SONGÜL KONAR

Toplantıda alınan kararları; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz’la birlikte basın mensupları ile paylaştı.

23 Mayıs 2020 Cumartesi günü; 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar hariç olmak üzere sadece zorunlu ihtiyaçların karşılanması sınırlaması ile 10.00-17.00 saatleri arasında araç kullanmamak şartı ve ikametlere en yakın yürüyüş mesafesindeki market, bakkal, kasap, manav ve kuruyemişçilere vatandaşların gidip gelebileceği belirten Helvacıoğlu, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri market, bakkal, manav, kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmelerin kapalı olacağını bildirdi.

Yılmaz, kısıtlamanın başlayacağı güne kadar Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri; market, bakkal, kasap, manav ve kuruyemişçilerin gece 23.00’e kadar açık olacağını ifade etti.

Keşan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ile Keşan Belediyesi’nin vatandaşların sağlığını korumak için çok özverili şekilde çalışma yürüttüğünü belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Herhangi bir olumsuzluk durumunda vatandaşlarımız 153, 155 ve 156’yı arasınlar telefonun ucundaki ilgililer vatandaşımıza yardım etmek için hazırlar. Keşan Belediyesi’ndeki personelin yarısının kısıtlama süresince Keşan halkına hizmet etmek için görevli olacak” dedi.

Cumartesi günü kurulan halk pazarının kısıtlama nedeniyle bu hafta Cuma günü giyim pazarı da dahil olmak üzere aynı yerinde kurulacağını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “Giyim pazarımız ise bayrama kadar Eski İtfaiye bölgesinde 3 gün boyunca sosyal mesafeli şekilde gece ve gündüz açık olacak” şeklinde konuştu.

FIRINLAR NÖBET ŞEKLİNDE ÇALIŞACAK 

İlçede vatandaşların ekmek almak için kısıtlama boyunca yararlanabileceği fırınların nöbet programı ise şöyle: 24 Mayıs 2020 Pazar: Koca Yusuf Ekmek Fırını, Aktan Ekmek Fırını, Kılıçlar Ekmek Fırını, Güneş Ekmek Fırını.

25 Mayıs 2020 Pazartesi: Duman Ekmek, Kocayusuf Ekmek Fırını, Aktan Ekmek Fırını, Kılıçlar Ekmek Fırını, Güneş Ekmek Fırını, Şahin Ekmek Fırını, Danacı Ekmek Fırını, Nar Ekmek.

26 Mayıs 2020 Salı: Duman Ekmek, Kocayusuf Ekmek Fırını, Şahin Ekmek Fırını, Aktan Ekmek Fırını, Trabzon Ekmek Fırını, Güneş Ekmek Fırını, Norcu Ekmek Fırını, Danacı Ekmek Fırını, Nar Ekmek Fırını. 

Helvacıoğlu, bayram süresince fırınlardan satış yapılmayacağını, fırın araçlarının mahallelerde ring halinde gezip vatandaşın ayağına giderek ekmek satışı yapacağını kaydetti.

Mustafa Helvacıoğlu, ayrıca tüm taksi duraklarında 3'er tane taksi nöbetçi kalacağını çok acil durumlarda ticari taksi çağırabileceğini ifade etti. 

Hastalık durumunda ambulansların hizmet vereceğini, nöbetçi eczanelerinin de açık olacağını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, ilgili telefon numaralarının sosyal medya hesaplarından paylaşılacağını bildirerek, "Bazı benzin istasyonları da açık kalacak. Hayvan barınakları, hayvan çiftçileri ve veteriner hekimler açık kalacak. Otel ve konaklama yerleri, Zirai amaçlı akaryakıt satışı yapılan Tarım Kredi Kooperatifleri açık kalacak" diye konuştu.

“İNSANLAR KÖYÜNDEKİ, SİTESİNDEKİ BAHÇESİNE ÇIKABİLİR”

Vatandaşların, apartman ya da müstakil evlerinin önlerindeki ortak kullanım alanları ya da bahçelerine sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak inebileceğini söyleyen Helvacıoğlu, şunları söyledi; "İnsanlar köyündeki, sitesindeki bahçesine çıkabilir. Bu sokağa çıkma yasağıdır. Birbirimizle teması azaltmak için bu kararı uyguluyoruz."

“ARİFE GÜNÜ SADECE ŞEHİT AİLELERİ KABRİSTANLIĞA ÖZEL İZİN İLE GİDEBİLECEK”

Keşan Belediyesi bünyesinde, 300'e yakın personelin bayram süresince çalışacağını dile getiren Helvacıoğlu, “Arife günü sadece şehit ailelerimiz kabristanlığa özel izin ile gidebilecek. Biz de kabristanlarımızda Kur'an-ı Kerim okutacağız. Bunu da sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayacağız. Bunun dışında lütfen kurallara uyalım. Aksi takdirde ciddi cezalar uygulanacak. Herkesin tek dileği bu hastalıktan kurtulmak. Ne olur 4 gün evde kalalım ve tedbirlerimizi alalım. Böylece bu işi daha çabuk toparlayacağız. Canımız sıkıldı evet, ekonomimizi bozuldu evet. Belki anne ve babamızın sesini uzaktan duyacağız ama tüm bunlar sağlığımız için” şeklinde konuştu. 

Mustafa Helvacıoğlu, son olarak, tarım faaliyetlerinin devam edeceğine de dikkat çekerek, çiftçilerin belge ibraz ederek, faaliyetlerini sürdüreceğini, bunun da belirli saatlerde olduğunu söyledi. 

Gökhan Yılmaz da vatandaşların evlerinde kalmalarının toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğunun altını çizerek, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için son güne kalmamaları uyarısında bulundu. 

İLÇEDE GÖREV YAPAN TAKSİLERİN TELEFON NUMARALARI

İlçede sokağa çıkma kısıtlaması süresince görev yapacak taksi duraklarının irtibat telefon numaraları şöyle; Saros Taksi: 714 44 32, Terminal Taksi: 714 36 01, Birlik Taksi: 714 36 02, Çamlıkent Taksi: 714 18 59, Hastane Taksi: 715 48 38, Park Taksi: 714 74 22, Adliye Taksi: 712 54 00, Yıldırım Taksi: 712 26 19

NÖBETÇİ OLACAK ECZANELER

Sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu tarihlerde Keşan’da görev yapacak nöbetçi eczaneler ise şöyle açıklandı:

23 Mayıs 2020 Cumartesi - Ömür Eczanesi  

24 Mayıs 2020 Pazar – Hayat Eczanesi

25 Mayıs 2020 Pazartesi – Meriç Eczanesi

26 Mayıs 2020 Salı – Ebru Eczanesi