HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 18.00 sıralarında, Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda başlayan toplantıya; Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gürel ile yönetim kurulu üyeleri, Keşan Belediyesi Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Bülent Günsal, Ali Ünal, Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, Hukuk İşleri Müdürü Avukat Orkan Özkaya, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Bedri Kara, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Kirezli, Bilgi İşlem Müdürü Yasin Paçaman ve İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit katıldı.

ESNAFIMIZIN SORUNLARINA ADIM ADIM ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul ile göreve gelen Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nin yeni yönetimi ile bir araya geldiklerini belirten Helvacıoğlu, “Yönetimimizin görüş talep ve önerilerini dinleyip, çözüme gideceğiz. Öncelik Keşan diyor ve bölgemizin en iyi sanayi sitesi olmak için çaba sarf ediyoruz. İlgili birim müdürlerimiz ve Hakan Gürel başkanlığındaki sanayi sitesi yöneticilerimizle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Hizmet ve yatırımlarda istişareye büyük önem vererek, sanayi sitemiz için hayata geçireceğimiz çalışmalarda birlikte adımlar atmaya devam edeceğiz. Yol, yeşil alan ve dinlenme noktaları, ortak alanlar, çay ocakları, hurda araçların durumunu tek tek ele alıp çözüm için ortak akıl üretiyoruz. Sanayi sitemiz şehrimizin ekonomisi ve istihdamı açısından çok değerli. Amacımız; sanayi sitemizin Keşan’ımıza ve fedakar esnafımıza yakışan bir yapıya kavuşması. Emek ve alın terinin her zaman destekçisi olmaya sanayi sitemizin, esnafımızın sorunlarına adım adım çözümler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

‘GİTTİĞİ YERE KADAR GİTSİN’ DEMEMELİYİZ

Sanayi sitesinin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Hem istihdam noktasında artı değeri hem de bölgenin en büyük sanayisi. Şu anda güney Edirne’yi doyuran bir işletme yapısıyla Keşan’a vizyon katıyor. 50 yıla yaklaşan bir yapısı var. Yapı olarak ekonomik ömrünü doldurma arifesinde olsa da orta ve kısa vadede en az 10 yıl daha kendi yapısıyla hizmete devam edecek. 10 yıl sonra artık oranın değişime ihtiyacı olduğunu, kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm olmasa bile bir başka yere taşınması gerekeceğini herkes biliyor. Sanayi modeli de değişiyor. Teknolojik ortamda farklılıklar başladı. Artık bazı binalar çok verimsiz. Alçak, dar ve yapısal olarak yüksekliği noktasında da eksik olduğu görülüyor. Bir drone veya İspat Cami Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımız balkonlarından çatılara baktığı zaman çok iyi manzara görmüyor. ‘Gittiği yere kadar gitsin’ dememeliyiz. Burada yeni yönetim tarih yazmalı. Hepsi genç kardeşlerimiz, vizyonu geniş.”

MERKEZ OLMAYA EN HAZIR ŞEHİR KEŞAN

Sanayide birçok konuda yeni yönetim ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını dile getiren Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Birçok madde var. Çevre temizliği, çöp konteynerlerinin sayısı, çöp konusunda eleman tahsisi, güvenlik, kamera sistemi, kaldırım, hurda araç, alt yapı, giriş noktalarının durumları, otopark düzenlemesi, sundurmalar, ana yolların yapımı, imar durumu, imar yapısı, peyzaj düzenlemeleri, dijital rehber, dolmuşların erişimi konularında görüşmelerde bulunacağız. Birim amirlerimiz dahil hepimiz buradayız. Hakan Başkanımız ve yönetiminin yanındayız. Tek taraflı çaba sarf etmeyeceğiz. Hep beraber mücadele edeceğiz. Biz göreve hazırız. Keşan hepimizin. Hepimiz fedakarlık yapacağız ve bir birimize destek olacağız. Önümüzdeki süreçte Keşan’ın potansiyelini öne çıkartmak bizim görevimiz. Birlik ve beraberliğimiz Keşan’ın markalaşmasına damga vurmalı. Önce Keşan ve bölge diyeceğiz. Merkez olmaya en hazır şehir Keşan.”

BÖLGEMİZ İÇİN BİRLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gürel ise Helvacıoğlu’na düzenlediği toplantı nedeniyle teşekkür ederek, “Birim amirlerimiz de bizimle. Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nin dertlerine hep birlikte deva olacağız. Bölgemiz için birlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra, kaldırımların yapımı, hurda araç sorunu, atık lastikler, peyzaj düzenlenmesi, güvenlik kameraları, toplu taşıma, yolların asfaltlanması, alt yapı, otopark düzenlemeleri, dijital rehber başta olmak üzere birçok konu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.