• Kitabı 83 bin TL’ye bastırdık. Mehmet Özcan döneminde aynı dergi 3 kez bastırıldı.
  • Şenol Yalı ile muhataplığım 31 Mart’ta bitti
  • Tekrar adayım, hiç seçim kaybetmedim
  • Türkiye’de ek bütçe vermeyen başka belediye yok
  • Suya zam yapılmadı diye belediye batmaz, ama hizmet aksar

MEHMET AYTAÇ

Belediye başkan yardımcıları ile birlikte açıklamalarda bulunan Mustafa Helvacıoğlu, “Son günlerdeki gündem konularıyla alakalı olarak soruları yanıtlamak ve açıklama yapmak üzere huzurlarınıza geldim. Keşan’a yakışan, vizyon katacak hizmetleri hayata geçirmek için canla başla çalıştığımıza şahit oluyorsunuz. Bizlere verdiğiniz bu onurlu görevi en iyi şekilde 3,5 yıl oldu neredeyse yerine getiriyoruz. Dert ediyoruz kendimize. Ekibimizle birlikle belediye personelime, başkan yardımcılarıma çok emek verdikleri için teşekkür ediyorum. Akıl ve alın teri döküyorlar. Hizmetten, emekten, alın terinden hiç tasarruf etmiyoruz. Zamandan da tasarruf etmiyoruz, tatilimizden tasarruf ediyoruz. Ancak mali disiplin ve tasarruftan da hiç geri adım atmıyoruz. Bu anlayış ile sizlere layık olan hizmetle beraber üretmeye gayret ediyoruz” dedi.

“ŞENOL YALI İLE MUHATAPLIĞIM 31 MART’TA SONA ERDİ”

İlk olarak 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Keşan Belediye Başkan Adayı olan Şenol Yalı’nın eleştirilerine cevap veren Helvacıoğlu; “Bu konuda hiçbir şey söylemeyeceğim. Çünkü gerek yok. Benim onunla muhataplığım 31 Mart günü (2019) sona erdi. Keşan için bir sayfalık bir vizyonu ortaya koyan birine cevap verme gereği de duymuyorum. Kendisi de açıklamasını ofiste yapmış. Sanırım parti de (CHP) onu muhatap almıyor benim gibi. O da kesmiş durumda. Keşan’da büyük işlere ihtiyacımız var. Ona cevabım yok” şeklinde konuştu.

“SANAYİ SİTESİNE YAPMADIĞIMIZ KALMADI”

Helvacıoğlu, Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu’nun, sanayide bekleyen hizmetler ile ilgili açıklamalarına da cevap verdi. Helvacıoğlu, en büyük hizmetleri verdiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Sanayi Sitesi’nde yıllardır özlemi çekiliyordu. Esnafımız umutla bekliyordu. Keşan’ımıza ve esnafımıza da yakışmayan bir tablo vardı. Şimdi Allah’ın izniyle yıllardır özlemini çektiği, Keşan’ımıza yakışan bir yol için kollarımızı sıvadığımızı Meclis’te de söylemiştim. Sanayi yönetimi bir basın toplantısı yapmış. Çok anlam veremedim. Hakan başkanı (Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Gürel) yarın ziyaret edeceğim. Yolu yapmak için program yapacağız onunla. Ama siyasi tecrübesizlik mi, yönetim tecrübesizliği mi? Enteresan bir şeklide, belediyeyi yollarla veya zamla karıştırmayın demiş Hakan başkan ve yönetimi. Bunu tecrübesizliklerine veriyorum. Onlar bizim kardeşimiz. Son Meclis’te yapacağımızı belirttik O’nun huzurunda. Suya gelecek olan fark, 10 milyon lira civarında. Neredeyse sanayinin yolları kadar zarara sokuyorsunuz belediyeyi anlamına gelen söyledik. Kendisi sanayi başkanı ve İYİ Parti meclis üyesi. Ben kiminle muhatap olacağım? Siyaset ile sanayi sitesinin yönetimini karıştırmamalı. Biz de onu sanayi sitesi başkanı olurken destekledik. Sanayi sitesinin yolları başlıyor. Karayolları ile beraber yapacağız. 6 bin metrekare desenli beton kaldırım yapıyoruz. 3 kilometre de asfalt yapıyoruz. Araç ve yaya trafiğini daha düzenli hale getiriyoruz. 3 tane park yaptık, katılım yaptık, Muhtar Ali Çevikel Caddesi’ni yaptık, İstiklal Caddesi’ni yeniledik. Sanayiye yapmadığımız kalmadı. Şimdi sıra Hakan başkanlara geliyor. Ara yolları, blok tamirleri ve boyamalarını yapacaklar. Helvacıoğlu’nun başkanlık tarihinde Keşan’da en çok hizmeti sanayiye yapacak. Toplamda 4 milyon liralık bir yatırım sadece kaldırım ve bitüm parasını Keşan Belediyesi verecek. Diğer çalışmaları da Karayolları ile ortak yapacağız. Bu hedeflerimize rağmen algı çalışması yapmasınlar. Hakan başkanı severim. Destekledik, bütün partiler destekledi. Bizi mahcup etmesin.”

