AYGÜL KONAR

Bayazıt ve Keleş, köylerde bulunan su kuyularının ve depoların bakım ve onarım çalışmalarının da yapılacağını dile getirdiler. 

“SADECE KÖYDE DEĞİL, KEŞAN’DAKİ OKU LLARIMIZIN DA BAKIM VE ONARIMI İLE İLGİLENİYORUZ”

Okullar açılana kadar bakım ve onarımlarının tamamlanacağını dile getiren meclis üyeleri şunları aktardılar: “Edirne İl Özel İdaresi olarak 2020 -2021 eğitim öğretim sezonu öncesi okullarımızda Milli Eğitime aktardığımız bütçeyle çatı onarımlarını yapıyoruz. Orhaniye Köyümüzdeki okulumuzun çatı ve mantolama onarımına ihtiyacı vardı. Çatısıyla ilgili olarak birkaç gün içinde ihalesi yapılıp onarımına başlanacak. İl Özel İdaresi olarak sadece köyde değil, Keşan’daki okullarımızın da bakım ve onarımı ile ilgileniyoruz. Keşan’da da beş okulumuzun çatısını ve onarımını okullar açılana kadar bitireceğiz. Bunlar Ahmet Yenice İlköğretim Okulu, İnönü İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi okullarıdır. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı başlayana kadar inşallah bunların da çatılarının aktarımına, bakım ve onarımını yapacağız. Ak Parti Teşkilatı, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri olarak her daim vatandaşımızın yanındayız.” 

“SU SORUNUNU GİDERMEYE, VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Yaz ve kurak aylarda köylerde yaşanan su sorunlarına değinen ve bazı köylerde su kuyuları vurulmaya başlandığını ifade eden Meclis Üyeleri sözlerini şöyle sonlandırdılar: “Bölgemizde kışın yağışsız ve kurak geçmesinden ötürü yaz ayları başında Erikli Köyümüzde, Erikli Sahilindeki yoğunluktan dolayı su sorunu yaşandı. Erikli köyümüzün su sorunu için köyün su hattını ayırarak köyde yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeden su sorununu çözdük. Bölgemizde kışın yağışın olmayışı ve kuraklıktan ötürü bazı köylerimizde su sorunu yaşıyoruz. Kuyularımızı ve su terfi hatlarımızı her daim kontrol ediyoruz. Devamlı bakımlarını yapıyoruz. Ekiplerimiz 7/24 su terfi hatlarında kuyularımızda bakım onarım çalışmaları yaparak patlakları gideriyorlar. Buradan ekiplerimize ve çalışanlarımıza emekleri ve gayretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz Aynı şekilde Kızkapan ve Karahisar’daki kuyumuzda da su yetersiz gelmeye başladı. Muhtarlarımızın talebi doğrultusunda bir hafta içinde Kızkapan Köyüne yeni kuyu vuruldu. Suyun debisi iki köye yetersiz gelince Karahisar Köyüne eski hatlarımızdan bağlantı yaparak, su sorununu gidermeye, vatandaşımızı mağdur etmemeye, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Köylere Hizmet Götürme Birliği Ekibi ile birlikte organize olup, hatlarımızın bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Birlikte durmadan, yorulmadan, hizmet için elimizden gelenin en iyisini vatandaşımıza sunmak için buradayız. Hız kesmeden gece -gündüz vatandaşımızın yanındayız. İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantısında su kanalizasyon ve atık hizmetleri komisyonuna havale edilen Keşan’a bağlı köylerde içme suyu depolarının bakımı, çevre düzeni ve su dağıtım vanalarının eksikliklerini ve bakım onarımlarını komisyonca görüşüldü. Gerekli çalışmaları yapılacak. Dediğimiz gibi sloganımız belli, şehirde ne varsa köyde olacak. Durmak yok, hizmete devam.”