HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, geçen Pazartesi akşamı etkili olan sağanağı olumlu karşılandığını ifade ederek, "Daha önümüzde 3 aylık bir kış sezonu var. Yağmur ve kar bekliyoruz. Bize yer altı sularını beslemesi açısından kar suyu lazım. Bu ay kar yağışı bekliyoruz. Yetmeyecek ama nefes aldıracaktır. Bizim öngörülerimize göre bu ay ki yağışlar sonucu barajın doluluk oranı yüzde 15 seviyesine yükselecek. Yüzde 100'e gelmesi bu yıl mümkün olmaz" dedi.

BELEDİYE OLARAK DA STRATEJİK BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Kadıköy Barajı'nda yaptıkları basın toplantısının asıl amacının su konusunda vatandaşta tasarruf bilinci oluşturmak olduğunun altını çizen Helvacıoğlu, "Büyüğümüz, küçüğümüz evinde, işyerinde su tasarrufu yapması gereklidir. Bunu bir görev edinmeliyiz. Eski günler yok artık. Küresel iklim değişikliği dünyanın yapısını bozuyor. Tasarruf edersek, israftan kaçınırsak suyumuzu yeterli hale getirebiliriz. Belediye olarak da stratejik bir çalışma içerisindeyiz. Su yönetimi politikası üretiyoruz. Özellikle Kadıköy ve çevresinde tarım ile çeltik arazileri var. Bu sene onlar da tasarruf edecekler. İnşallah susuz kalmayız. Belki uyarıyoruz ama su bittikten sonra da uyarmanın bir anlamı kalmaz" diye konuştu.

BURADA HEP BERABER BAŞARILI OLACAĞIMIZA EMİNİM

Mustafa Helvacıoğlu, su tasarrufu için musluklara takılacak aparatlar alarak, vatandaşlara dağıtacaklarını ifade ederek, "Bu konuda bir çalışma içerisindeyiz. Kumdere şu an yüzde 40'ımızı, Kadıköy Barajı ise yüzde 60'ımızı karşılıyor. Kumdere'nin yeraltı su yapısını bilmiyoruz. Bu bölge daha tehlikeli. Yeraltında ne kadar su var bilmiyoruz. Yeraltı suları daha hızlı bitiyor. Yağışlara bağlı olarak da tasarruf ederek, Kadıköy Barajı'ndan yazı karşılarız. Eskiden sular bir gün akar, bir gün akmazdı. Ama ileride yağış olmazsa daha sert önlemler alabiliriz. Pandemi döneminde suyun ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Düşünün su yok, pandemi var. Rahatsızlıklar ciddi oranda artar. Şu an Keşan, Trakya ortalamasının çok altında. Tek haneli rakamlara düştük şu anda. Maske, mesafe ve hijyene verdiğimiz önemi, su tasarrufuna da vermeliyiz. Keşan halkımız suya da duyarlı olmalı. Burada hep beraber başarılı olacağımıza eminim" ifadelerini kullandı.