HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili dün bir basın açıklaması düzenledi. Saat 12.00’de eski itfaiye binasındaki hizmet binasında başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Helvacıoğlu’nun yanı sıra Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan ve temizlik personeli katıldı. Helvacıoğlu, yaptığı konuşmada, şehir içindeki cadde ve sokakları temizleyen personelin yıllık maliyetinin 1 milyon 200 bin TL olduğunu ve bu nedenle her yıl şehre 2 yeni park kazandıramadıklarını söyledi.

Yerlere çöp atılmaması gerektiğini belirten Helvacıoğlu, “Lütfen yerlere izmarit atmayın. Lütfen yerlere çöp benzeri şeyler atmamayı görev edinin. Atanları da uyarma konusunda hassas olalım diye onları uyarın ve dikkatini çekin. Çünkü belediyenin görevi, bu kardeşlerimin görevi çöpü yerden almak değil, çöpü çöp kutusundan, konteynerden ya da poşetten almak. Aslında Keşan’da yaşayan vatandaşlarımızın çoğunluğu bu konuda çok hassas. Maalesef dikkatsiz bir grubumuz var. 14 personelimiz sadece cadde ve sokakları temizlemek için mesai harcıyorlar. Olmaması gereken bir hizmet yapıyoruz. Bu personelin yıllık maliyeti 1 milyon 200 bin TL. Sadece yerden çöpü toplamak için gereksiz bir iş yapıyorlar aslında. Çöpü yere atmasan bu kardeşlerimiz başka birimlerde çalışacaklar, size başka birimde daha çok yardımcı olacaklar. Yere izmarit atmayınız, yere çöp atmayınız, arabadan pet şişe atmayınız, okul bahçesine içilen suyun pet şişesini atmayınız, camdan dışarı herhangi bir çöp poşeti atmayınız. Atarsak her yıl 2 tane mahallemize park yapamıyoruz. Niye yapamıyoruz? 2 parkın parasını boş işlere veriyoruz. Bu boş işleri yapan kardeşlerim başka işlerde çalışması gerekirken bu işi yaptırıyoruz. O kadar çok ki. Artı Çarşı’ya, Kunduracılar Çarşısı’na ya da bankalar caddesine gidiyorum yerler izmarit dolu, yerler sigara paketleriyle dolu, yerler attığımız çöplerle dolu. Gereksiz çöpleri toplamak için zaman ve para kaybediyoruz” diye konuştu.

GENE OLACAK AMA NE OLUR DİKKAT EDELİM, AZALTMAYA YÖNELELİM

Nasıl eve çöp atılmıyorsa sokağa da çöp atılmaması gerektiğini dile getiren Helvacıoğlu, “Nasıl evinizin bahçesine, oturma odasına çöp atmıyorsanız, evinizde yere sakızınızı atmıyorsanız, izmaritinizi atmıyorsanız sokağa da atmayın. Dikkatinizi çekiyoruz. Hepimiz medeni insanlarız. Türk insanı medenidir. Temizlik imandan gelir der atalarımız. Yere çöp atmayınız. Bu kadar insanımız boşu boşuna çalışıyor. Bu kadar insan emek veriyor. Burada sizin paralarınızı harcıyoruz. Gene olacak ama ne olur dikkat edelim, azaltmaya yönelelim” ifadelerini kullandı.