AK Parti Edirne Milletvekili Aksal:

“Helvacıoğlu’nun vaatleri, AK Parti’nin vaatleridir”

  • Artan hırsızlık olayları ile ilgili olarak: “İl ve ilçe emniyet müdürlerimizle görüşelim”
  • OSB: “Tapu aşamasına gelindi”
  • Elektrik faturalarındaki zam yansımaları: “Vatandaşlarımız itiraz etsin”
  • Devlet Hastanesi’ndeki doktor açığı: “Çocuklarımız tıp okumak istemiyor”
  • Cumhuriyet Meydanı: “Ankara’dan gelecek imkânları, niye Ankara’dan geliyor diye sorgulamayalım”
  • Yayla Balıkçı Barınağı: “Çalışmalar devam ediyor, son aşamada”
  • Helvacıoğlu: “Millet İttifakı hariç herkes yardımcı olmaya çalışıyor”
  • Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, AK Parti Keşan Kadın Kolları Başkanı Nuriye Altın, Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu ve parti yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Aksal, Cumhuriyet Meydanı projesi ile ilgili olarak; “Niye belediye yapmıyor diye sorgulamak, ancak hizmete engel olmaktır” dedi.

    MEHMET AYTAÇ

  • “EKONOMİLERİN BİRBİRİNDEN ETKİLENMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

    2022 yılı bütçesini TBMM’de yoğun bir çalışmadan sonra tamamladıklarını ve bütçeyi geçirdiklerini söyleyen Fatma Aksal, “Genel Kurulda bütçe oylanarak kabul edildi. Ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. İki yıldır zor bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde dünyadaki tüm dengeler bozuldu ama AK Parti iktidarında sağlıkta yaptığımız yatırımlar sayesinde çok büyük can kayıpları vermeden bu süreci yönettik ve yönetmeye de devam ediyoruz. Lütfen aşınızı olun, elimizdeki en büyük silah aşıdır.

    Bütün dünyada emtia ve enerji fiyatları kontrol edilemez bir şekilde yükseldi. Doğal olarak global bir dünyada yaşıyoruz. Ekonomilerin birbirinden etkilenmemesi mümkün değil. Bugün enerji fiyatları dünyada çok arttı. Türkiye’de de artıyor. Ama biz vatandaşımızı enflasyona, faize ezdirmeyeceğiz. Bunun için de gece-gündüz çalışıyoruz. Asgari ücreti 4 bin 253 liraya çıkardık. Son olarak muhtar maaşlarını iyileştirdik, asgari ücret düzeyine çıkardık. Az önce muhtarlarımız bize teşekkür etmeye geldiler. Muhtarlarımızın SGK primlerini de ödeyeceğiz. Memur maaşlarına yüzde 30,5 artış yaptık. Evde bakım hizmeti, engelli maşları ve dul kadınlarına verdiğimiz ödemeleri yüzde 50 oranında arttırdık. Her zaman üreticimizin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk”  şeklinde konuştu.

    “HÜKÜMET KONAĞI VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AYNI YERDE OLACAK”

    Edirne Selimiye Cami ve Keşan Hersekzade Ahmetpaşa Cami’nde başlatılan restorasyon çalışmalarına da değinen Aksal, Cumhuriyet Meydanı projesi ile ilgili de konuştu. Meydan için; “Benim en önemsediğim projelerden biridir” diyen Aksal, şunları söyledi: “Keşan meydan projesinin çizimi yapıldı. Onun görsellerini çalışıyoruz. Sizinle en yakın zamanda paylaşacağız. 2023 yılına kadar söz verdiğimiz gibi çok güzel bir meydan projesi gerçekleştireceğiz. Meydan ile birlikte Hükümet Konağı’nı da yeniliyoruz. Emniyet Müdürlüğü de altı otopark olacak şekilde düzenleyeceğiz. Aynı yerde olacak bu binalar. Çünkü Hükümet Konağı’nın şehrin göbeğinde olması gerektiğine inanıyorum. Yerimizi biraz daha öne çekerek genişleteceğiz. Altına da otopark oluşturacağız.”