“KOOPERATİF PARAYI ESNAFA HARCASIN”

Helvacıoğlu; “Sanayide ara yollar belediyeye mi ait?” şeklindeki soruya; “Bize ait değil. Ana yolda 3 kilometre bize ait. Ara yolları da sanayi sitesinin kendisinin tasarrufuyla yapacağını düşünüyorum. Paramız var diyorlardı. Bankada biriktiriyorlar. Para bankada işe yaramaz. Esnafına destek olmak için bence harcamaları, yatırım yapmaları gerekiyor” cevabını verdi.

“CUMHURİYET MEYDANI KEŞAN’IN VİZYONER PROJESİ OLACAK”

Helvacıoğlu, Cumhuriyet Meydanı ile ilgili çalışmaları da anlatırken sorulan sorulara da şöyle yanıt verdi: “Tarihi bir Cumhuriyet Meydanı’nı gerçekleştiriyoruz. Yarışmalar yapılmış geçen belediye döneminde. Hangisi güzel, hangisi daha iyi yarışmaları yapılmış ama yarışmalarda kalmış Keşan Kent Meydanı. Sadece projeler çizilmiş. Bir de binalar yapılmış. Meydanda inşaat olmayacak. Keşan Kent Meydanı’nı Şubat’ın, Mart’ın sonu gibi bitmesi hedefleniyor. Müteahhit ile tanıştık. Bu ayın sonuna kadar inşaata başlıyor. Bu arada da Sayın Bakan’ıma (Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum) sadece triportörler için gelmediğini, meydanı da çözmek için müjdelemek için geldiğini paylaşmak istiyorum. Keşan’ın vizyoner bir projesi olacak.”

“ADI CUMHURİYET MEYDANI”

SORU: “Cumhuriyet Meydanı’nın ismiyle alakası kafanızda bir düşünce var mı? Atatürk Parkı aynı isimle mi kalacak? Yoksa Millet Bahçesi mi olacak?”

Helvacıoğlu: “Hayır Cumhuriyet Meydanı olacak. Hepsi bir arada bir meydan.”

SORU: “Keşan Belediyesi bu projeye maddi olarak bir katılım sağlıyor mu?”

Helvacıoğlu: “Hayır sağlamıyor.”

SORU: “Projeyi görüp tamamen içinize sindirdiniz mi?”

Helvacıoğlu:  “Projede ne sindireceğiz? Projede inşaat yok, meydan var. Otopark var, ağaçlar kalıyor. Sizce ne olmalı? Atatürk heykeli ile ilgili. Meydan yapıyoruz. Meydanın taşı ve peyzajı ile ilgili bir çalışma bu. Geçmiş dönemde meydan tartışılmış ama AVM gibi binalar konulmuş. Bu düz bir meydan. Yer taşları, çimler, oturma alanları.”

SORU: “Trafik konusunda herhangi bir değişiklik olacak mı?”

