AYGÜL KONAR

Medya Keşan Gazetesi olarak 29’uncu yılımıza girerken, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, gazetemize ziyarette bulundu.

Helvacıoğlu, gazetemize yaptığı ziyarette, ayrıca 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasındaki tam kapanma dönemine ilişkinde değerlendirmelerde bulunarak, vatandaşları duyarlı olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

“30’A GİDEN BU YAŞINIZI TEBRİK EDERİM”

Mustafa Helvacıoğlu, gazetemizin 29’uncu yılını kutlayarak, “28 yılınızı bitirdiniz, Allah güzel günler nasip etsin. Bu zor süreçte en önemli görevi yapıyorsunuz. Belediyemizin, STK’ların, Keşan’ın haberlerini Keşan’da ne olup bittiğini hem canlı yayınlarınızla hem online medya sistemiyle hem de görsel basında bizlere, vatandaşlarımıza haberlerimizi ulaştırıyorsunuz. Bizim bir parçamızsınız, biz de sizin bir parçanızız. 30’a giden bu yaşınızı tebrik ederim, başarılar dilerim. İnşallah pandemiden sonra ekonomik olarak daha rahatlayacağız. Haber olarak sıkıntınız olmadı pandemi döneminde. Bir sizlerin işleriniz durmadı. Ekonominiz durdu ama işleriniz durmadı. Gazetenizi ve haberlerinizi bir şekilde tamamladınız. Ekonomik olarak herkesin sıkıntı çektiği bir on beş ay geçirdik. Önemli bir süreç yaşıyoruz. Allah yardımcımız olsun. İnşallah 1 Haziran’dan sonra normale döneriz” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜK YATIRIMLARI KISA BİR SÜRE ERTELEDİK”

30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen tam kapanma dönemine ilişkinde açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Helvacıoğlu, belediyenin çalışmaları hakkında da şunları söyledi: “Tam kapanma döneminde tecrübeliydik. Yaklaşık bir yıldır pandeminin içinde hizmet yürüten bir belediyeyiz. Her belediye oldu gibi diğer belediye başkanları da aynı çizgide yürüdüler. Ekonomimiz biraz kısıldı, azaldı. Çünkü tahsilâtlar yüzde 50 seviyesine düştü. Hizmetimiz de iki kat arttı. Çok ters orantı oluştu. Belediyecilik çok zor günler yaşıyor ama üstesinden geliyoruz. Allah’a çok şükür geldiğimizden beri bir icralık dosyamız yok. Göreve geldiğimizden beri 26 aydır maaşları ödeyen bir belediyeyiz. Hiçbir kimseye borcumuz yok. Hatta emeklilerimize bile emekli ikramiyelerini verdik. Personelimize borcumuz yok esnafımıza borcumuz var bir de İller Bankası’na borcumuz var. Çok şükür bu günlere kadar geldik. Şunu söylemeliyim ki, Keşan’da her koronavirüs geçiren kardeşimizi aradık, ihtiyaçlarını sorduk. Ciddi bir şekilde gönül belediyeciliği, sosyal belediyecilik anlamında destek belediyeciliği yaptık bu günlerde. Büyük yatırımları kısa bir süre erteledik. Müzenin yapımı, pazaryerinin kapanması, eski itfaiyenin olduğu alanın otoparkı, meydan projesini iki-üç aylık yazın içine öteledik. Çünkü pandeminin bitmesini beklememiz lazım. Aksi takdirde gelir ve gider arasındaki dengeyi korumamız gerekiyor. ‘Bütün dünya can derdine düşmüşken biz mal derdine düşmeyelim’ dedik. Kısa bir erteleme yaptık, sonra yine meclisimizle planlayacağız. Mecliste de daha iyi anlaşmak, daha iyi şeyler yapmak ortak akılla Keşan’ı yönetmek için biraz daha birbirimize yaklaştığımızı görüyorum. Yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum.”

“17 GÜNLÜK BİRİKİM SANKİ BİR ARİFE GÜNÜ”

Keşan’da dört partiye de görev verdiklerini ifade eden Helvacıoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Şehrimiz bize farklı görev verdi. 4 partili bir meclisiz. 4 partiye de meclis görev verdi. Cumhuriyet Halk Partisi dedi ki; meclisin çoğunluğu senden aldık dedi. AK Parti, Cumhur İttifakı’na dedi ki, başkanını seçiyorum. İYİ Parti’ye dedi ki, sen hiç yoktun mecliste sıfır iken üç oldun. Milliyetçi Hareket Partisi de bir iken iki oldu. O da başarı sağladı. Herkesin bir başarısı var. Herkesin görevi Keşan’ı geliştirmek. O zaman Keşan’ı ortak akılla geliştirmemiz lazım. Bu yönde ilk günleri atlattık belki biraz elektriklenmeler, atışmalar, hesap sormalar oldu ama bundan sonra son iki buçuk yıl Keşan’ı geliştirmek için daha ortak akıla ihtiyacımız olduğunu herkes farkında. Keşan gecikir aksi takdirde başka Keşan yok. Hepimiz Keşan’da yaşıyorsak, siyaset sonrası da Keşan’da kendi işlerimizde görev yapacağız. Pandemi döneminde sayılarımıza gelince, günlük vakalarımız 100’ün üzerindeydi. Şimdi tek haneli rakamlara düştük. Bunu korumamız lazım fakat bugün bankaları, trafiği, iş yerlerini görüyoruz. 17 günlük birikim sanki bir arife günü. Arife gününden daha yoğun bir gün. Lütfen herkes bütün yaptıklarımızı boşa çıkarmasın. Bu çabalarımızı boşa çıkarmayın. Tekrar kapamaya gitmeye ne Keşan’ın ne Türkiye’nin tahammülü var, ne de esnafın tahammülü var. Bazı esnaflar bir yıldır hala kapı açıyor, siftah etmiyor. Z raporu sıfır. Bunlar çok önemli. Sosyal anlamda da ciddi bir tükeniş var. Bundan sonrası vatandaşımızın da elinde. Kapanmada tek haneli rakamlara düştük. İnşallah tekrarı nasip olmaz. Buruk bir bayram geçirdik. İnanın her gün cenazelere gidiyorum, koronavirüsten ölenler babası oğluna sarılamıyor, oğlu babasına sarılamıyor acısını paylaşamıyorlar. Öyle kötü günler yaşadık ki, bir senede ortalama 300’e yakın cenazemiz oldu. Bu vefatların hepsi Keşan’dan değil ama Keşan Devlet Hastanesi’nden yaklaşık 300 tane koronavirüs cenazesi çıktı. Tek hanelilere düşmemiz sevindirici. Hastalıktan çok şu andaki noktamız, hedefimiz ekonomimizin düzelmesi. Ekonominin düzelmesi, insanlığın düzelmesi anlamına geliyor. Bu yönden çok önemli. Ekmek çok önemli. Pandemi nedeniyle karnı aç insanların sayısı arttı Keşan’da. Dünya bununla uğraşıyor. Bizler de belediye olarak, çok önemli bir olaya imza attık. Tespit ettiklerimize evlerine gıda paketi gönderdik. İsteyene değil, ihtiyacı olanlara, tespit ettiklerimizin evlerine gıda paketleri gönderdik.”