    “OSB ALANINA VİCDANI OLAN HİÇ KİMSE ORMAN, MERA DİYEMEZ”

    OSB’nin, Keşan’ın beklenen ve en çok istenen projelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Aksal,  “OSB’de çok uzun süre devam eden bir yer tahsisi ve ÇED raporu ile ilgili çok uzun bir süreç geçirdik. Muhalefet, diyor ama elini vicdanına koyan hiç kimse diyemez. Bir tane belki ağaç yok orada. Ama orman ve mera alanında çıkarılması için çok uzun süren raporlar alındı. İki gün önce heyet geldi artık tapu aşamasına geldik. Bu aşamadan sonra Sanayi Bakanlığımız hemen yatırım programına alacak. İnşallah en yakın zamanda alt yapı çalışmalarını tamamlayacağız” dedi.

    “İNSAN YETİŞTİRMEK, HASTANE YAPMAK KADAR KOLAY DEĞİL”

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aksal, “Keşan Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı var. Kuralar çekildi, geleceğini söylediniz ama hastanede bir arkadaşımızın iğne olması gerekiyordu ama iğnenin olmadığı söylendi. Doktor sıkıntısıyla birlikte malzeme sıkıntısı da yaşandığı gözleniyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Bilgim yok, hemen takibini yaparız. Doktor konusuna gelince gönlümüz istiyor tüm doktorların olmasını. Ama insan yetiştirmek, hastane yapmak kadar kolay değil. Edirne olarak doktor anlamında en iyi durumda olan illerden bir tanesiyiz. Evet eksiklerimiz var ama çocuklarımız çok fazla artık tıp okumak istemiyorlar. Biz yine de mücadelemize devam ediyoruz.”

    “VATANDAŞLAR OLARAK DUYARLI OLALIM”

    “Keşan’da hırsızlık olayları yaşanıyor. Emniyet güçlerinin yeterli personeli mi yok bilemiyoruz ama şu anda yaşanan evler bile yağmalanmaya başladı. Evlerin pencereleri, camları sökülüyor. İçeride yaşayan insan varken kapılar çalınıyor. Asayişte bir eksiklik mi var?” sorusuna Aksal; “O şikâyetleri hemen İl Emniyet Müdürümüz ve İlçe Emniyet Müdürümüz ile görüşelim. Vatandaşlar olarak da duyarlı olalım, şikâyet edelim. Biz de takipçi olacağız” diye yanıtladı.

    “FARKINDAYIZ, ÇALIŞMA YAPILIYOR”

    Aksal, “Elektrik faturalarına Ocak ayından itibaren zam yapılacağı söylenmesine rağmen, Aralık ayında kullanılan elektriğin de zamlı olduğu gelen faturalarda görüldü” şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı: “Vatandaşlarımız itiraz etsin. O konu gündeme geldi. Bu konuda bir çalışma yapılıyor. Farkındayım, bilgimiz var zamların daha erken yansıtıldığı konusunda. Ama bütün dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde bütün dengeler bozuldu. Özellikle enerji fiyatları bütün dünyada alt üst oldu. Kendi enerjimiz, doğalgazımız, kendi petrolümüz için çok ciddi mücadele veriyoruz. İnşallah 2023 yılında kendi doğalgazımızı ocaklarda yakmaya başlayacağız. Ama bu süreçte tabiî ki bütün dünyadan alıyorsunuz ve bütün dünya bir sıkıntı yaşıyor.”

    “250 ADET TOKİ KONUTUNUN YAPIMINA BU YIL BAŞLANACAK”

    Keşan’a yapılması istenen TOKİ konutlarıyla ilgili olarak sorulan soruya ilk olarak Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu cevap verdi. Keşan’da ilk olarak 250 adet TOKİ için yüzme havuzunun karşısındaki alandan başlanacağını kaydeden Helvacıoğlu; “Daha sonra da üniversite sınırında 750 konutluk köy tipi TOKİ alanı oluşturacaklar. Bunlar sosyal konutlar. Yani evi olmayanlara, maaşı olanlara satış yapılacak. Ama kura ile çekilecek. Nüfusumuz 50 bin üzeri olduğu için. Başvurular olacak. Haber verilecek. Önce 250 konut için bu Haziran’a kadar mutlaka başvurular alınacak. 2023’te de 750 adet köy tipi ikinci TOKİ’yi de planlamaya aldırdık” bilgisini verdi.