Helvacıoğlu: “Yok değişiklik yok. Bütün trafik alanları aynı kalacak. Köy garajı geçici olarak belediye bahçesine taşınacak.”

SORU:  “Meydandaki benzin istasyonu kalacak mı?”

Helvacıoğlu: “O kalıyor. Tapulu mülkü. Sadece ön taraftaki veteriner sahibine 34 metrekarelik yeri, arsa takasıyla mecliste onu yaptık.”

SORU: “Yıkılan belediye binası arsası meydana katılmıyor mu?”

Helvacıoğlu: “Yıkılan belediye arsası meydana katılmıyor. Orasının da projesi hazırlanıyor. Katlı otopark, üstü düğün salonu, altı yemek adası. Onu da meydan bittikten sonra Meclis’e getireceğiz.”

“OTOGARA DÜZEN GELECEK”

Helvacıoğlu, otogardaki çalışmalar için ise şu bilgileri verdi: “Otogar’da bir düzensizlik, bir dağınıklık var. Otogarın yenilenmesi ve düzensizliğin kaldırılması üzerine bütün çalışmaları arka tarafa alıyoruz. Minibüsler, taksiler, otobüsler, otogarın arka tarafında hazırlanan peronda olacak. 15 gün sonra yeni haliyle hizmete girecek. Otogarda 3 bin 500 metrekare bir alanda bin ton asfalt serildi. 2 bin 500 metre kare desenli beton imalatı yapıldı. Binayı iyileştireceğiz. Binanın çerçeveleri, çatısı, iç dizaynı, boyası, dış çevresi her şey yenilenecek. Bina daha modern bir hale getirilecek. Çünkü binanın tek katlı olması ve o dönemde rahmetli Gemici döneminde yapılan bu binanın, Keşan ölçeğinde hâlâ büyüklüğünü ve yeterliliğini koruması, bu çalışmanın iyileşmesiyle Keşan'a daha bir 10 yıl gidecek anlamında görünüyor. Bu tasarrufu da böyle ekonomik bir dönemde ciddi bir tasarruf yaparak 20-30 milyonu yeni terminale harcayacağımıza, 08-10 milyonla her şeyi toparlayacağız diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızın güvenliği için aydınlatma direkleri koyuyoruz. Taksi durağını, minibüs durağını ve özel araçlar için yeni durak yapıyoruz. Giremeyecekler terminale özel araçlar. Onlar için ayrı bölümler oluşturduk. Araç ve yaya trafiğini birbirinden bağımsız hale getirdik. Peyzaj, bank, kamelya gibi uygulamalar ile daha modern, vizyonlu bir parklaşarak, yeşil alanları da biraz üreterek bir otogar yapmak için çabamızı sarf ediyoruz.”

“İZZETİYE’Yİ TURİZM KENTİ YAPACAĞIZ”

Helvacıoğlu, İzzetiye Mahallesi’ndeki çalışmaları da anlattı: “İzzetiye’de neler oluyor? İzzetiye’de şu anda çalışmalar oluyor. İzzetiye mahallemizi turizm kenti ilan etme çalışmalarımız sürüyor. Tam bu noktada İzzetiye mahallemizde, zahireciler caddesi üzerinde kapsamlı bir çalışmaya başladık. İzzetiye’de 1 kilometre volta yolu yapıyoruz. İzzetiye’nin meşhur bir volta yolu vardı bu. Bunun ismini volta yolu koyuyoruz. 4 bin metre kare desenli beton yapıyoruz. 4 bin ton da asfalt yapmayı planladık. Ayrıca bölgeye bir de bisiklet yolu kazandıracağız ve oradaki sahamızı da veteranlar için standart, resmi federasyon ölçülerinde semt sahası yapacağız. 6 semt sağımız bir de İzzetiye sahamızın büyümesi projemizin içinde.”

