AYGÜL KONAR

Öztürk, özellikle sahile yakın bölgelerde imar sorunlarının uzadığını kaydederek, bu sorunun en kısa sürede çözülmesi gerektiğini, açıklamaların da bu yönde olduğunu ifade etti.

Sektör olarak imar sorununun kısa sürede çözümlenmesini beklediklerini kaydeden İbrahim Öztürk, “Bu olumsuzluk Enez’e kadar olan tüm sahilleri kapsadı. Gelecek yıl bu sorunun halledileceğini düşünüyorum” dedi.

EĞER SAHİLLERİ BELEDİYE ALIRSA KEŞAN HALKI DA FAYDALANACAK

Sahillerin kiralanmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Öztürk, sahillerin kiralanmasıyla emlak sektörünün olumsuz etkileneceğini dile getirerek, “O zaman Mamaris’ten, Kuşadası’ndan bir farkı olmayacak. İnsanların sahilde evi olsa da plaja girmek için ücret ödeyecek. İstediği şekilde yazlığının önünde denize giremeyecek. Eğer sahilleri belediye alırsa Keşan halkı da faydalanacak. Sahillerde sezonun çok iyi geçeceğini tahmin etmiyorum. Zaten sezonun bitmesine 2 ay kaldı. Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor. Umudumuz artık seneye. Erikli’nin de daha ne olacağını kimse bilmiyor” diye konuştu.

EV, ARSA, TARLA SORUYORLAR AMA ALAN YOK

Sözlerinin son bölümünde, ekonomik bozulmalar nedeniyle insanların arsa ya da daire almadığını ifade eden İbrahim Öztürk, şunları söyledi; “Şu an insanların faizden aldığı para, arsadan alacağından daha yüksek. Bizim belimizi büken de faizlerin yüksek olması. Aslında talep var. Ev, arsa, tarla soruyorlar ama alan yok. Nadir olarak yaptığımız satışlar, fiyatı uygun yerler oluyor. Şuan emlak sektöründe belli başlı kişiler iş yapıyor şu an.”