    Daha sonra szö alan Fatma Aksal ise;  “Her yıl biz TOKİ eliyle 100 bin tane konut yapıyoruz. Talep olan bütün illerimize, ilçelerimize TOKİ eliyle bu evlere yapacağız. Artık bu işi TOKİ çok profesyonelce ve güzel yapıyor. İlk önce yerin ve imar durumunun ayarlanması gerekiyor. Yer hazır olduktan sonra TOKİ bu işi çok hızlı yapıyor. Beli ilerde roman vatandaşlarımız ağırlıklı olarak yaşıyorlar. Genellikle dezavantajlı kesimi de onlar oluşturuyor. Ama sadece tek dezavantajlı kesim romanlar değil ama büyük çoğunlu onlardan oluşuyor. Bakanlıklarla dezavantajlı kesimlere yönelik bir çalışma yürütüyoruz. Bunlar için de İzmir’den başladık diğer il ve ilçelerimizde de çalışmalar yürüteceğiz” dedi.  

    “EN BÜYÜK DESTEĞİ CHP’Lİ BELEDİYEYE VERDİM”

    Fatma Aksal, “Keşan’da uzun yıllar iktidar bekledi AK Parti ve Sayın Helvacıoğlu’nun adaylığı ile beraber seçimi kazandı. Kendisinin seçim kampanyalarında birçok vaadi vardı. Bunların bir kısmı gerçekleşti, bir kısmı henüz başlmadı. AK Parti olarak Keşan Cumhuriyet Meydanı ve Hastane Caddesi yapım işi var. Ancak bunu halk belediyeden ve Sayın Helvacıoğlu’nun projelerinden bekliyordu. Sayın Helvacıoğlu’nun o zamanlar kendi çizdirdiği projelerle, şu an çizdirilen projelerle arasında ne farklar var? Sayın Helvacıoğlu’nun içine siniyor mu bu projeler? Devletin SGK, hükümet, jandarma, emniyet binalarının yapılmasından ziyade vatandaşlar, pazaryerinin kapatılması veya taşınması, kreş, huzur evi gibi yatırımlar bekliyorlardı. Bunlarla ilgili belediyeye destek verilecek mi? Yoksa sadece meclis kararlarına göre mi hareket edilecek?” şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı: “AK Parti olarak belediye başkanlarımızın verdiği vaatlerin hepsi bizim vaatlerimizdir. Bizzat bu vaatlerin takipçisiyizdir. Ama sadece AK Partili belediyelerin olduğu yerlere destek vermiyoruz. Ben milletvekili olduktan sonra en büyük desteği CHP belediyesine verdiğimi herkes biliyor herhalde. CHP’li Edirne Belediyesi’ne alt yapı için 170 milyon TL’lik kredi desteği verdim. Ki bu belediyenin bütçesini aşan bir kredidir. Kredi kullanma hakkını aşan bir yerde kendi belediyelerimize verdiğimiz destek bunun çok altındadır. Tabii ki vereceğiz. Biz hükümet olarak, devlet olarak bütün belediyelere el uzatacağız. Edirne Selimiye Meydanı 8 yıldır harabelik haldeydi. O meydanı yapması gereken Edirne Belediyesi idi. Ama biz o meydanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle yapıyoruz. Çok güzel de bir meydan olacak. Keşan’a da başkanımızın vaadi olabilir, bizim vaadimiz olabilir. Keşan’a da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle çok güzel bir meydan yapacağız. Bu hiçbir zaman