“HASTANE CADDESİ’NDE TRAMVAY OLACAK”

Helvacıoğlu, Hastane Caddesi’ndeki çalışmaları da şu şekilde anlattı: “Hastane Caddesi’nin 28 Temmuz’da ihalesini yaptık. Bu ay sonu gibi de kazmayı vuruyoruz. Hastane Caddesi’nde bağlantı yollarımız ile birlikte 2 bin 500 metre yol yapıyoruz. Toplam 5 kilometre kaldırım 20 bin metrekare asfalt yol düzenlemesi. Kaldırımlarımız modern ve yayaların kullanımına açık olacak. Aydınlatma direkleri, aydınlatma takları, şehir mobilyaları, kent müzemiz ile aynı dokuyu aynı ruhu Hastane Caddemizde yaşatacağız. Biz de Keşan için hayaller kurup bunları hayata geçiriyoruz. Bir tramvayımız olacak.  Yeni nesil elektrikli tramvay olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova'da yapmış olduğu modeli biz de burada uygulayacağız. Biz o modeli çok beğendik”

SORU: “Hastane Caddesi’nde trafik düzenlemesi nasıl olacak?”

Helvacıoğlu: “Denizli Pamukkale Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bir trafik planlaması var. Şehir içi trafik planlaması var, o planlamaya uyuyoruz. Gidiş-geliş Hastane Caddesi, tek parklama ama akşamları etkinlik caddesi olacak. Akşamları trafiğe kapatacağız. Her akşam değil, ihtiyaç duyduğumuz akşamlar. Orada bir müzik gösterileri, etkinlik gösterileri, satış noktaları, bir festival havasında geçen sokak sanatçıları, yol gösterileri, yöresel ürünler satış noktaları, müzik gösterileri bu şekilde Hastane Caddesi'ni trafiğe belirli dönemlerde kapatacağız. Çünkü şehrin kalbi. Orasını kapattığımız zaman şehrin iki yakasını birbirine geçilemiyor. Malum Cumhuriyet Caddesi tek yön. Ve Cumhuriyet Caddesi’ni zamanında imar yapan arkadaşlar çok dar yapmışlar. Ben şahsen trafiğe kapatma kararlılığında dik duruyor idim. Ama Keşan’ın trafik akış planına göre ya tek yöne ya çift yön çalışması için mutlaka trafiğe açık olması gerekliliğine beni de ikna ettiler. Kaldırımlar büyüyecek ve bisiklet yolu olacak.”

SORU: “Şehitlik Anıtı’nda düzenleme olacak mı?”

Helvacıoğlu: “Şehitlik Anıtı’nda düzenleme olmayacak. Orasının ihalesi 24 Şubat’ta. Biz firmaya söyledik. Hem kirayı yenileyelim sizin diye. İçinde sadece Şehitlik Parkı'nı bir sene önce yapmakla bütün parkın dizaynını bozacağız. Aynı tarz bir projede yaparsak Şehitlik Anıtı orayı yakışacak ama sadece şehitliği yenile park eski kalsın olmaz. Şehitlik Parkı’nda işletme sahibine söyledik dedik. Bu projeyi yaparsan kira uzatımı yapalım sana yap işlet devret modeliyle kabul etmedi. Biz de ihaleye çıkacağız. Projeyi kim yaparsa ihaleyi o alacak”

“SU İÇİN TÜRKİYE’NİN EN PAHALI ELEKTRİĞİNİ ALIYORUZ”

