HABER MERKEZİ

Eczacıları ziyaret eden ve siperlik, kolonya, helva ve Eczacılar Günü’nü kutlayan mektuptan oluşan paket hediye eden Helvacıoğlu, “Eczacılar Günü vesilesiyle ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.  Başta Keşan’da olmak üzere tüm Türkiye’deki eczacılarımızın Eczacılar Günü’nü kutluyorum. Onlar da bir sağlık çalışanı olarak Koronavirüs süreci kapsamında fedakarca çalıştılar. Hayatlarını hiçe sayarak, milli mücadele gayreti gösterdiler. Bütün eczacılarımızı ve çalışanlarını da kutluyorum. Fedakarlıklarıyla unutulmayacak, destan yazdılar. Eczacıları temsilen Murat Eczanesi’ni ziyaret ettik ve tüm eczacılar adına günlerini kutluyoruz. Bu ziyaretleri tüm eczacılarımıza yapmak isterdik ama temsilen bir ziyaret gerçekleştirdik” dedi.

Daha sonra konuşan Murat Gürer de Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun pandemi süresince her zaman yanlarında olduklarını belirterek “Kendisine bu destekleri nedeniyle teşekkür ederiz. Bu günümüzü de unutmadığı ve bizlerin gününü kutladığı için teşekkür ederiz. Kendisine çalışmalarında başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

Helvacıoğlu, eczacılara yazdığı mektupta onlara şöyle seslendi: 

“Kıymetli Eczacılarımız,

Toplum sağlığını korumak ve doğru tedaviye erişmek için özveriyle çabalayan eczacılık mesleğinin saygıdeğer mensupları siz kıymetli Eczacılarımızın gününü kutlamaktan ve sevinçlerine ortak olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum.

Değerli Eczacılarımız, özellikle Covid-19’la, her türlü zorluğa ve hastalığa rağmen mücadele etmiş, değerli katkılar sundunuz. Risk taşımanıza rağmen görevlerinizden geri durmamış, mesleki ilkeler ve özverinizden taviz vermediniz. Bu zorlu sürecin adları az anılan kahramanlarına, Keşan Belediyesi’nin en derin şükranlarını, bu özel gün vesilesiyle sunmayı bir borç bilirim. 

Bu duygularla; 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla başta Eczacı arkadaşlarım olmak üzere, kamuda, eczanelerde, akademide, ilaç sektöründe görev yapan eczacılarımızın bu anlamlı gününü kutluyor; halk sağlığına verdikleri değerli katkılardan dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”

Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Muhtarlık İşleri Müdürü Murat Sezen ile birlikte ilçedeki eczaneleri ziyaret ederek günlerini kutladı ve hediyelerini takdim etti.