bakanlık tepeden şu meydanı demez. Kesinlikle yerelle istişare edilir. Bizim taleplerimiz ve bakanlığın yapacakları, bunlar oturulur masaya konulur. Bir çalışma yürütüyor firma ama başkanım sürekli istişare ediyor zaten. Sürekli görüşüyor ekiplerle. Sonuçta burada tabi ki biz yaşıyoruz, Keşanlılar yaşıyor. O meydanı kullanacak olan Keşanlılardır. Keşan’ın istediği şekilde o meydan yapılacaktır. Hiç şüphesiz bütün Türkiye’de bunlar yapılıyor. 81 ile millet bahçeleri söz verdik. Artık illeri bırakın ilçelere bile yapıyoruz bu millet bahçelerini. Hangi belediye var diye hiç bakmadık. Ankara’nın göbeğinde kocaman bir millet bahçesi yaptık. Ankara’da AK Partili bir belediye yok. Ankara’ya millet bahçesi yapılıyorsa Keşan’a da meydan yapılır. Edirne’ye de yaptık. Doğal olarak Edirne ildir, nüfusun en büyük kısmı Edirne’de yaşadığı için Edirne’ye yaptık. Belediyenin eliyle de yapılan yatırımlar var ama hükümet eliyle yapılan yatırımlar da var. Bizim bütün ilçelere bu desteği veriyoruz. Şüphesiz Keşan’a da vereceğiz. Yeter ki bizim belediyelerimiz çalışsınlar. Makamlar gelip geçici. Kişilere çok takılmamak lazım. Edirne’ye hizmet gelsin. Ankara’dan gelecek imkânları da niye Ankara’dan geliyor diye sorgulamayalım. Gerçekten gelsin. CHP’li bir belediye bile olsa yeter ki hizmet gelsin. Çünkü ben Edirne’yi temsil ediyorum. Ben Recep Gürkan’a defalarca Edirne Selimiye Medyanı için 2 yıl orada yetki devri yapması gerektiğini söyledim. Yetki devrini yapın, bakanlık eliyle yatırımı yapalım dedim. Çünkü belediyelerin imkânları devlete göre çok daha kısıtlı. Biz bütün ilçelerimiz için Ankara’dan alabildiğimiz her türlü desteği alalım. Ben bunun ciddi mücadelesini veriyorum. Onun gerisinde kalanı da belediyelerimiz yapar. Bence hizmeti kim yapıyor diye çok takılmak lazım. Birlik beraberlik olmadan bu hizmetler olmuyor. Yerel ne kadar iyi çalışıyorsa Ankara’dan gelen hizmet de o kadar hızlı olacaktır. Biz hem hükümet eliyle hem de belediyemiz eliyle Keşan halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben Edirne için gecemiz gündüzüme katarak çalışıyorum. Hangi partinin diye de inanın bakmıyorum. Keşke Edirne Belediyesi daha çok çalışsa, daha çok talepte bulunsa biz de daha çok destek versek. Hizmet yerelde başlar diyen bir partiyiz. Bugün gelişen illere bakın, hizmet yerelde başlar. Meydan projesi bizim Keşan’a sözümüzdü zaten. Başkanımız o projeleri hazırlarken partiden bağımsız olarak hazırlamadı. Bizim adaylarımız hayal olan hiçbir vaadi veremezler. Mustafa Helvacıoğlu’nun seçim kampanyasına verdiği bütün vaatlerin arkasında AK Parti vardır, bizim desteğimiz vardır. Edirne’ye de Keşan’dan daha az yapmadık, fazlasını yapmadık.”