Keşan Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile reddedilen su zammı ve sonrasındaki tartışmalar için de şunları söyledi: “Su tarifeleriyle ilgili gündem oluşan konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Biz aynı düşünce yapısındayız. Bilinçli bir yanlış algı yapılıyor. Tüm CHP belediyeleri, su tarifelerindeki maliyet artışını bütün komisyonlarında paylaştı. Bunu İstanbul Belediyesi de yaptı. Büyükşehir belediyelerinin hepsi yaptı. Suyu güncellenmeyen belediye yok. Bir tek Keşan Belediyesi yapmadı. Belediye zarar ediyor zam değil. Şimdi ben herkese soruyorum. 6 liraya satıyoruz, 10 liraya mâl ediyoruz. Bunun nesi zam? Zararı karşılamak. Dedim ki, herkese mecliste 6 liraya satarken 10 liraya mâl ederken, 8 liraya getirelim. Gene zarar edelim ama az zarar edelim. Biz zam falan değil, algı yanlış. Zam lafını lütfen kümeden düşürelim, zam değil. 3 milyon 400 bin lira elektrik maliyeti bu belediyenin sudan sadece. Türkiye'nin en pahalı suyunu elektrikle alan bir belediyeyiz. Bir faturaya düşen elektrik faturası, şu anda en çok Keşan Belediyesi’nin su maliyetlerine elektrik faturası yansıyor. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Tamam ülkede enerji krizi var, dünyada enerji krizi var. Var diye de Keşan Belediyesi'ni batıralım mı? Gelin o zaman diyelim ki bu belediyeye su parası almayalım halkımızdan. Gelin böyle konuşalım. Su parası almayalım, tamamen vatandaşımıza destek olalım, varım. Ama bunu baştan planlamak lazım. Böyle suya zam yapmayalım, halkını arkama aldım ben, nasıl olsa halkın bir şey demez.”

“MADEM HALKI DÜŞÜNÜYORDUNUZ MİNİBÜSLERİ NEDEN 7 TL YAPTINIZ?”

Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Minibüslere niye 7 lira verdin o zaman Cumhuriyet Halk Partisi? Halk biniyor ona da. Neden verdin 7 lira? Minibüslere 7 lira verirken, halkı düşünmek yerine minibüsçü kardeşlerime iyi görüneyim derdindeler. Biz herkesin derdindeyiz. Biz minibüsçü kardeşlerimizin de derdindeyiz, vatandaşımızın da derdindeyiz. Bakın siyaset yapacaksak gelin hep beraber ben ilk önce el kaldıracağım, suya zam yapmayalım diyeceğim zam değil, suyu bedava satalım diyeceğim. Hadi var mısınız? 11 Ağustos'ta olağanüstü meclis var. Hadi hep beraber gelin önerge verin, şaşırtın. Helvacıoğlu’nu suya zam yapmıyoruz deyin suyu bedava satıyoruz deyin. Hadi var mısınız? Suyu bedava satıyoruz diyeyim.  Meclis kararını geri iade ettim. 11 Ağustos'ta gözden geçirin bu kamu zararının diye. Kısacası kamu zararından dolayı mahkeme yolu açıldı. İşte % 20 yine elektriğe zam geliyor. Ha diyeceksiniz, siz yönetiyorsunuz bu ülkede iktidar olarak. Yönetiyoruz olabilir o ayrı. Gelen zammı Keşan Belediyesi'ne uyarlamak ayrı. Batıralım mı yönetiyoruz diye. Köylere Hizmet Götürme Birliği. Cumhuriyet Halk Partisi il genel meclisinin Keşan'daki arkadaşlarımız onlar da el kaldırmıştı. Hem de 12 lira su. Enez Belediyesi % 100 artış yapmış. İpsala Belediyesi %100 artış yapmış neredeyse. Yapmayan belediye batar. Bu işin AK Parti’si, CHP’si yok. Helvacıoğlu ile uğraşmayın. Hizmet böyle olmaz. Muhalefetlik böyle olmaz. Muhalefetlik proje üretmekle olur. Ama proje üretmek için çıkmadıklarını anlıyorum yola.”

“SU ZAMMI OLMADI DİYE BELEDİYE BATMAZ AMA HİZMET AKSAR”

SORU: “Peki kesin olarak şunu ifade ediyor musunuz? Keşan Belediyesi suya % 25 güncelleme diyelim yapmadığı zaman bu belediye batar mı?”

