra S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Yeni Mahalle’de bulunan durağını ziyaret ederek, Kooperatif Başkanı Ertan Erkan ve Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan’a 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde minibüs ve ticari taksilerde yapılan indirim nedeniyle teşekkür etti.

Toplu taşımada Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası ile S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin kararıyla, Keşan Belediyesi’nin desteğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel minibüs ile ticari taksi ücretlerinde %50 indirim uygulandığını ifade eden Helvacıoğlu, “İşe giden, zorunlu olarak evden çıkan kadınlarımıza anlamlı bir indirim yaptılar. Türkiye’de örnek bir farkındalık. Ben Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne ve taksi duraklarımıza bu farkındalık nedeniyle teşekkür ederim. Kadınlar başımızın tacıdır mesajını hep birlikte veriyoruz. Sabah 8’den akşam 8’e kadar uygulama devam edecek. Sağlık açısından esnafımız her gün dezenfeksiyon çalışmasını yapıyor. Gereken tüm tedbirler alınmış durumda. Cennet analarımızın ayakları altında denilen kadınlarımıza gönülden fedakarlık yapıyorlar” diye konuştu.

Demirkan ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Şoför esnafımıza teşekkür ederim. Pandemiden dolayı ekonomik şartlarımız çok bozuldu. Buna rağmen böyle bir uygulama yaptılar. Belediye Başkanımıza da her zaman şoför esnafımızın yanında olduğundan ötürü teşekkür ederim” dedi.

Ertan ise şoför esnafı olarak kadınlarına bir jest yapmak istediklerinin altını çizerek, “Kadına karşı şiddete hayır diyoruz. Kadınlar başımızın tacı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Ertan Erkan’ın ardından söz alan Sema Kılıç, şöyle dedi: “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlarımızın elinin değdiği her şey güzelleşiyor. Kadınlarımız için ne yapsak az. Bu jesti kadınlarımıza yapan herkese teşekkür ederiz. Herkese sağlıklı günler dileriz.”

KADIN PERSONEL İZNE GÖNDERİLDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Keşan Belediyesi’nde görevli kadın personel izine gönderildi.

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi bahçesinde kadın personel ile buluşan Helvacıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadın personeli unutmadıklarını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün, tüm kadın personelimizi 8 Mart’ı doya doya yaşasın, kendilerini daha da özel hissetsinler diye izine gönderiyoruz. 8 Mart’a özel tüm bu çalışmalar ışığında kıymetli kadınlarımıza tekrar seslenmek istiyorum; sizlerin sahip olduğu her hak, milletimizin tüm fertleri için büyük bir güven kaynağıdır. Bu duygularla, başta Keşan’ımızın ve ülkemizin olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından personele karanfil hediye edildi.