HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik Keşanspor Düğün Salonu’nda saat 15.30’da gerçekleştirildi.

Etkinliğe Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Keşanlı kadınlar katıldı.

Etkinlikte Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Sema Sevinç Kılıç, Yöresel Ürünler Pazarı ve İzzetikram esnafı Eylem Korkmazer, Keşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuriye Altın günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

SİZLERE HİZMET ETMEK ONUR VE İFTİHARDIR

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili Keşanlı Kadınlarımız, Sizler için hazırladığımız bu güzel programda gönlünüzce vakit geçirmenizi diliyorum.

Size Trakya’da kadına en çok istihdam sağlayan belediyelerden biri olduğumuzu anlatmayacağım. Kadınlarımızla kurduğumuz yöresel ürünler pazarından, izzeti ikram pazarından, kurduğumuz kadın kooperatiflerinden bahsetmeyeceğim. Daha dün bu saatlerde İstanbul’da Halk Bankası Üreten Kadınlar Ödül Töreni’ne Tekkoop Kooperatifimizin Trakya’dan tek ödül alan kooperatif olduğunu, kadınlarımız 2500 kooperatif arasında ilk 35e girdiğini uzun uzun konuşmayacağım.

Kız çocuklarını okutmak için sürdürdüğümüz çabayı, kadınlara eğitim, sosyal, kültür ve sağlık alanlarında yaptığımız destekleri, kadına şiddete sıfır tolerans gösterdiğimizi bir bir anlatmayacağım.

Keşan’ın siz değerli kadınlarına, Abide İsminde bir ananın evladı olarak sesleniyorum. Mukaddes adında bir kadının eşi olarak konuşuyorum, Sude isminde bir kız çocuğunun babası olarak hitap ediyorum. İsminiz ne olursa olsun. Keşan Belediye Başkanlığım müddetince, dün olduğu gibi bugün de, bundan sonra da; hizmet ettiğimiz her bir anamız benim için bir ABİDE gibi yücedir.

Her bir kadınımız Mukaddes yani kutsaldır ve her bir kızımız Sude gibi güzel ve özeldir. Sizlere hizmet etmekse onur ve iftihardır. Sevgili Kadınlarımız, Çünkü biliyorum ki; yanımızda yöremizde neyimiz varsa, güzel namına ne varsa, dirliğimiz, düzenimiz varsa ve iki yakamız bir aradaysa, hep kadınların yüzü suyu hürmetinedir.

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, lakin her kadının arkasında bir erkek yoktur. Fakat şu da bilinsin ki her Keşanlı Kadının da arkasında Keşan Belediyesi vardır.

Mevlana der ki “Kadından daha üstün olduğunu sananlar, cahillerdir.”

Tebrizi der ki “Kadın, bilmeyene nefes, bilene nefestir.”

Ve Atatürk der ki “Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye değersin” Biz de Keşan Belediyesi olarak sizler için çalışmaya, üretmeye, Keşan’ı sizden ilham alırcasına güzelleştirmeye devam edeceğiz.

Buradan kadına şiddet uygulayanlara da bir çift sözüm var. Kadına Güç Gösterenler, Erkeklik kadına vurmakla değil, ona saygı duymakla olur. Bir kadına tekme atmak, olsa olsa karnındaki bebeğin hakkı olur. Her kadın “kadındır” ama, her erkek “adam” değildir. Çünkü adam olmak bir cinsiyet meselesi değil, bir şahsiyet meselesidir.

Kadın, ne boğazı kesilecek Emine Bulut, ne katledilecek Özgecan’dır. Kadın ki, Saçından Tırnağına Kadar dünyalara Bedel Candır. Kadın, candır, canandır, yoldaştır, sırdaştır... Kadın, dünya dediğin bu karmaşık yolda erkeğe refakat eden en kıymetli arkadaştır.

Sevgili Keşanlı Kadınlar, Bu anın tadını çıkarın. Sizler için ikramlarla, sürpriz hediyelerle, çekilişlerle, müzik ve dansla dopdolu bir eğlence programı hazırladık. Çalgıcı Mektebi eşliğinde gönlünüzce eğlenmenizi diliyorum. Sizlere, Kadın gibi kutsal, Kadın gibi üreten, Kadın gibi vefalı, Kadın gibi zarif bir dünya diliyorum.

Gelecek siz değerli Keşanlı kadınlarımızın olsun. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu olsun. En içten saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Sevil Baydar’a yılın kadını ödülü takdim edildi. Çekiliş, etkinlik ve konser programı ile 8 Mart etkinliği gerçekleştirildi.