Helvacıoğlu: “Bu belediye hizmetleri aksar. Batar derken yani 10 milyona batmadığını, bütçeden herkes anlayabilir. 250 milyonluk bir bütçe var. 10 milyon zarar ettiği zaman 190 milyon kalır. Bütçeyi iyi yönetmek lazım. Neden bütçeye koyduk? Planlarımızı düzgün yürütmemiz lazım. Mali disiplinle tasarrufla yönetmemiz lazım. Bakın tavana 30 tane lambanın 15’i yanmıyor. Bunu dert edinmek lazım. Personelime, şimdi 313 kişiye maaş güncellemesi yapacağız. Bunları hep düşünerek yapmamız lazım. Batar mı derken, onu yapma batıyorsunuz, bunu yapma batıyorsunuz, bunu anlatmaya çalışıyorum. Tabii ki batmaz. Hele bizim dönemimizde hiç batmaz. Ama bunun anlamı olumsuzluk ifadesi. Mecazi anlamda batmayacağını herkes biliyor ama dert o değil.”

“ERİKLİ’DE KAÇAK KULLANIMA DENETLEME BAŞLADI”

Helvacıoğlu, Erikli sahilindeki gelişmeleri de aktardı: “Erikli’ye gelince, Erikli Kooperatifi konusunda 3 bin 750 su aboneliği kaldı. Bizim kayıtlarımızda bugüne kadar 3 bin 474 abone olmuşlar bize. 5 bin 200 abone var. Bugünden itibaren ciddi bir denetimler başladı. Su kaçaklarını, su sayaçlarını 10 yıllık su sayaçlarını, kuyuları denetlemeye ekibimiz çıktı. Su kaçağı yapanları, eski yeni su aboneliğinden alanları, mühürleyecekler bugünden itibaren. Yeni hattan kaçak alanlar var. Suç duyurusunda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza da sesleniyoruz. Şu anda o kadar çok şikayet geliyor ki herkes komşusunu kaça kat bağlıyor diye şikayet edercesine bizde talepler çok birikti. Yeni su bağlantı abonesi de bir sorun yok. Eski abone devam. Biz kimseyi susuz bırakmıyoruz. Yeni tahlil yaptırdık. Erikli’deki su tüm parametreler içme suyuna uygun olduğu tespit edildi. Erikli’de işler yolunda yürüyor. Yollarımızı da kısmetse başlıyoruz. Ana cadde vizyon yolu olacak. Eylül ekimden sonra planlayacağız, yol sorunumuz kalmayacak. Arıtma konusunda da Çevre Şehircilik Bakanlığıyla da ortak bir çalışmamız var. 30 yıllık kredi almamız halinde devletle beraber yapacağız. Aksi takdirde arınmayı, su parası toplama gibi su abone parası toplama gibi kendimiz yapmak zorunda kalırız. Yaklaşık 300 milyonu aşan bir rakam bizi arıtma bekliyor.”

SORU: “Engelli vatandaşlar gazetemize geldiler, bir şikâyette bulundular engelsiz plajı ile ilgili. Oradaki engelsiz plaj ne olacak?”

Helvacıoğlu: “Çok hayallerimiz vardı. Engelsiz plajla, kumlarla ilgili ama işte geriye dönüyorum.  MUÇEV’e verdik malum özel yerlerimizi. Şimdi almak için çabalıyoruz. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar farkına vardı ama yaptıklarını kağıt üzerinde geri dönüşü olmadığı için yapılacak bir şey yok. Bu çalışmalar, kumlar dahil MUÇEV’in in şu anda. Ama biz gene peşini bırakmadık. Ama MUÇEV’in de engelsiz alanların gözden geçirilmesi için yazımızı yazdık. Aslında şikâyet kadar değil eksikler var. Onu da yani biriniz basın arkadaşlarımdan biri eritmeye 1 gün gittiğinde yakın 1 günde gittiğinde 1 sahildeki engelli sorununun bu kadar olmadığını görebilirler. Eksikler var ama yok değil.”

SORU: “Kanalın devriyle ilgili iddialar var. Meclis üyesi Sayın Feridun Tümer'in iddiaları var ve cevap bekliyoruz diyor.”

