MEHMET AYTAÇ

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Helvacıoğlu, yeni asfaltlanmasına rağmen bozulan yollar ile ilgili sorulan soruya, şu yanıtları verdi:

“FİRMANIN SORUNUYDU, BEDELİNİ FİRMA ÖDEDİ”

“Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde beton yol yapalım dedik. Firma, beton yolda Muammer Aksoy Caddesi’ni çok güzel yaptı. Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde karışımda bir sorun yaşanmış. İçinde değiliz. O gece döktü betonu. Beton parçalandı, granürleşti. Hemen söktük, 700 bin TL’ye yakın bir ödemeyi düştük. 200 bin TL’ye bütüm aldık, karayollarına yaptırdık.  Firmanın sorunuydu. Bedelini firma ödedi. Bu belediyenin, Helvacıoğlu’nun hatası değil. Her firma olabilir. Bir kere şuna inanalım. İhaleye çıkardığımız her işin firması arıza çıkarabilir. Doğaldır bu. Ama sen arkasında gidiyor musun? Davanı açıyor musun? Takip ediyor musun? Rasim Ergene Caddesi’nde bitirdik yolu, asfalt döktük. Sonra yağmur sularını yapmak için plan yaptı su ve kanalizasyon işleri. Baştan yapamazsın, önce asfalt atarsın, yağmur suyu altta kaldır. Dilimini kesersin, rögarını o seviyeye koyarsın. Ertesi gün yağmur yağdı Rasim Ergene’ye. Şimdi olmayacak bir daha. Başladılar yapmaya. Artık yağmur yağsa da birikme olmayacak. Lütfen onu da takip edin. Su ve kanalizasyon müdürlüğü ile de konuşun. Bedri bey (Kara) ve Ali Ünal bey sorumludur.”

“HEP BELEDİYE OLUMSUZLUKLARI, GAZETECİLİĞİN BİR PARÇASI DEĞİL”

“Bir şeyi haber yaparken araştırmayı, gözünüzün gördüğünüzü, neden böyle olduğunu lütfen ilgililere sorun. Bunu samimiyetle söylüyorum. Deyin ki neden Çetin Emeç çöktü. Çetin Emeç çöktü, çöktü haber doğru ama neden? Nedenini de altına yazmamız lazım. Ben sizi 3 gündür takip ediyorum. Hep belediye olumsuzlukları, gazeteciliğin bir parçası değil. Çetin Emeç’te asfalt döküldü. Asfalttan sonra düzgün bir şekilde kesim yapıyoruz, yağmur suları ve kanalizasyon ile ilgili, sonra tekrar dolduruyoruz. Firma 40 metrelik yerde, geri dönüşümden dolayı, sözleşmede aynı toprağı yerine koyduğundan dolayı. Bedri Kara (Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü) dedi ki Bizim yol yapıldı diye aynı yerde kanalizasyon işi, yağmur suyu işi bitiyor. Tekrar geri dönüşümle dolduruyorlar. Üstünü kapatınca 3 gün sonra çöküyor. Çökme sebebi teknik hata. Onu da firmaya faturalandırıyorum şimdi. Firma ilgilendirmez seni beni, vatandaşı. Yol çöktü, kimi ilgilendirir, kim sorumlu? Belediye sorumlu. Belediye sorumlu olduğu için hesabı verebiliyoruz ama ben de 1 kuruşuna kadar hesap soruyorum. Çıkarayım sahneye firma sahibi, neden böyle yaptın, benim anlaşmam böyle mi senle diyeyim. Deriz zaten.

“BU KADAR ÇOK İŞ İÇİNDE HATA YAPMAMIZ NORMALDİR”

“Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde de firma hatası var. Bugün araba alıyorsunuz 3 yaşında araba firma hatasından bozulabiliyor. Sıfır buzdolabı bozulabiliyor. Ev yapıyorsunuz, mimar mühendis ya da inşaatçı teknik hata yapabiliyor. Bizim de bu kadar çok işte hata yapmamız normaldir. Hata yapılıyor. Firma geliyor Türkiye’nin herhangi bir yerinden bir an önce işi bitireyim diyor. Yayla’da da öyle oldu. Gittik pazar günü, yapılan eksikleri gördük, böyle yapmayın dedik. Ekip geziyor, çok çalışıyor ekip. Ama teknik hata oluyor. 3 tane hata söyledik. Haklısın ama cevabı var. Rasim Ergene’de de yağmur suyu projesini hayata geçirseydik, asfaltın altında kalacaktı. Asfaltı yaptık, 10 gün de kendimize süre verdik. Dilim dilim kesiliyor, rögarlar asfalt seviyesine geliyor, yağmur suyu oradan aşağıya iniyor. Bunu yaptık, ertesi gün yağmur yağınca talihsizlik yaşadık. Olur mu, olabilir.”

“BASIN, BİZİ MUHALEFETTEN DAHA ÇOK ÇALIŞTIRIYOR. TEBRİK EDERİM”

“Uyarılarınızdan dolayı memnun oluyorum. Eleştiriyorsunuz, çok da memnun oluyorum. Muhalefetten daha güzel işler yaptırtıyorsunuz bize. Ama bu memnuniyeti uygun, vatandaş diliyle yapmanızı öneriyorum. Bu bir sitem değil. Basın bizi diri tutuyor, dingin tutuyor. Muhalefetten daha çok bizi çalıştıran basın. Bunu da açık söylüyorum, tebrik ederim."