*Belediyeye iki adet itfaiye alınacak.

*İspat Cami Mahallesi bölünmeyecek.

MEHMET AYTAÇ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun başkanlığında 15.00’te başlayan toplantıya izinli sayılan meclis üyeleri Şafak Uslu, Volkan Erkan ve Zafer Topçu katılmadı.

Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı tarafından verilen önergenin kabulü ve gündemde olmayan 4 maddenin gündeme eklenmesiyle toplantı başladı.

KENT MÜZESİ RESTORASYONU İÇİN 3 MİLYON TL HİBE KABUL EDİLDİ

Toplantının ilk gündem maddesi olan Paşayiğit ve İzzetiye motorlu taşıtlar kooperatiflerine ait araçların renklerinin, sayılarının ve güzergâhlarının belirlenmesi, ulaşım komisyonunun nihai kararını bildirmesi için Aralık ayı meclis toplantısına ertelendi.

İkinci maddede Keşan Kent Müzesi restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 3 milyon TL tutarındaki hibenin kabulü gerçekleşti.

“ANKARA BİZİ SEVİYOR”

Üçüncü maddede Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Yatırımlarına Destek Projesi ödeneğinden Keşan Belediyesi Kütüphanesi ve Sanat Merkezi tadilatı için gönderilen 750 bin TL tutarındaki hibe kabul edildi. Bu maddenin oylanması sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; “Bu projenin yarısını biz harcadık yarınsı Kültür Bakanlığımızdan hibe geldi. Bu hibeler devam ediyor. Görüyorsunuz her ay bir şekilde hibemiz var. Ankara bizi çok seviyor, hibelerle bizi selamlıyor. Bunu da söylemem lazım çünkü emeklerimiz, çabalarımız var. Espiri yapacağım, 2-80 yatıyorum Ankara’da, bunları da başarıyoruz. Hep beraber başarıyoruz, siz kabul etmezseniz olmaz bu işler” dedi.

2 ADET İTFAİYE ARACI ALINACAK

Dördüncü maddede, 15 Nisan 2021 tarihli meclis toplantısında alınan kararla İzzetiye Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait iki parça halindeki toplam 31 dönümlük tarlaların Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 5 yıl boyunca ücretsiz tahsisinin, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen talep ile 10 yıla çıkarılması kararlaştırıldı.

Beşinci maddede İtfaiye Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere bir adet 28 metre hidrolik merdivenli araç ile bir adet 5-6 m3 su kapasiteli arozöz alımı için İller Bankası’ndan 2 milyon 800 bin TL kredi alınması için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verildi.

BELEDİYE DOKUZDERE GÖLETİ’NDEKİ MESİRE YERİ İÇİN İHALEYE GİRECEK

Altıncı maddede Keşan Orman İşletme Şefliği’ne ait olan Dokuzdere Göleti civarındaki 2,72 hektarlık alanın ihalesine katılmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verildi. İhale yıllık 19 bin 800 TL muhammen bedel ile 9 Kasım’da yapılacak.

Yedinci maddede İzzetiye Mahallesi Muhtarı Erdoğan Karaca’nın, mahallede yapılacak semt sahana Keşanspor’a hizmet etmiş Enercin Uygun adının verilmesi yönündeki talebi, değerlendirilmek üzere isim belirleme komisyonuna havale edildi.

Sekizinci maddede, Keşan’da faaliyet gösteren ve toplamda 100’e yakın gönüllüsü olan AFAD, KEDAK, TURKUAZ ve Keşan İtfaiye Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin ofis çalışmalarını yürütebilmesi için itfaiye binasındaki 55 m2’lik boş yer, Keşan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’ne 5 yıl boyunca ücretsiz olarak tahsis edildi.

Dokuzuncu maddede, bir önceki toplantıda İçkili Yerler Tespit Komisyonu’na havale edilen talep dilekçesi, komisyonun kararı uyarınca reddedildi.

İSPAT CAMİ BÖLÜNMEDİ, MAHALLE İSİMLERİ DEĞİŞMEDİ

Onuncu maddede nüfus artışından dolayı hizmetin aksadığı gerekçesiyle İspat Cami Mahallesi’nin ikiye bölünmesi ve isimlerinin karıştırılıyor olması sebebiyle Aşağı Zaferi ve yukarı Zaferiye mahallelerinin isimlerinin değiştirilmesi görüşüldü. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun “benim bir önerimdi” dediği talep için ilgili kurumlardan alınan görüşlerin, maliyet ve adres karışıklığı yaratacağı yönündeki olumsuz raporları doğrultusunda madde oy birliği ile reddedildi.

On birinci maddede bazı vatandaşların belediyeye verdiği imar değişikliği talebi, İmar Komisyonu’na havale edildi.

On ikinci maddede, Ekim ayındaki toplantıda ilgili komisyona havale edilen takas talebi, komisyonun olumsuz kararı doğrultusunda meclis üyeleri tarafından reddedildi.

On üçüncü maddede isim belirleme komisyonu tarafından numarataj güncelleme işlemleri doğrultusunda değerlendirilen bazı cadde, sokak ve meydan isimleri, oy birliği ile kabul edildi.

ATIK TOPLAMA İSTASYONU İÇİN GÜNEKAB’A YER TAHSİSİ YAPILDI

Bazı vatandaşlardan gelen talep dilekçelerinin karar bağlanmasının ardından Güney Edirne Katı Atık Birliği tarafından kurulacak olan geri dönüşüm atık toplama tesisi için Keşan Belediyesi’ne ait İspat Cami Mahallesi’nde bulunan 3 bin m2’lik arsanın tahsisi yapıldı. GÜNEKAB Başkanı Erhan Engin, oylama öncesi yaptığı açıklamada; “Kanunen belediyelerin yapması gereken tesisi, Keşan Belediyesi’ne katkımız olması açısından biz üstleniyoruz. Bu alan bir çöplük alanı olmayacak. Burası geri dönüşüm için atık toplama alanı olarak kullanılacak. Atık yağlar, elektronik, plastik, kullanılmış eşya gibi atıklar burada toplanıp geri dönüşüme gönderilecek” dedi.

2022 YILI BÜTÇESİ, PERFORMANS RAPORLARI VE TARİFLER 2. OTURUMDA

Belkoop Toplu Konut İşletme Saymanlığı’nın kanun gereğince kapatılması ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumluluklarını belirleyen çalışma usul ve esaslarına dair yönetmeliğinin belirlenmesi maddeleri karara bağlandıktan sonra diğer maddelere geçildi.

Keşan Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi ve performans raporları, ikinci oturumda görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Belediyenin 2022 yılında uygulayacağı vergi, harç ve ücret tarifeleri de bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

Bir önceki toplantıda itfaiye araçlarının durumu ile ilgili önerge veren Meclis Üyesi Yüksel Alioğlu’nun talebi, bu toplantıda oylanan iki adet itfaiye aracı alımı için kredi kullanılması yönündeki kararla sonuca bağlanmış oldu.

Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi’nin, Keşan Belediyesi ticari hatlı minibüs yönetmeliğindeki, kullanılan araçların yaşının 12’den büyük olmaması maddesinin 15 yaşa çıkarılması yönündeki talebi trafik komisyonuna havale edildi.

Erikli Pazaryeri’nde çıkan yangında zarar gören esnafa yarım yapılması konusu, gelen taleplerin incelenmesi ve yardımların ne şekilde yapılacağının belirlenmesi için bir sonraki toplantıya ertelendi.

Toplantıya sonradan ilave edilen maddeler, ilgili komisyonlara havale edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumu 22 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 15.00’te yapılacak.