    HELVACIOĞLU: “ARTIK MECLİSİMİZ DE YARDIMCI OLSUN”

    Aynı soruyu Helvacıoğlu da yanıtladı: “Cumhur İttifakı’nın, AK Parti belediyeciliği ile Keşan’ı tanıştırmanın gururunu 3 senedir yaşıyoruz. Burada ben işin yöneticisi sıfatı olmam sebebiyle onurla gururla söylüyorum. Cumhurbaşkanımızın vizyonunda bu yürüyüşü devam ettiriyoruz. 106 proje sunduk. 106 projede kimin yaptığı, nasıl yapıldığı değil, yapılması önemli. Burada meclisimizin dışında herkes çalışıyor. İYİ Parti Allah razı olsun zaman zaman aklıselim davranmaya çalışıyor. Millet İttifakı dışında herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Devletimiz, hükümetiz, bakanlıklar yardımcı oluyor. CHP belediyeleri bile İzmir başta olmak üzere Keşan’a araçtır vs. veriyor. Civar ilçeler, Valilik, hibe projeleri, kalkınma ajansı. Her yerden almasını biliyoruz ve alıyoruz da. Erikli’de bile imece usulü su getiriyoruz, halkımız bile yardımcı oluyor. STK’lar, odalar, borsalar yardımcı oluyor. Keşan’ın gelişimi için herkes yardımcı oluyor. Ben buradan istirham ediyorum, artık meclisimiz de yardımcı olsun. Hayır dizisi çekeceğiz göreceksiniz bir yıl sonra. Bu hayırlardan vazgeçelim, Keşan için meclise proje getirelim. Ya da bizim getirdiğimizi projelere şehrimiz için evet diyelim. İçimize sinme meselesine gelince zaten beraber çalışıyoruz. Halkımızın içine sinmeli. Çünkü halkımız kullanacak. Bir dönemde bir kredi alırsın, Erikli’ye kredi aldık Keşan’ın kredisi bitti. Başka yöntemler de var.”

    AKSAL: “BÜTÜN DERDİMİZ HİZMET”

    Helvacıoğlu’dan sonra Aksal da tekrar söz alarak şöyle konuştu: “Bir belediye başkanının en büyük görevi yaşadığı yerdeki kaynakları hizmete aktarmaktır Hizmet etmektir. Önemli olan hizmetin gelmesidir. Bu hizmeti de olanakları da kaynakları da arttırabiliyorsak, bir belediye başkanının marifetidir. İstemezükçü zihniyet AK Parti zihniyeti değildir, bu CHP zihniyetidir. Yapılan her işe biz istemiyoruz demişler. Edirneliler’in yararına olacak her hizmete bizim kapımız açıktır. Niye belediye yapmıyor diye sorgulamak ancak hizmete engel olmaktır. Keşan’a çakılacak her çiviye destek olacağız. Meydan işinde belediyemizin çok ciddi gayreti vardır. Bütün altyapısını hazırlıyordur. Ondan sonra biz de gereken desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Yapılacak o kadar çok iş var ki 30 yıldır yapılmamış. Bunların bir tanesini iki tanesini biz yaparız, 5 tanesini belediye eliyle yaparız. Bütün derdimiz hizmetin gelmesidir. Mustafa Helvacıoğlu’nun vaatleri, AK Parti’nin vaatleridir. Biz elimizden geleni yaparız, takibini de yaparız, yapıp yapmadığının hesabını sorarız. Bugüne kadar bu bölgeye hizmet eden herkesten Allah razı olsun.”

    YAYLA BALIKÇI BARINAĞI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI. İBRİCE’YE DE PROJE YAPILIYOR”

    Aksal, son olarak “Yayla Balıkçı Barınağı’nın Yayla sahiline verdiği tahribatlar devam ediyor. 2022’de bununla ilgili yatırım planlarında nasıl bir çalışma olacak?” şeklindeki bir soruya da; “O çalışmalar devam ediyor. Artık son aşamada. Barınak nedeniyle Yayla’ya çok tahribat vermiş ama genel olarak Saros’da bir tahribat var. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.  Bu yıl içinde ihale süreci başlayacak. Saros Körfezi’ne, İbrice Limanı’na güzel bir plaj yapacağız. Güzel bir projemiz var. Saros Körfezi başlı başına çok kıymetli. Dünyanın en güzel körfezlerinden bir tanesine sahibiz. Oraya yakışır bir şekilde çalışma yapıyoruz” cevabını verdi.