SONGÜL KONAR

Karaismailoğlu ile Edirne temasları kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı ziyareti sırasında görüşen Helvacıoğlu, Keşan için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam ettiklerini belirterek, ulaşım projelerini bakana anlattı. Helvacıoğlu yaptığı açıklamada: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu Edirne’de karşıladık. Keşan’ımızın büyüyen altyapısına ayak uyduran ve gelişimini destekleyen ulaşım projelerini bakanımız Sayın Karaismailoğlu’na aktardık. Hep birlikte Keşan’ımız için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Edirne’mize gelerek bizlere verdikleri destek için Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN

Helvacıoğlu, daha sonra Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte Edirne - Kırklareli yolu Sazlıdere varyantı açılış törene katıldı. Başkan Helvacıoğlu, bölgemizdeki yolların zamanın konforuna uygun bir şekilde genişlediğini söyleyerek, hayırlı olmasını diledi.

“UZUNKÖPRÜ’MÜZ ASLINA UYGUN OLARAK GELECEĞE TAŞINIYOR” 

Daha sonra Uzunköprü’ye geçen Adil Karaismailoğlu burada bulunan ve dünyanın en uzun taş köprüsü olan tarihi ‘Uzunköprü’ nün restorasyon çalışmalarına başlanacağı müjdesini vermesi üzerine Helvacıoğlu: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca tarihi Uzunköprü’müz aslına uygun olarak geleceğe taşınıyor. 2021 yılı Ocak ayı itibariyle başlayacak çalışmalar neticesinde bölgemiz turizm ile cazibe merkezi olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşen törende tarihi “Uzunköprü”müzün restorasyon çalışmalarına başlanacağı müjdesi verildi. Geçmişin mirasını geleceğe taşıyan yatırımlarla bölgemiz daha da cazibe merkezi haline gelecek. Uzunköprü’müze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Mustafa Helvacıoğlu, Edirne ziyaretleri dönüşünde Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan’ı ve Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ı da ziyaret etti. Helvacıoğlu, iki başkana da misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, bölgemize ortak fayda sağlayacak olan çalışmalarda işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.