HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve saat 11.00’de başlayan törene; AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Başkan Yardımcısı Mustafa Mercan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Ümmet Yavaş, belediye başkan yardımcıları, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, STK temsilcileri katıldı. 

Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, hızla gelişen ve güzelleşen Keşan’da, yine mutluluk verici bir buluşmada birlikte olmaktan onur duyduğunu belirterek “Denizimiz gibi temiz, sularımız gibi duru, topraklarımız gibi güzel bir Keşan için yorulmadan çalışıyoruz. Birçok konuda olduğu gibi, temizliğiyle de markalaşan bir Keşan oluşturmak vazgeçilmez amacımızdır. Temel anlayışımız; <İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.> anlayışıdır. İşte bugün; bu sarsılmaz anlayışla belediyemizin hizmet araç filosunu büyütmenin ve son teknoloji araçlar ile geliştirmenin iftiharı içindeyiz.  Keşan’ımız her kulvarda olduğu gibi çevre ve temizlik konusunda da hızlı bir şekilde gelişiyor. Öncelikle; bu gelişime önemli katkı sağlayacak. Çöp konteyner yıkama ve dezenfekte aracının Keşan Belediyesi’ne hibe edilmesini sağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a halkımız, belediyemiz ve şahsım adına en içten şükranlarımı arz ediyorum. Değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunulan yeni aracımızın kazandırılmasında büyük emekleri olan Edirne Milletvekilimiz  Sayın Dr. Fatma Aksal’a da huzurlarınızda ayrıca minnetlerimi sunuyorum. Yine aynı özveri ile büyük emekleri olan; Edirne İl Başkanımız Sayın Belgin İba ile Çevre Şehircilik İl Müdürümüz ve emeği geçen Keşan Belediyesi yönetici ve çalışanlarına Keşan halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Keşan’da birçok yeniliklere birlikteliğin gücü ile imza attıklarının altını çizen Helvacıoğlu, “Bundan böyle yeni aracımız ile çöp konteynerleri artık yerinde yıkanıp temizlenecek. Takdir edersiniz ki; çöpleri toplamak kadar, konteyner ve bulunduğu alanların temizlik dezenfektesi de çok önemli. Halkımızın hizmetine sunduğumuz yeni aracımız ile sokaklardaki görüntü kirliliği, larva ve sinek oluşumu ve  kötü koku mücadelemiz ivme kazanacak. Daha da önemlisi; çöp konteynerleri yerinde ve anında temizlenip yıkanabileceği için Keşan zamandan kazanacak ve özellikle ilaçlama konusunda büyük tasarruf sağlanacak. Yine bu kapsamda; Korona Virüs salgın mücadele süreci bizlere gösterdi ki; 

çevre, temizlik, dezenfeksiyon ve sıfır atık gibi konuların sağlık açısından ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Temizlik ve dezenfekte noktasında Trakya’da önder, Türkiye’de örnek olan bir 

belediyecilik anlayışı yürüttük. Normalleşme dönemine adım adım yaklaştığımız bu günlerde, temizlik ve önceden tedbir alma konusu büyük önem arz ediyor. Biz Keşan Belediyesi olarak; salgın mücadelesi sürecinde gösterdiğimiz gayretli ve kararlı çalışmalarımızı, normalleşme süreci ve sonrasında da aynı kararlılık ile sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile aracımızı değerli Keşanlıların hizmetine sunmaktan onur duyuyor şehrimize faydalı olmasını temenni ediyorum. Keşan’a ve Keşanlılara hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Helvacıoğlu’nun ardından AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal konuştu.

Törenin Korona Virüs nedeniyle sosyal mesafeli şekilde gerçekleştirildiğini belirten Aksal, “Vatandaşlarımız ne olur sosyal mesafeyi korusunlar ve maske kullansınlar. Ramazan’ımız bu yıl biraz buruk geçiyor. İnşaallah önümüzdeki yıl Ramazan’ı daha da güzel şekilde kutlayacağız. Şu anda önemli vatandaşlarımızın sağlığı. Biz sizler, ülkemiz, Edirnemiz ve Keşanımız için gece gündüz demeden çalışıyoruz.  Keşan Belediyemize Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibe olarak çok güzel bir araç kazandırıyoruz. 13 aydan beri Keşan Belediyesi AK Parti’de. Göreve gelmeden önce Keşan için gece gündüz demeden çalışacağımızı söylemiştik.  Geçen sürede Keşan’a belediye ve hükümet eliyle çok güzel hizmetler yaptık. 1 yılda Keşan’a yaklaşık 15 milyon hibe yatırım kazandırdık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkısıyla en değerlilerimizden olan gençlerimiz için yüzme bilmeyen gencimiz kalmasın diye havuz yapıyoruz. Stadımızı yeniliyoruz. Kunduracılar Çarşımızı Keşan’a yakışan bir çarşı haline getiriyoruz. Artı Çarşı’yı Keşan’a kazandırdık, müze de kazandırıyoruz” dedi.

Türkiye’nin Korona Virüs’le mücadelede örnek bir başarıya imza attığının altını çizen Fatma Aksal, “Bütün dünya Korona Virüs’le ilgili mücadelemizi gıpta ile izliyor. Keşan’da da Edirne’de mücadelemizi çok ciddi şekilde sürdürüyoruz. Edirne, Türkiye’nin Avrupa’ya ve Balkanlar’a açılan kapısı. Tedbirlere uyarsak çok güzel işler yapacağız. Cumhurbaşkanımız Edirne’ye çok kıymet ve değer veriyor. Edirne’ye her türlü hizmeti verdi. Keşan için istediğimiz tüm taleplerden geri çevrilmedik ve taleplerimizi aldık. Salık ve hijyenin çok önemli olduğu bir dönemde Keşan’a çok güzel bir dezenfekte aracı kazandırdık. Keşan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Kurban kesimi ile devam eden törende daha sonra Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından dualar okundu.

Törende daha sonra Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman tarafından aracın teknik özellikleriyle ilgili bilgi verildi ve örnek bir çöp konteyner yıkaması gerçekleştirildi.  

Medya Keşan Gazetesi haberlerinden derlenen deneme yayını

Medya Keşan (@medyakesan)'in paylaştığı bir gönderi ()