Helvacıoğlu: “Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan bir çalışma yapıldı. Tarihi bir küçük tekne parkı oldu. Herkesin çok beğenisini aldık, kanal temizlendi, etrafı düzenlendi. Kanal genişletildi. Koruma altına alındı ve ne bir ücret aldık. Ve şu anda kanala DSİ diyor ki, kanalı belediye sen aldın ama sen bakmak zorundasın. Biz de kanalı taşeronla baktırıyoruz. Sen bakacaksın kanala diye ama bu şartlarımıza göre bir sözleşmemiz var. Feridun Bey araştırmadan konuşmuş. Bu sözleşmeyi verebiliriz ona sorun yok. Bir para ilişkisi yok. Sadece 5 milyonluk bir yatırım yaptı. Firma tekneleri korumak için zaten tekne vardı orada. Daha düzenli hale getirdi ve kanalın kapaklarını 5-6 gün önce tamir etti.  Yani DSİ’den aldığımız o kanalı hem bakıyoruz hem de kullanıyoruz. Eski halinden daha modern.”

“VATANDAŞLAR, SAHİLLERE GİRİŞ PARASI VERMESİN”

“Sahilleri işleten firmaların 10 metre konusunda Vali Bey’in hassasiyeti, kuralların hassasiyeti anlamına geliyor. Doğaldır, sahil şeridinden yürüme hakkı herkesin var. Bakın, bunu öğretemedik kiracılara.  Siz sahilin önünü değil, buraya şezlong koyarsın. Sadece şezlong kiralarsın. Giriş parasız. Lütfen hemşerilerim bu alanlara para ödemeyin. Sadece şezlong kiralarsanız para ödeyin. Bu kadar açık çağrı yapıyorum.”

“KAÇAK İNŞAATLAR İÇİN CEZALAR KESİLDİ, İŞLEMLER YAPILIYOR”

SORU: “Erikli’de kaçak inşaatlar olduğu yönünde iddialar var. Bir otel ve bir ev Yalı Caddesi’nde kaçak yapılar olduğu söyleniyor.”

Helvacıoğlu: “Evet, 2 tane var. 5 bin 200 tane yıkılacak ev var, kaçak inşaat var, ihaleye çıkıyoruz. Ben 5 bin 200 taneyi nasıl yıkayayım belediye olarak? Bu yeni yapılanlar için 2 milyon 400 bin lira ceza kesildi, mahkemeye verildi, savcılığa verildi. Ruhsatları yok. Yani biz hiç durmuyoruz, işlem yapıyoruz.”

“KİTABIN FİYATI 83 BİN LİRA”

Helvacıoğlu, tartışmalara konu olan 36 Ayda Nereden Nereye isimli kitabın maliyetini de açıklarken, şunları söyledi: “Herkes meşhur etti kitabımızı. Allah razı olsun. Bastırdığımız un 10 katı prim yaptık. İnsanlar merak ediyorlar, bize de kitap gönderdi diye. Yani müthiş bir reklam oldu.”

SORU: “Ne kadar mâl oldu kitap?”

Helvacıoğlu: “Bir doğrudan temin ile yaptırdık dergiyi. Faturası burada derginin. 71 bin lira artı KDV kitabın fiyatı. KDV dahil 83 bin lira.”

SORU: “Kaç adet basıldı?”

Helvacıoğlu: “2 bin adet bastırdık.”

SORU: “Devamı gelecek mi?”

Helvacıoğlu: “Gelir tabi neden gelmesin, tuttu bu iş.”

SORU: “40 bin adet bastırılacağı söyleniyor.”

Helvacıoğlu: “Yok öyle 40 bin adet aile yok Keşan’da.  Şimdi size daha önce yaptırılan kitabı göstereceğim. Yapılmamışı da koymuşlar. Yeni otogar terminali içinde kent meydanı bakın. Ne hikmetse 2 doğrudan temin ile bir dergi yaptırılmış. Yani ilginç bir konu var. Bu dergiye ödedikleri tutar bugünün karşılığı 423 bin lira bugünün karşılığı. Bugün bu dergiyi aynı sayıda yaptırsaydık 423 bin lira ödeyecektik. Seçimden sonra da yaptırılmış. Önce 5 bin adet yapılmış. Sonra 4 bin adet yapılmış. 5 bin adet daha yapılmış. 12/08/2013’te 16 bin 815 lira, 4 bin adet 14 bin 160 lira 2013’te, seçimlerden sonra 5 bin adet 16 bin 815 liraya 3 doğrudan teminle yapılmış. 14 bin tane yaptırılmış. Bunu herkes yapıyor. Niye bu kadar takıldık buna bilmiyorum. Yani niye takıldın biliyor musun? Bu içine takıldık, sayfaya dergiye değil. Evet dergi konusu da böyle hazımsızlık sorunu var. Derginin kalınlığı önemli.”

