HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye ziyaretinde Hisarcıklıoğlu'ndan Keşan'a, birlik eliyle 'tarım lisesi' yapılması sözü aldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Helvacıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, Rifat Hisarcıklıoğlu'na TOBB desteğiyle Keşan'a tarım lisesi kurulmasını talep ettiklerini iletti.

Mustafa Helvacıoğlu, yaptığı konuşmada, “Bugünlere gelmemizin en önemli

sebebi Rifat Başkanımızla birlikte çalışmamızın ahlakı ve girişimciliği. O’nun iş ahlakı, girişimciliği, iş terbiyesi, çalışkanlığı ve disiplini bizlere her zaman örnek olmuştur. Rifat Başkanım bana hayatım için

rol model olan bir kişi. Müthiş bir enerji ile şehrime hizmet etmek için siyaseti seçtim. Rifat Başkanımın da dediği gibi bir şehirde siyasetiyle, kaymakamıyla, belediye başkanı ve STK’larıyla biraraya gelirseniz o şehir marka olur. Ben bu görevi çok büyük bir onur ve keyifle yapıyorum. Hizmet etmek ibadettir. Rifat Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ziyareti için bizi çok onurlandırdı. Hemşehrilerimiz adına çok mutlu olduk. TOBB eğitime çok büyük bir destek veriyor. Edirne’ye de verdiğiniz önemi ve desteği biliyoruz. Gıda OSB’yi desteklerinizle Keşan’da yapıyoruz. Keşan’a TOBB desteğiyle Tarım Lisesi kazandırılmasını sizden istiyoruz. Tarım alanında istihdam ve öncülük yapması için sizden bu liseyi istiyoruz. Eğer bu yapılırsa tarıma önem artacak ve çocuklarımız bölgemizde kalacak. Hamzadere Bölgemiz de bilinçli bir tarımla gelişecek. Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzle bu projemizi paylaştık, şahsınızdan da bu talebimizi gerçekleştirmenizi arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN KEŞAN'A OKUL SÖZÜ

TOBB'un eğitime her zaman destek verdiğini ve Türkiye'nin birçok ilinde okul yaptırdıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "81 ilde, 81 okul sözünü verdik, 17 okulumuz kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu protokolü imzaladık. 2020'de 17 okulu bitiririz. Allah nasip eder ve imkanda verirse okulu ilk yapacağımız yerlerden biri de Keşan olacak." dedi. Ziyaret sonunda Rifat Hisarcıklıoğlu'na plaket ve yöresel ürünlerden oluşan hediyeler sunuldu.

KEŞAN TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARETİ

Rifat Hisarcıklıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ederek, işadamları ve oda yöneticileri ile bir araya geldi. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, odanın faaliyetleri hakkında Hisarcıklıoğlu'na sunum yaptı.

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER ARTTI

Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye genelinde kadın ve genç girişimcilerin arttığını belirterek, “Öncelikle değerli meclis başkanımızı kutluyorum. Edirne’mizde kadın girişimcilerimiz çok aktif, kutluyorum. Keşan, tarım turizm ve ticareti bir arada barındırıyor. Çok şanslısınız. Keşan pazarı bir açık hava alışveriş merkezi gibi, bu Keşan için büyük bir şans. Bugün bütün Trakya’daki oda ve borsalar olarak İpsala’daki gümrük kapısının modernize edilmesi için çalışma başlatmıştık. Bundan bütün Trakya kazançlı çıktı. Şimdi kapıyı daha modern bir konuma getirmek için, bunun genel kurulunu yapmak için buradayız. Bu vesile ile İsmail Şapçı kardeşime ve meclis başkanıma hayırlı olsun diliyorum. Kendi içinizden belediye başkanı çıkardınız, bu sizin için gurur verici bir hadisedir. Ben Mustafa Helvacıoğlu ile çalıştım ve açıkçası odadan gitmesini istememiştim ama İsmail’in geleceğini bilseydim, onu daha kolay azat ederdim. İsmail Şapçı, Mustafa Helvacıoğlu’ndan teslim aldığı bayrağı çok güzel taşıyor, teşekkür ederiz. Gerek satır et gerek de pirincimize sahip çıktığınız için de sizlere çok teşekkür ediyorum. Kısaca bir hayırlı olsun demek istediğim için buradayım. Bana iletmek istediğiniz, Ankara’da çözüm istediğiniz bir konu varsa, iletebilirsiniz.” dedi.

diye konuştu. Hisarcıklıoğlu'na ziyaret sonunda plaket, soyadının yazdığı Keşanspor forması ve hediyeler sunuldu.   

KEŞAN TİCARET BORSASI ZİYARETİ

TOBBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son olarak Keşan Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, borsanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu da, bölgenin önemli tarım merkezlerinden olduğunu söyledi.

Keşan ve çevresinin bereketli topraklara sahip olduğunu kaydeden Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Keşan Ticaret Borsamızın değerli temsilcileri, bugün Keşan’da olmamızın sebebi, biraz sonra İpsala Gümrük Kapısı’nın genel kurulunu yapacağız. Modernize çalışmasını yapmıştık, şimdi kapasitesini geliştireceğiz. Şirketimizin ortaklığında herkes elini taşın altına koydu, bu vesile ile buraya gelmişken, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Ticaret Borsası’na da yeni görevlerinde başarılar dilemek için uğradım. Kendilerini ziyaret etmek istedim. Geçen dönem görev yapan eski başkanıma da huzurlarında teşekkür etmek istiyorum. Başkanlığı bırakacağını duyduğumda onun için de üzülmüştüm ama Necmi kardeşimden de çok memnunum ve bu da hayal kırıklığı olmadı. Necmi ve Yusuf kardeşime teşekkürlerimi sunarım. Keşan Ticaret Borsamız bölgeye yakışır vaziyette 5 yıldızlı hizmet veriyor. Bugün dünyanın en gelişmiş borsaları ile aynı standartta hizmet veriyorlar. Yönetim kurulundan tutun, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Hamzadere Barajının ardından yaklaşık 350 bin dönümlük arazi artık sulanmaya başlayacak. Buranın verimliliği artacak ve dışa bağımlılıktan, ihraç eden noktaya gelinecek. Borsadaki kardeşlerime de diyorum ki, bir sorununuz varsa Necmi kardeşime iletin, bana ulaşacaktır. Üçüncü Tarım ve Orman Şurasında sizlerin de görüşleri yer alsın istedik ve talepleriniz yer aldı. TOBB olarak, buraya 70 bin tonluk bir lisanslı depo yapıyoruz. Keşanlı üreticilerimize de hediyemiz olsun diyoruz.”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Keşan'daki ziyaretlerinin ardından İpsala'da basına kapalı olarak gerçekleştirilen UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri şirketinin genel kurul toplantısına katıldı. Rifat Hisarcıklıoğlu ayrıca İpsala Sınır Kapısı'nda da devam eden modernizasyon çalışmalarını da inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.