HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi’ne kazandırılan 600 dönümlük alanın Kent Ormanı ve Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi için çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Helvacıoğlu, “Başkan Yardımcımız Nuran Uslu ve Meclis Üyemiz Sema Kılıç, İstanbul’da ve Kocaeli’de örnek çalışmaları yerinde inceliyor biz de Ankara’da gerekli yazışmaların tamamlanmasını sağlıyoruz. Keşan’ımızda yaşayan vatandaşlarımıza nefes aldıracak alanlar kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu, yenilikçi tasarım anlayışıyla; yürüyüş yollarından bisiklet parkurlarına, su yüzeyleri ve çeşmelerden tematik alanlara, simgesel ve anıtsal sanat eserlerinden otoparklara, yeme içme yerleri büfe ve kafeteryalardan piknik ve seyir alanlarına, oyun bahçelerinden seyir noktalarına kadar birçok nefes aldıracak çalışmayı Keşan’da hayata geçireceklerini kaydetti.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Belediye Meclisi Üyesi Sema Kılıç ve belediye teknik ekibi de 19 Ağustos 2020 Çarşamba günü, Kocaeli Darıca ve İstanbul’daki Millet Bahçeleri’nde incelemelerde bulundu.  

Keşan Belediyesi tarafından Keşan’a kazandırılacak Keşan Kent Ormanı için iyi örneklerden fikirler edinmek için gerçekleştirilen ziyarete; Keşan Belediyesi’nde görevli İmar ve Şehircilik, Su Kanalizasyon, Fen İşleri, Kültür ve Sosyal İşler ile Bilgi İşlem Müdürlüklerinin teknik personelleri de katıldı.

Keşan’a kazandırılacak Kent Ormanı ile ilgili iyi örnekleri teknik ekipleriyle yerinde incelediklerini belirten Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, “Şehrimizi daha güzel günlere hazırlamak hemşehrilerimize ve bölge halkımıza en iyiyi hazırlamak ve sunmak için yollara çıktık. Kocaeli Darıca’da bulunan Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulunduk. İncelemelerimize Darıca Belediyesi Başkan Vekilimiz Halil İbrahim Kocagöz ile Başkan Yardımcımız Abdüllatif Özkan da eşlik etti. Keşan'ımıza kazandıracağımız Kent Ormanı ile ilgili fikir alışverişinde bulunuyor, ülkemizdeki iyi örnekleri yerinde inceliyor, şehrimizi güzel günlere hazırlıyoruz. Keşan'ımıza kazandıracağımız ve doğayla iç içe şekilde hazırlayacağımız Kent Ormanımız ile hemşehrilerimize hem nefes aldıracak hem de ailece çok keyifli ve huzurlu zamanlar geçirmelerini sağlayacağız. Söz veriyoruz” dedi.

Uslu, Darıca’dan sonra İstanbul’da Üsküdar’da Nakkaştepe Millet Bahçesi’ni, Millet Kıraathanesi’ni, Hanım Sultanlar Müzesi’ni ve Ümraniye’deki Millet Bahçesi’ni de yerinde inceleme fırsatı bulduklarını aktardı.

Nuran Uslu, bölgede güzel örnekleri Keşan’a en iyi şekilde uyarlayacak notlar aldıklarına işaret etti ve Keşan’a güzel hizmet ve yatırımları getirmek için incelemeye; araştırmaya ve kararlı ve hızlı adımlar atmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Uslu, inceleme gezisi kapsamında ziyaretlere eşlik eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı Orhan Öztürk ile Ümraniye Belediyesinin teknik ekibine incelemelerdeki misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür etti.

Uslu, Kılıç ve beraberindeki teknik ekip, İstanbul’dan dönüş yolunda Büyükçekmece Güzelce’deki Esma Sultan Mescidi’ni ziyaret etti. Nuran Uslu, Esma Sultan Mescidi’nin donatılarıyla birlikte benzerini Keşan’daki Asri Mezarlık’ta hayata geçireceklerini ifade etti.

Uslu, Belediye Meclisi’nden gerekli imar düzenlemeleri de hazırlanan Asri Mezarlık’taki alanda cenaze hizmetlerini de tek çatı altında toplamayı planladıklarını kaydetti.

Nuran Uslu, “Mescidi, taziye alanı, gasilhanesi, sosyal donatı alanlarıyla ve Mezarlık Hizmetleri Birimimizin tek noktada birleşeceği bir alanı daha Keşan'ımıza kazandıracağız” dedi.