SONGÜL KONAR

Çakmak, açıklamasında, esnafın yaşamış olduğu maddi sıkıntılarını aşması için, devletten faizsiz 50 bin TL, 5 yıl vadeli kredi beklediklerini söyledi.

“YEME- İÇME İŞLETMELERİMİZDE KİŞİ SAYISI KAPASİTE YASAKLARI KALDIRILDI”

Açıklamasında, 1 Temmuz itibari ile yeni normale geçileceğini, kahvelerde okey, tavla ve kağıt oyunlarının da serbest olduğunu söyleyen Çakmak, şu ifadeleri kullandı: “İçişleri Bakanlığımız, bir buçuk yıldan beri korona yüzünden esnafımıza çıkartılan kısıtlamalar ve yasakların kalkmasın üzerine, 27 Haziran’da yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamızın üyeleri tüm işletmeler, 1 Temmuzdan itibaren faaliyete geçeceklerdir. Kahvelerimizde (okey, tavla, kağıt vs.) oyunlar serbest olmuştur. Yeme- içme işletmelerimizde kişi sayısı kapasite yasakları kaldırılmıştır. Her türlü canlı müzikler saat 24.00'te kapatılacaktır. Düğün salonlarında yeme içime ve kişi kısıtlaması kaldırılmıştır. Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılmıştır. Tüm işletmelerimiz ve halkımız, korona belasını tekrar yaşamamamız için maske, mesafe, hijyen kurallarına uymak zorundadırlar.”

“BAŞVURUSU YAPMIŞ, HENÜZ DESTEĞİ ALAMAYAN ESNAFIMIZ ÜMİTSİZLİĞİ KAPILMASIN”

Oda üyesi esnafların, koronavirüs sürecinde çıkarılan tüm genelgelere uyduğunu önemle hatırlatan Çakmak, devletten fedakarlık beklediklerini ifade ederek, “Esnafımız, bir buçuk yıldan beri Covid-19 yüzünden maddi ve manevi sıkıntı yaşamaktadır. Esnafımız, maddi sıkıntılarını aşması için, devletimizden faizsiz 50 bin TL, 5 yıl vadeli kredi beklemektedir. Esnafımız ekonomik sıkıntısını başka türlü hafifletemez. Esnafımız, bir buçuk yıldan beri devletimizin, hükümetimizin, çıkardığı tüm yasalara uyum sağladı. Esnafımız devletimizden fedakarlık bekliyor. Esnafımızın 3 bin- 5 bin TL Hibe destek başvuruları 1 Temmuzda sona eriyor. 3 bin- 5 bin TL Hibe desteği başvurusu yapmış, henüz desteği alamayan esnafımız ümitsizliği kapılmasın, müracaat edenlere sırası ile ödeme yapılacaktır. Hibe destekleri için mevcut banka hesaplarınıza bakın” diye konuştu.

“YENİ FİYAT TARİFESİNİ ALMAYAN ESNAFIMIZA, MADDİ CEZA UYGULANACAKTIR”

2021 yılı yeni fiyat tarifelerinin hazırlandığını ve odadan alınması gerektiğini hatırlatan Çakmak, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Odamıza üye tüm işletmelerimizin, 2021 yılı yeni fiyat tarifeleri hazırlanmış ve çıkartılmıştır. Tüm işletmelerimiz 2021 yılı yeni fiyat tarifelerini odamızdan alıp, işletmelerinde bulundurmak zorundadırlar. Edirne Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Belediye Zabıtamız, esnafımızın yeni fiyat tarifelerini alıp almadığını denetleyecektir. Yeni fiyat tarifesini almayan esnafımıza, maddi ceza uygulanacaktır. Tüm esnafımıza ve halkımıza yaz sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesini diliyoruz.”