SONGÜL KONAR

Keşan Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen ve saat 11.30 sıralarında başlayan imza törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte, Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır, Su Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran ve ihaleyi kazanan Arifhan Firma yetkilisi Erkan Yağışan katıldı. 

İmza töreninde konuşan Helvacıoğlu şunları dile getirdi: “Keşan’ın yollarını yaparken Keşan’ın altyapı sorunlarını da düşündük. 24 kilometre yeni yola başlarken altyapılarını da yapmak üzere bir çalışma hazırladık. Bu konuyla ilgili yaptığımız ihale Arifhan Firması kazandı ve bugün sözleşmeyi imzalıyoruz. Biz Keşan Belediyesi olarak halkımızın 1 kuruşunu çarçur etmemek için ihalelerimize şeffaflıkla devam ediyoruz. Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde olumsuzluklar olduğu için bu yolu kabul etmedik ve bu yol yeniden yapılacak. Biz yapılan iş yanlış ise hangi firma olursa olsun onu kabul etmeyiz.” 

Yapılacak işle ilgili teknik bilgi veren Su Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran da şu bilgileri paylaştı: “İhalemiz kapsamında çeşitli cadde ve sokaklarda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının düzeltilmesi ve yol seviyesine getirilmesi işleri yapılacak. Proje kapsamında yaklaşık 2700 metre içme suyu hattı, 1000 metre kanalizasyon hattı 1000 metre yağmur suyu hattı 350 adet kanalizasyon muayene baca hattı yükseltilmesi ve 350 adet kanalizasyon parseli hattı düzeltilmesi yer alacak.”  

Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır da ihale süreci ile ilgili bilgi verdi.  

Bayır: “Bu ihale için 5 firma dosya almış ve 5 firma da dosya teslim etmişti. Yapılan ihale sonucunda ihaleyi 1 milyon 266 bin 500 TL’ye Arifhan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Limited firması kazandı. İş 180 gün içerisinde tamamlanıp teslim edilecek” dedi. 

Firma yetkilisi Erkan Yağışan, 180 gün sonunda işi teslim edeceklerini ve bu konuda bir sıkıntı olmayacağını belirtti. 

Konuşmaların ardından sözleşme imzalandı.