“TÜRKİYE’DE EK BÜTÇE VERMEYEN BAŞKA BELEDİYE YOK”

Helvacıoğlu, Meclis’teki ek bütçe tartışmalarına da değindi: “Evet kültür hizmetlerini ek bütçe istedik. Şimdi arkadaşlar, şu anda satranç turnuvası başladı. Sinema günleri var haftaya. Yarı maraton var, Eylül başında DOÇEK ile bisiklet festivali var, SAROS ile bir organizasyonumuz var, yüzme festivalimiz var. 6 tane festivalimiz var. Yüzüncü yıl Keşan Kurtuluş etkinliklerimiz var. Keşanspor’dan tutun da Kültürspor’a kadar iddialarımız var Keşan'da. Bunların arasında konserlerimiz olacak. Kültür işlerinde ek bütçe istedik, vermeyeceklerini düşünüyorum tekrar. Vermemeleri de doğaldır. Bizi çalıştırmamak için burada da yöntem belirlediler. Türkiye'nin hiçbir yerinde kültür işleri ve özel kaleme ve diğer kalemlere ek bütçe vermeyen belediye yok. Bir tane olsun ben de kabul edeceğim. Niye? Çünkü halkla buluşuyoruz, halkla iç içe oluyoruz biz. Sepet götürüyormuşuz. Yetmişlik Tekirdağ yöresel ürünlerinden götürmedik kimseye, götürebilirdik. Bizler yemek faturalarınızı misafirlerimizle kullandık, her şeyimizi yaptık. Her şeyin faturası var. 1 restorantta ne yenilmiş içilmiş ise nerede ne yapılmışsa her şeyin faturası var.”

“HİÇ SEÇİM KAYBETMEDİM. TEKRAR ADAYIM”

Helvacıoğlu; “Tekrar belediye başkanlığına aday mısınız? Yoksa milletvekilliği düşünceniz mi var?” sorusuna da şu cevabı verdi: “Milletvekilliği yok. Keşan'da yapacak çok işlerimiz var. Ben Allah izin verirse, partimiz de izin verirse halkım izin verirse anket yapacağız. Biz zaten bu işleri bir dönemde yapmaya gelmedik. Bunlar bir dönemde olmaz ama % 80’i birinci dönemde bitecek. Keşan 2015’i çalışıyor. Lüleburgaz da CHP ile yönetilmiş ama 2020’i çalışıyor. Biz geri kalmışız arkadaşlar. Ben kendi dönemimi çalışmıyorum ki ben yol yapıyorum, şunları yapıyoruz, bunları yapıyoruz çünkü bunlar benim dönemimde yapılması gerekenler değil aslında. Ama biz bunlarla meşgul oluyoruz. Yollarla meşgul oluyoruz. Altyapıyla hâlâ meşgul oluyoruz. Alt yapı bitti deniliyor. Hadi biri çıksın konuşsun gelsin burada alt yapı bitti diye benimle karşı karşıya. Şenol Yalı da gelsin kim gelirse gelsin, alt yapı bitti diye. Evet adayım. İkinci dönem varım. Yani zaten olmalıyım. Yani iki dönemlik çıktık yola, en az 2 dönem. Keşan halkı isterse ben varım. Aday adayım tabii ki. Hayatımda hiç seçim kaybetmedim. Bugüne kadar da kaybetmedim. İnşallah aynı şey devam eder. Yenilen pehlivanları göreceğiz meydanda bir daha. Ben vatandaşımın takdirine bırakıyorum.”